Η σειρά Μικρό Ταρανδάκι ηγείται των υποψηφιοτήτων για τα BAFTA 2025, ενώ η Φιόνα Χάρβεϊ ετοιμάζει αγωγή κατά του Netflix.
Η δημοφιλής σειρά του Netflix, Μικρό Ταρανδάκι, προσελκύει την προσοχή καθώς κατέχει τις περισσότερες υποψηφιότητες στα τηλεοπτικά βραβεία BAFTA 2025, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε την Πέμπτη (27/3). Η σειρά έχει συνολικά οκτώ υποψηφιότητες, ακολουθούμενη από τις Rivals, Slow Horses και Mr Bates vs the Post Office, οι οποίες κέρδισαν έξι υποψηφιότητες.
Εκτός από την κατηγορία δράματος, οι υποψηφιότητες περιλαμβάνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, β γυναικείου ρόλου, σκηνοθεσία, μοντάζ, ήχο και σενάριο. Ανάμεσα στις άλλες σειρές που συμμετέχουν στα BAFTA είναι τα The Traitors, Industry, Gavin & Stacey: The Finale, Wolf Hall: The Mirror and the Light και Shrinking.]
Μια σημαντική πτυχή της φετινής τελετής είναι ότι 21 από τους 44 υποψηφίους είναι νέοι στο χώρο των BAFTA, γεγονός που αναδεικνύει την ανανέωση της κατηγορίας. Στην κατηγορία των πρωταγωνιστών, αναγνωρίσιμοι ηθοποιοί όπως ο Γκάρι Όλντμαν και ο Ντέιβιντ Τέναντ θα διαγωνιστούν με τον Ρίτσαρντ Γκαντ του Μικρού Ταρανδάκι. Στις υποψήφιες γυναικείες πρωταγωνίστριες περιλαμβάνονται η Άνα Μάξουελ Μάρτιν και η Μπίλι Πάιπερ.
Η προσοχή των μέσων ενημέρωσης έχει στραφεί επίσης στη Φιόνα Χάρβεϊ, η οποία, όπως αναφέρεται, μπορεί να προχωρήσει σε αγωγή για δυσφήμηση κατά του Netflix. Η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι η ιστορία που παρουσιάζεται στη σειρά είναι προϊόν μυθοπλασίας και όχι πιστής αναπαράστασης γεγονότων. Ο δικαστής επισημαίνει ότι οι θεατές, επηρεασμένοι από τη φράση αυτή είναι μια αληθινή ιστορία, ενδέχεται να έχουν μια λανθασμένη αντίληψη για την αλήθεια των γεγονότων που αναφέρονται.
Η Χάρβεϊ είχε προσφύγει νομικά, υποστηρίζοντας ότι η σειρά προσέδωσε ψευδείς εντυπώσεις σχετικά με τη ζωή της. Ο δικαστής ανέφερε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ της παρενόχλησης και της καταδίκης για αυτήν, επισημαίνοντας την ανάγκη για σαφήνεια στην αφήγηση.
Συνολικά, οι υποψηφιότητες για τα BAFTA 2025 αποκαλύπτουν τον πολυδιάστατο κόσμο της τηλεόρασης, ενώ παράλληλα θίγονται ζητήματα ηθικής και αλήθειας στην απεικόνιση προσωπικών ιστοριών.
Βίντεο:
Πηγή περιεχομένου: in.gr