Μαζέψτε τους ΟΛΟΥΣ. Προφυλακιστέοι Γερμενής και Ηλιόπουλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

547 Views
Μαζέψτε τους ΟΛΟΥΣ. Προφυλακιστέοι Γερμενής και Ηλιόπουλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Μαζέψτε τους ΟΛΟΥΣ. Προφυλακιστέοι Γερμενής και Ηλιόπουλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Μαζέψτε τους ΟΛΟΥΣ. Προφυλακιστέοι Γερμενής και Ηλιόπουλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

.Με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά από πολύωρη απολογία ενώπιον ων ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, και παρουσία του εισαγγελέα κ. Ισίδωρου Ντογιάκου. Το βράδυ θα το περάσουν στη ΓΑΔΑ και την Κυριακή το πρωί θα μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού. Εκεί θα συναντήσουν τους έγκλειστους Νίκο Μιχαλολιάκο, γενικό γραμματέα της ΧΑ και τους βουλευτές Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό.

Οι εφέτες ανακριτές και ο αρμόδιος εισαγγελέας πριν βγάλουν την απόφαση συνεδρίασαν για αρκετές ώρες και μόλις γνωστοποιήθηκε η απόφαση το συγκεντρωμένο πλήθος που μαζεύτηκε έξω από τα γραφεία του Άρειου Πάγου για συμπαράσταση στους δύο βουλευτές, ξέσπασε σε έντονες αποδοκιμασίες, φωνάζοντας συνθήματα κατά του πρωθυπουργού, των δικαστών αλλά και δημοσιογράφων.
 
Όσον αφορά τις απολογίες, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος αρνείται κάθε συμμετοχή στις πράξεις που του αποδίδονται, ενώ κατηγορηματικά αθώος δηλώνει ο Γιώργος Γερμενής. Για τον Γερμενή υπάρχει μαρτυρία προστατευόμενου μάρτυρα που του καταλογίζει ότι μάθαινε στα νέα μέλη πως να σκοτώνουν... Σε ότι αφορά την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Ε' , ο οποίος αναφέρει ότι τόσο ο κ. Ηλιόπουλος όσο και ο κ. Γερμενής «διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επιχειρησιακή συγκρότηση της «Χρυσής Αυγής», και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως σκοπός της οποίας ήταν εξαρχής η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», ο κ. Ηλιόπουλος υποστηρίζει, στο υπόμνημα του, ότι στην κατάθεσή του ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες πράξεις «που να συνιστούν εμπλοκή του σε "επιχειρησιακή συγκρότηση" της οργάνωσης ή να αποδεικνύουν «την με οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή του στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσύλλεκτων μελών της οργάνωσης».
 
Την Κυριακή απολογείται και το Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος δηλώνει μέσω του υπομνήματός του αντιναζιστής... Σε βάρος του Μπούκουρα υπάρχει μαρτυρία ότι διακινούσε και αποθήκευε οπλισμό και ότι οργάνωσε αρκετές επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών στην Κόρινθο, ενώ παράλληλα πωλούσε προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης.
Απο, Avriani.makedonias.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη