«Κυβερνητική κατρακύλα δίχως σταματημό». Αρθρο του Μιχάλη Σκολιανού.

536 Views
«Κυβερνητική κατρακύλα δίχως σταματημό». Αρθρο του Μιχάλη Σκολιανού. «Κυβερνητική κατρακύλα δίχως σταματημό». Αρθρο του Μιχάλη Σκολιανού.

«Κυβερνητική κατρακύλα δίχως σταματημό». Αρθρο του Μιχάλη Σκολιανού.

   Η κυβέρνηση εν όψει της επερχόμενης καθαρής ήττας της από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεπέρασε κάθε όριο ξεπεσμού της και ευτελισμού του δημοσίου λόγου και κανόνων κατηγορώντας ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για φιλικές σχέσεις με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Στην απέλπιδα προσπάθειά της η κυβέρνηση να αποφύγει μια πολύ πιθανή βαριά εκλογική ήττα στις ευρωεκλογές της Κυριακής, που θα προκαλέσει αναπόφευκτα πολιτικές εξελίξεις-προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών- δεν δίστασε να πέσει στο χαμηλότερο ηθικά επίπεδο κατηγορώντας επίσημα δια μέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου της, του ανεκδιήγητου κ. Κεδίκογλου, ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό αριστερό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, για φιλοναζιστικές τάσεις.

   Η κυβέρνηση με τις εξ’ ορισμού γελοίες και χυδαίες αιτιάσεις της απέδειξε για ακόμα μια φορά πόσο αδίστακτη είναι προκειμένου να παραμείνει και να εξακολουθήσει να νέμεται την εξουσία. Το μόνο όμως που κατορθώνει με τέτοιου είδους επιθέσεις είναι να γελοιοποιείται και να διασύρεται η ίδια γιατί κανένας στοιχειωδώς νοήμων άνθρωπος, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, δεν μπορεί να εκλάβει στα σοβαρά αυτές τις αήθεις επιθέσεις.

   Το ανησυχητικό όμως είναι ότι για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται-και αυτή τη φορά πιο έντονα από κάθε άλλη-η παντελής έλλειψη ηθικού υποβάθρου αυτής της κυβέρνησης. Αποδεικνύεται με δραματικό τρόπο ότι αυτοσκοπός της κυβέρνησης είναι να παραμείνει αγκιστρωμένη στην εξουσία και ότι προκειμένου να το πετύχει αυτό δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο. Ακόμα και όταν τα μέσα αυτά, υπονομεύουν το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι επιθέσεις αυτές κατά του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύουν το πολίτευμα διότι οι μόνοι κερδισμένοι που μπορεί να βγουν από αυτές είναι οι νεοναζί που τίθενται αίφνης στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής ως ρυθμιστική αρχή. Κατ’ ακολουθία το μεγάλο Θύμα είναι η ίδια η δημοκρατία. Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει αναγάγει το δόγμα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ως Ευαγγέλιο και ως τη μόνη αρχή που τη διέπει. Προκειμένου να εκπληρώσει τον σκοπό της που δεν άλλος από τη συνέχιση της νομής της εξουσίας, δεν θα έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο ακόμα και όταν έτσι απειλούνται τα θεμέλια του ίδιου του πολιτεύματός μας. Δεν θα διστάσει να ευτελίσει και να εκχυδαΐσει χωρίς προηγούμενο τον δημόσιο λόγο και αντιπαράθεση παραβιάζοντας κατάφωρα οποιοδήποτε κανονιστικό του πλαίσιο. Δεν θα διστάσει να κλείσει το μάτι στους νεοναζί και να κατηγορήσει ανοιχτά τους αριστερούς για νεοναζί.
   Επομένως μπορεί οι συγκεκριμένες αιτιάσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ να είναι από άποψη πολιτικής σκοπιμότητας παντελώς αναποτελεσματικές-για προφανείς λόγους-αλλά είναι ενδεικτικές πόσο ανήθικη και για αυτό επικίνδυνη είναι η συγκεκριμένη κυβέρνηση ακόμα και για το ίδιο το πολίτευμα.

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με «Ραφτάκο των λέξεων» & «Αισωπομαχίες» ο Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία
Με «Ραφτάκο των λέξεων» & «Αισωπομαχίες» ο Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία
με 0 Σχόλια 1222 Views

 Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος επιστρέφει -όπως κάθε καλοκαίρι- σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους για να ζωντανέψει μπροστά στους μικρούς θεατρόφιλους φίλους τις δυο πιο αγαπημένες τους ιστορίες:

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη