Μπούμερανγκ οι καλύτερες στιγμές της χρονιάς που πέρασε στο Facebook, γιατί δεν είναι όλες οι καλύτερες στιγμές…

601 Views
Μπούμερανγκ οι καλύτερες στιγμές της χρονιάς που πέρασε  στο Facebook, γιατί δεν είναι όλες οι καλύτερες στιγμές… Μπούμερανγκ οι καλύτερες στιγμές της χρονιάς που πέρασε στο Facebook, γιατί δεν είναι όλες οι καλύτερες στιγμές…

Μπούμερανγκ οι καλύτερες στιγμές της χρονιάς που πέρασε στο Facebook, γιατί δεν είναι όλες οι καλύτερες στιγμές…

Στους τοίχους των χρηστών του κοινωνικού μέσου δικτύωσης εμφανίζεται μια ανάρτηση που τους προσκαλεί να δημοσιεύσουν μια ρετροσπεκτίβα της χρονιάς που πέρασε.

Το μήνυμα εμφανίζεται στην αρχική σελίδα και παρακινεί  τους χρήστες να δημοσιεύσουν τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς που πέρασε. Το πρόβλημα είναι ότι η επιλογή των φωτογραφιών γίνεται από ένα σύστημα που χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που διαλέγει τις φωτογραφίες που είχαν τα περισσότερα likes και σχόλια. Πολλοί χρήστες που είχαν χάσει δικούς τους ανθρώπους βρεθήκαν μπροστά στην δυσάρεστη έκπληξη να δουν τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων σε κεντρική θέση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο web designer Ερικ Μέγιερ που έχασε την εξάχρονη κόρη του από καρκίνο του εγκεφάλου. Η εφαρμογή του πρότεινε σαν κεντρική φωτογραφία της χρονιάς την εικόνα της κόρης του, περιστοιχισμένης από τις φίλες της, στα τελευταία γενέθλια της. Σε ανάρτηση του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μέγιερ γράφει:« Αυτή η ατυχής αλγοριθμική σκληρότητα είναι το αποτέλεσμα ενός κώδικα που θέλει να κάνει τους ανθρώπους να νιώσουν ότι είχαν μια εξαιρετική χρονιά. Για εμάς που χάσαμε αγαπημένα πρόσωπα δεν είναι ο τρόπος που θέλουμε να ξαναζήσουμε την χρονιά που τελειώνει».

Σε σχόλια κάτω από την ανάρτηση και άλλοι χρήστες παραπονούνται ότι είδαν φωτογραφίες αγαπημένων τους προσώπων που έχουν φύγει από την ζωή και με αυτό τον τρόπο ξύπνησαν δυσάρεστες αναμνήσεις. Ο υπεύθυνος της εφαρμογής στο Facebook ζήτησε συγνώμη από τον Μέγιερ και δήλωσε:« Η εφαρμογή ήταν πολύ καλή για πολλούς χρήστες. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση προκάλεσε πόνο παρά χαρά. Μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι πολύ καλύτερο».


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη