Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

689 Views
Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος  Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Η UNESCO κατά την 34η Γενική Διάσκεψη στο Παρίσι (2007), ενέκρινε με συναίνεση το Ψήφισμα 34c/61 σχετικά με τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος. Η 27η Ιανουαρίου ορίστηκε από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Το Ολοκαύτωμα υπήρξε ένα καθοριστικό γεγονός για την ιστορία της ανθρωπότητας, και θεωρείται ως ένα από τα πιο μελανά σημεία αυτής, καθώς κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δολοφονήθηκαν περίπου 6 εκατομμύρια Εβραίων καθώς και εκατομμύρια ανθρώπων που ανήκαν βάσει της ναζιστικής ιδεολογίας, σε φυλετικά κατώτερες ομάδες (Ρομά, Σίντι, Σλαβικής καταγωγής, άτομα με αναπηρία).
Φέτος, στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, η UNESCO διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στην έδρα της στο Παρίσι, υπό τον τίτλο «Διαδρομές μέσα από το Ολοκαύτωμα». Κατά την Τελετή Έναρξης των εκδηλώσεων, χαιρετισμό θα απευθύνει η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού, κυρία Irina Bokova, ενώ η γνωστή ηθοποιός Irène Jacob θα διαβάσει απόσπασμα από το La préface en prose (1942), του Benjamin Fondane.
Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και προβολές ταινιών. Μία εξ αυτών είναι το ελληνικής παραγωγής ντοκυμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά», του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ.  
Παράλληλα θα διεξαχθεί συνέδριο με θέμα: «Ο αντίκτυπος του Ολοκαυτώματος στην Εκπαίδευση: Πώς να αξιολογήσουμε Πολιτικές και Πρακτικές;»
Με στόχο την πρόληψη πράξεων φανατισμού και μισαλλοδοξίας, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO προωθεί τη μνήμη του Ολοκαυτώματος μέσω της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης.
Περισσότερες πληροφορίες για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος:

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
Με «Ραφτάκο των λέξεων» & «Αισωπομαχίες» ο Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία
Με «Ραφτάκο των λέξεων» & «Αισωπομαχίες» ο Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία
με 0 Σχόλια 1231 Views

 Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος επιστρέφει -όπως κάθε καλοκαίρι- σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους για να ζωντανέψει μπροστά στους μικρούς θεατρόφιλους φίλους τις δυο πιο αγαπημένες τους ιστορίες:

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη