Έρχεται το Google Duo – Η νέα δωρεάν υπηρεσία βίντεο-κλήσεων.

664 Views
Έρχεται το Google Duo – Η νέα δωρεάν υπηρεσία βίντεο-κλήσεων. Έρχεται το Google Duo – Η νέα δωρεάν υπηρεσία βίντεο-κλήσεων.

 Έρχεται το Google Duo – Η νέα δωρεάν υπηρεσία βίντεο-κλήσεων.

Η Google θεωρεί ότι μπορεί να φτιάξει μια εφαρμογή που να είναι καλύτερη από το FaceTime.
Η εταιρεία παρουσίασε το Duo, μια νέα δωρεάν υπηρεσία βίντεο-κλήσεων που παραπέμπει στη γνωστή αντίστοιχη εφαρμογή της Apple. Αλλά το Duo έρχεται με κάποια στοιχεία που το βοηθούν να ξεχωρίσει.

.
Το όνομα Duo προέκυψε από την επιθυμία της Google να εστιάσει στη βίντεο-κλήση μεταξύ δύο ατόμων. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει λειτουργία ομαδικής κλήσης – κάτι που έκανε διάσημο το Google Hangouts.


Αλλά το Duo επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κλήσεις μεταξύ συσκευών iOS και Android – κάτι που το FaceTime δεν μπορεί να κάνει. Και τα πάει καλά και σε μερικούς άλλους τομείς, όπως στη διεπαφή χρήστη και τη συνολική ποιότητα των κλήσεων.

.
Το Google Duo επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει ποιός τον καλεί προτού απαντήσει. Μάλιστα, όταν η συσκευή ανοίγει, σας επιτρέπει να δείτε τον εαυτό σας στην οθόνη, μαζί με τις επαφές που σας κάλεσαν πρόσφατα. Έτσι, βλέπετε το πρόσωπό σας πριν καν κάνετε την κλήση.
Αυτό είναι σημαντικό επειδή, μόλις καλέσετε τον αριθμό μιας επαφής, ο παραλήπτης της κλήσης θα δει το πρόσωπό σας σε πραγματικό χρόνο, ακόμα κι αν αποφασίσει να μην απαντήσει. Η Google καλεί αυτή τη λειτουργία ‘Knock Knock’ και είναι κάτι σαν ψηφιακό ματάκι της πόρτας.
Κι αν δεν είστε σίγουρος ότι θέλετε να σηκώσετε το τηλέφωνο ή είστε σε άλλο δωμάτιο, το Duo θα αφήσει το τηλέφωνό σας να χτυπήσει για ένα λεπτό προτού λήξει η κλήση. Αντίθετα, το FaceTime καλεί για μισό λεπτό μόνο.

.
Τέλος, η εφαρμογή της Google δίνει λιγότερη έμφαση σε σας κατά τη διάρκεια της κλήσης, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο για σας να προσέξετε τον συνομιλητή σας. Το Duo εμφανίζει την εικόνα σας σε σμίκρυνση, στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Αντίθετα, όταν κάποιος χρησιμοποιεί το FaceTime, έχει μεγαλύτερη τάση να βλέπει τον εαυτό του μέσω της οθόνης selfie, η οποία εμφανίζεται μεγαλύτερη και σε πιο κεντρικό σημείο, στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

.
Υπάρχει κι άλλη μια λειτουργία που σας ενθαρρύνει να δώσετε στο άλλο άτομο την αδιάσπαστη προσοχή σας: δεν υπάρχει τρόπος να απαντήσετε σε άλλη κλήση ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο. Αντίθετα, το Duo στέλνει μήνυμα σε αυτόν που σας πήρε ενώ μιλούσατε, λέγοντας ότι δεν είστε διαθέσιμος. Και όταν ολοκληρώσετε τη συνομιλία, θα λάβετε μια ειδοποίηση με την αναπάντητη κλήση.

.
Μπορεί αυτό να μην είναι τόσο πρακτικό, εάν αναμένετε ένα άλλο τηλεφώνημα, αλλά είναι ωραίο να ξέρετε ότι δεν θα σας διακόψει κανείς.

.
Το Duo είναι μία από τις δύο εφαρμογές επικοινωνίας που ανακοινώθηκαν νωρίτερα φέτος στο συνέδριο για developers της Duo. Η δεύτερη είναι η Allo, μια εφαρμογή αποστολής γραπτών μηνυμάτων, που αναμένεται να λανσαριστεί σε μερικές εβδομάδες.


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: GoogleΤεχνολογίαGoogle Duo

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ με την Λένα Παπαληγούρα σε περιοδεία (πρόγραμμα παραστάσεων)
«Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ με την Λένα Παπαληγούρα σε περιοδεία (πρόγραμμα παραστάσεων)
με 0 Σχόλια 4276 Views

Ηλέκτρα και Ορέστης εκδικούνται για το φόνο του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, πληρώνοντας το αίμα με αίμα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη