7η Γιορτή της Άνοιξης

2320 Views
7η Γιορτή της Άνοιξης 7η Γιορτή της Άνοιξης

 7η Γιορτή της Άνοιξης

 
Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και λειτουργεί με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ. Βασικός άξονας λειτουργίας του Προγράμματος είναι η στήριξη ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από νόμιμες και παράνομες ουσίες, καθώς επίσης και του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους. Το Πρόγραμμα είναι ανοιχτό και όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν.


Μια από τις βασικές δράσεις του προγράμματος είναι η ενασχόληση των μελών του με τη βιολογική καλλιέργεια, την παραγωγή λαχανικών από παραδοσιακές ποικιλίες, την παραγωγή αρωματικών φυτών και την παραγωγή μεταποιημένων προϊόντων από τα παραπάνω, στο αγρόκτημα και θερμοκήπιο του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Σε αυτή τη δράση δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η επαφή με τη φύση και τον κύκλο εργασιών που απαιτείται αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο κατά την απεξαρτητική διαδικασία των μελών και έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την σταθεροποίηση της πορείας απεξάρτησής τους όσο και για την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσα από την απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο ενίσχυσης αυτής της δράσης προέκυψε η συνεργασία με την Agriherb με στόχο την περαιτέρω επιμόρφωση και πρακτική εκπαίδευση του προσωπικού και των μελών του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας και η Agriherb σε συνεργασία με το Συνεταιρισμό Κουκούλι διοργανώνουν την Κυριακή 9 Απριλίου την 7η Γιορτή της Άνοιξης που θα λάβει χώρα στα θερμοκήπια Agriherb, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, στη θέση Κιουλούκι.

Η γιορτή θα διαρκέσει από τις 11:00 μέχρι τις 17:00.

Κατά τη διάρκειά της οι συμμετέχοντες-ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως η βιολογική καλλιέργεια, η διάσωση των σπόρων των παραδοσιακών ποικιλιών, η καθαρή διατροφή και το δίκαιο εμπόριο. Επίσης, θα διεξαχθεί συζήτηση σχετικά με το αστικό πράσινο και την διαχείρισή του,  με βασικούς εισηγητές τους Χριστίνα Μακνέα (υπ. Διδ. Αστικής Γεωργίας), Δημήτρη Τσιάρα (δασολόγος, μελετητής και εκπρόσωπος της κίνησης Sosτε τα Δένδρα). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Νίκος Μισυρλής.

Στο πλαίσιο της Γιορτής θα γευτούμε πίτες με πρώτες ύλες από τον αγρό παρασκευασμένες από τα μέλη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας.
Η μετάβαση με αστική συγκοινωνία στην στάση “Κιουλούκι”, θερμοκήπια Agriherb γίνεται από τον σταθμό του ΙΚΕΑ με το λεωφορείο 87Ε.
 
Με εκτίμηση,
Αναστασία Χαμαλίδου
 
Υπεύθυνη Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη