8 έρωτες σε σειρές, που ήταν λίγο πιο τοξικοί από στρυχνίνη

5325 Views
8 έρωτες σε σειρές, που ήταν λίγο πιο τοξικοί από στρυχνίνη 8 έρωτες σε σειρές, που ήταν λίγο πιο τοξικοί από στρυχνίνη

  

Από την Ιωάννα Δούνδη

Τους είδες, μπορεί και να πήρες μέσα σου θέση στο αν θα έπρεπε αυτοί οι δύο άνθρωποι να είναι μαζί. Μπορεί να θυμήθηκες κάτι δικά σου και να ήθελες να χαστουκίσεις έναν από τους δύο. Μπορεί ακόμη να είσαι αθεράπευτα ρομαντικός και να μην σε χαλούσαν όλα τα πισωγυρίσματα της σχέσης τους, αρκεί στο τέλος να κατέληγαν μαζί γιατί ¨ήταν της μοίρας τους γραφτό¨ (φιλικά στο λέω, εσύ θα ταλαιπωρηθείς πολύ στην ζωή σου). Και μπορεί να αγανάκτησες τόσο κάποια στιγμή που να έψαχνες το τηλέφωνο του σεναριογράφου, να του πεις δυο κουβέντες.
 
Ότι κι αν ένιωσες τότε, τώρα ήρθε η στιγμή να μάθεις την ωμή αλήθεια. Αυτές οι σχέσεις είναι το κακό πρότυπο. Είναι ότι θα έπρεπε να αποφεύγεις στην ζωή σου. Είναι αυτό το «έπαθα κι έμαθα» που δεν αξίζει να περάσει κανείς, είναι ο ορισμός της τοξικής σχέσης.
 
Σε κάθε σειρά υπάρχει μια τέτοια, χωρίς αμφιβολία, αλλά σήμερα θα δούμε οκτώ από τις πιο χαρακτηριστικές.
 
1.   Ρέιτσελ και Ρος (Friends)
Φώτο
Την ήξερε από όταν ήταν παιδιά γιατί ήταν η κολλητή της αδερφής του. Ήταν μια ζωή καψούρης, αλλά αυτή δεν του έριχνε ούτε μια από τις ακριβές ματιές της, ήταν βλέπεις αυτό που λέμε στο χωριό μου “out of his league”.
 
Και έφτασε η στιγμή ανάμεσα στους γάμους του και στις σχέσεις της, βρέθηκε το καλό το τάιμινγκ που λέμε και συνέβη. Και τα χαλάσανε, και τα φτιάξανε, και τα ξαναχαλάσανε, και τα ξαναφτιάξανε, και παιδί κάνανε, και πάλι από την αρχή. Εκείνος αφόρητα ζηλιάρης, εκείνη το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλάκαι 18 σελίδες μπρος και πίσω ρε Ρέιτσελ; κάπου έλεος δηλαδή.
 
Και μένει και το αιώνιο ερώτημα. Δικαιούσαι να κοιμηθείς με άλλον την επόμενη μέρα του χωρισμού σου ή θεωρείται ότι τον απατάς; Μην βιαστείτε να απαντήσετε…They were on a break.
 
2.   Μπιγκ και Κάρι (Sex and the City)
Φώτο
2
Έξι σεζόν και δύο ταινίες. Τόσο μας απασχόλησε αυτός ο έρωτας. Αυτός ο τοξικός έρωτας, με Τ κεφαλαίο. Να θες να πάρεις από το χέρι αυτό το καλό (γκουχουγκούχου), και στυλάτο -αν μη τι άλλο- κορίτσι, την Κάρι, και να της πεις, γιατί ρε καλό μου; Γιατί; Χάθηκαν οι άντρες;
 
Από που να το πιάσω; Που σου έκρυψε ότι ήταν παντρεμένος όταν γνωριστήκατε; Που παλεύεις μια ζωή μπας και βγάλει η παγοκολόνα λίγο συναίσθημα; Που θεωρεί λογικό να φλερτάρει με άλλες σαν να μην είστε μαζί; Που αποφασίζει να μετακομίσει στο εξωτερικό χωρίς καν να στο πει πριν; Που χωρίζεται λίγους μήνες και σου γυρίζει παντρεμένος με μοντέλο εικοσικάτι Μαΐων; Που συνεχίζει να στην πέφτει ενώ ξανα-είναι παντρεμένος; Που μόλις κάνεις επιτέλους μια υγιή σχέση, το μυρίζεται και εμφανίζεται να στα χαλάσει όλα;
 
Ε όταν πια σε αφήνει στα σκαλιάτου κτιρίου της Βιβλιοθήκης με το -υπερπαραγωγή- νυφικό, είναι αργά, ε τα ΄θελε και σένα ο κώλος σου!
 
Το ότι δεν σέβεται πως σε ενοχλεί ο καπνός και καπνίζει πάνω στα μούτρα σου είναι απλά μια λεπτομέρεια που έπρεπε από την αρχή να σε έχει υποψιάσει ρε κούκλα μου, ε πάρτα τώρα!
 
 
3.   Τόκιο και Ρίο (Casa de Papel)
Φώ
το 3
Ένα πράγμα (σχεδόν ένα δηλαδή) σας είπε ο καθηγητής να μην κάνετε. Να μην τα φτιάξετε μεταξύ σας, γιατί είστε συνεργάτες σε σοβαρή αποστολή. Εσείς όμως όχι! Δεν μπορέσατε να κρατήσετε τα χεράκια σας, και όχι μόνο, μακρυά!
 
Δεν θα θίξω την ηλικία σου ρε Τόκιο, γιατί αφενός θα με φάνε ζωντανή όλες οι φίλες μου που τους αρέσουν οι μικρότεροι, και αφετέρου δεν έθιξα πιο πάνω το θέμα, όταν ήταν ανάποδο από την πλευρά του Μπιγκ. Δεν έχει και σημασία ως ένα σημείο στην τελική.
 
 Αλλά… αφού είσαι ένα τρελοκομείο και μισό, γιατί το τυραννάς το αγοράκι; Θα μου πεις αυτό ερωτεύτηκε σε σένα, (συν τα οπίσθιά σου, που ναι, είναι αξιοθαύμαστα) αλλά κι αυτός… κάτι θα έκανε καλά δεν μπορεί! Δεν βοηθάς που δεν βοηθάς την όλη επιχείρηση, γιατί προκαλείς και τον μικρό και πάει και κάνει βλακείες από την καψούρα του; Για να έχουμε να βλέπουμε κι άλλους κύκλους; Ε όχι κυρία μου!
 
 
4.   Τζέσι καιΤζέιν (Breaking Bad)
.
 
Όταν πας να νοικιάσεις σπίτι, λες «πρέπει να αγοράσω έπιπλα», και η νεαρή σπιτονοικοκυρά σου προτείνει να ξεκινήσεις από το κρεβάτι, να ξέρεις μπελάς μυρίζει.
 
Όταν δε είσαι τοξικομανής σε απεξάρτηση και η κοπέλα είναι σε ίδια μοίρα, το πράγμα γίνεται πιο πολύπλοκο.Λάθος στιγμή και λάθος άτομο έτυχε να ερωτευτείς ρε Τζέσι. Και το πλήρωσες. Ο πόνος του να χάνεις τον άνθρωπό σου και να νομίζεις ότι φταις εσύ, πρέπει να είναι στην τριάδα των χειρότερων στον κόσμο. Λιώσαμε ρε Τζέσι, ναι, ξέρουμε ότι την αγαπούσες πιο πολύ από οτιδήποτε στην ζωή σου… αλλά όπως πήγαινε αυτή η σχέση, ήταν ή εσύ ή αυτή.
 
Βάλε και τα ψέματα, βάλε και τα πολλά λεφτά, δίπλα στα ναρκωτικά και την τεράστια καψούρα, ε δεν περιγράφω άλλο!
 
Ας προχωρήσουμε γιατί βάρυνε πολύ.
 
 
5.   Άνναλις και Νέιτ (How to get away with murder)
 

 
Σιδηρά κυρία. Ισχυρή, αδίστακτη, καταφερτζού και ευφυής. Με ένα μεγάλο ελάττωμα. Πάει και μπλέκεται μονίμως σε μπελάδες, συνήθως για να σώσει άλλους. Ποιος θα σώσει αυτήν όταν… λέμε τώρα… χρειαστεί μια μικρούλα βοήθεια; Ο ψηλός, γυμνασμένος, και καψούρης αστυνομικός φυσικά.
 
Χώρος για σχέση σοβαρή και όμορφη δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως χρόνος για σεξ,ένα μόνιμο ερωτοτρόπημα, κι μια άτυπη συμφωνία. Θα φυλάω πάντα τα νώτα σου, αρκεί να φυλάς τα δικά μου.
 
Αν θα τηρηθεί; Όχι. Και θα στην φέρω, και θα μου την φέρεις, και σε δουλειά να βρισκόμαστε. Και μαζί με αυτό, να βρισκόμαστε και με άλλους εκατό ενδιάμεσα.
 
Αν το λες αυτό αγάπη, πέφτεις έξω, που λέει και ο Κοντολάζος.
 
6.   Τζον και Καλίσι (Game Of Thrones)

Φώτο 6

 
Από αιμομιξίες, σχέσεις με εξαναγκασμό, και κάθε λογής ετερόκλητα ζευγάρια σε αυτήν την σειρά, διαλέγω αυτό το ζευγάρι της καταστροφής, και εξηγούμαι.
 
Καθένας μόνος του χώρια, μια χαρά. Μαζί, καταστροφή.
 
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Είστε θεία και ανιψιός! Τι δεν καταλάβατε; Θα μου πεις, όταν το μάθαμε ήταν αργά, η καρδιά είχε πάρει θέση, αλλά για άλλα κι άλλα, μια χαρά το μυαλό έκοβε, ε;
 
Όταν διακυβεύεται μια βασιλεία, μπορεί ο έρωτας να υπερισχύσει; Αν είσαι ερωτευμένος άντρας (ναι Γιάννη μου, για σένα λέω αγόρι μου), φαίνεται πως μπορεί. Αν είσαι γυναίκα που έχεις περάσει από φωτιά και σίδερο, (οκ από φωτιά κυριολεκτικά και το αφήνω εκεί) για να φτάσεις στον πολυπόθητο θρόνο, έχεις δεύτερες σκέψεις από ότι φαίνεται.
 
Ο κοσμάκης γιατί την πλήρωσε μωρή τρελέγκο;;; Αυτό πες μου! Ασταδιαλα πια με τις υστερίες σας!
 
Που ανάθεμα τον κοντό που συνάντησε την κοντή στο διάβα του! Και ανάθεμα και τους σεναριογράφους του τελευταίου κύκλου που μας χάλασαν ότι είχαμε ιερό επι επτά σεζόν!
 
7.   Σερίνα και Φρεντ (The Handmaid’s Tale)
Φώτο 7
 
Στο Γκίλιαντ τα πάντα είναι άρρωστα. Πόσο μάλλον ένας γάμος «υπό το βλέμμα Του». Σε μια κοινωνία που χρησιμοποιεί τις γυναίκες ως μέσο για να γεννηθεί ένα παιδί και τίποτα παραπάνω, ποιά σχέση θα μπορούσε να είναι υγιής;
 
Ένας αδίστακτος διοικητής, και η πλήρως υποταγμένη σύζυγός του, και οι δύο θεοκρατούμενοι όπως όλοι οι -από επιλογή- κάτοικοι του Γκίλιαντ, θέλουν να κάνουν ένα παιδί. Και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Κάθε μέσο.
 
Και σιγά μην ήταν δυνατόν να τα πάνε καλά και μεταξύ τους, όταν στο βάθος του πλήρως ξεπλυμένου εγκεφάλου της Σερίνα, έχει μείνει ακόμη κάτι. Μνήμες από τα παλιά όταν μπορούσε να ζει σαν άνθρωπος, συναισθήματα που ξυπνούν κατά καιρούς και ίσως και μια τόση δα ανθρωπιά, θα τολμήσω να πω.
 
Αγάπη και υποταγή όμως μέχρι που; Μέχρι πότε;
 
Όχι. Αυτό το ζευγάρι δεν είναι απλά δυσλειτουργικό. Είναι το παράδειγμα που πρέπει να κολλήσει μια γυναίκα με μαγνητάκι στο ψυγείο της, και να το βλέπει από την εφηβεία της κι έπειτα κάθε πρωί, για να εμπεδώσει σε ποια σχέση να μην μπλέξει μεγαλώνοντας.
 
8.   Κουντουράτου και Μαρκοράς (Δύο Ξένοι)
Φώτο 8
 
Και για το τέλος ένα ντόπιο ζευγάρι. Η επιτυχίας μιας ολόκληρης σειράς βασίστηκε ακριβώς σε αυτό. Στο πόσο μπορεί να ταλαιπωρηθεί κάποιος αν ερωτευτεί τον λάθος άνθρωπο. Και το λάθος δεν το λέω εγώ μάνα μου, τα γεγονότα τα λένε.
 
Ένας καλλιεργημένος και κουλτουριάρης άνδρας, ερωτεύεται μια πιο… ελαφριά, νεαρά. Δεν ξεκινάμε καλά.
 
Τα αντίθετα έλκονται; Μπορεί, αλλά η αποτυχία είναι εξασφαλισμένη.
 
Εκείνος την θέλει, χωρίς αμφιβολία. Και εκείνη τον θέλει, χωρίς αμφιβολία. Όμως την εκτιμάει όσο χρειάζεται για μια υγιή σχέση; Όχι. Την θεωρεί υποδεέστερή του, και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Ε όταν ένας από τους δύο είναι έτοιμος να κάνει ότι χρειαστεί για να κάνει μια σχέση να λειτουργήσει, αλλά ο άλλος όχι, δεν γίνεται δουλίτσα.
 
Αν δεν θες αυτό που είναι ο άλλος, αλλά κάτι που ονειρεύεσαι να γίνει, τότε μην τον παιδεύεις. Άστον να ευτυχίσει αλλού, και μείνε εσύ μόνος με την δυστυχία σου, γιατί κάπως έτσι θα γίνει στο τέλος.
 
Και το πιο εντυπωσιακό μετά από όλα αυτά, ξέρετε ποιο είναι; Ότι εκεί έξω υπάρχει κόσμος, κυρίως γυναικείος, μην γελιόμαστε, που θέλει να ζήσει έναν τέτοιο έρωτα όπως αυτούς των πιο πάνω σειρών γιατί τους βρίσκει ρομαντικούς και μοιραίους.
 
Μην ψάξουμε τι δεν πάει καλά, έτσι; 
 
Ακολουθήστε μας στα social media
       
.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Tv or not tvΙωάννα Δούνδη

Αρθρογραφος

Ιωάννα Δούνδη
Ιωάννα Δούνδη
Γεννήθηκα στις 30/3/1984 στην Θεσσαλονίκη, έτσι και να θέλω μελλοντικά να κρύψω την ηλικία μου, θα μπορείτε πλέον να με ξεμπροστιάσετε. Πιστεύω στην φράση του Μπέρναρντ Σω " Όταν κάτι είναι αστείο, ψάξτο προσεκτικά για μια κρυμμένη αλήθεια" , και ταυτόχρονα το γκουγκλάρω για να δω πόσο αλήθεια είναι ότι το είπε αυτός, γιατί τέτοιος άνθρωπος είμαι. Αν χαμογελάσεις με κάτι που έγραψα, αν μάθεις κάτι που δεν ήξερες, αν βρεις μια άποψη που θα σε κάνει να ταυτιστείς στα κείμενά μου, θα έχω πετύχει τον στόχο μου. Αν δεν συμβεί τίποτα απο αυτά, ή δεν σου άρεσε ότι διάβασες, δεν πειράζει. Αν άρεσα σε όλους, θα ήμουν η Μόνικα Μπελούτσι, τηγανητή πατάτα ή παγωτό. Email επικοινωνίας : ioanna.doun@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη