7 οι τηλεοπτικές άδειες τελικά, όπως αποφάνθηκε το ΕΣΡ

589 Views
7 οι τηλεοπτικές άδειες τελικά, όπως αποφάνθηκε το ΕΣΡ 7 οι τηλεοπτικές άδειες τελικά, όπως αποφάνθηκε το ΕΣΡ

 7 οι τηλεοπτικές άδειες τελικά, όπως αποφάνθηκε το ΕΣΡ

Μετά από μια έκτακτη και μακράς διάρκειας συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατέληξε στον αριθμό επτά για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.

Ο τελικός αριθμός προέκυψε ύστερα από μια προσπάθεια συμβιβασμού των απόψεων, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, είχαν ασκηθεί συστηματικές πολιτικές πιέσεις για τον περιορισμό των αδειών. Αυτό που αγνοήθηκε ήταν τα επιστημονικά και τεχνικά δεδομένα για την αξιοποίηση του φάσματος.

Ο Νίκος Παππάς που ήταν ο εμπνευστής του αριθμού 4 για τις τηλεοπτικές άδειες και είχε παραγγείλει και την περίφημη μελέτη του ινστιτούτου της Φλωρεντίας χαιρέτησε την απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για 7 άδειες ασκώντας εκ νέου κριτική στην αντιπολίτευση.

«Τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών ανήκουν πλέον στο καλάθι των αχρήστων, οριστικά. Η Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί και οφείλει, πλέον, να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το Δημόσιο δικαιούται να εισπράξει. Ο τρόπος είναι γνωστός».

Από τη ΝΔ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «είναι πλέον σαφές ότι το καθεστωτικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και τον περιορισμό του πλουραλισμού έχει πέσει στο κενό. Σε κάθε περίπτωση έχουν γνώση οι φύλακες» καταλήγει η κυρία Ασημακοπούλου.

Μέσα σε 13 σημεία τα μέλη του ΕΣΡ επιχειρούν να καταγράψουν το σκεπτικό της απόφασής τους, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνεται η παραμικρή αναφορά στον αριθμό των αδειών θεματικού περιεχομένου, όπως μάλιστα προβλέπονται στο νόμο Παππά

Ταυτόχρονα με τους πανηγυρισμούς, ο Νίκος Παππάς με την τροπολογία του που ψηφίστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες επιχειρεί τη δημιουργία τεχνητού ελλείματος στην εσωτερική χωρητικότητα του φάσματος προβλέποντας την ταυτόχρονη υψηλής και κανονικής ευκρίνειας εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών. Τη συγκεκριμένη τροπολογία μάλιστα, ο Ανδρέας Λοβέρδος την έχει καταγγείλει ως αντισυνταγματική καθώς δεν ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη του εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης όπως προβλέπει και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Την Παρασκευή ο Νίκος Παππάς θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για το θέμα.

Με τις νέες τεχνολογίες που ήδη χρησιμοποιούνται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα καλείται να τις εφαρμόσει άμεσα, θα υπάρχει δυνατότητα στο φάσμα να φιλοξενηθούν, όπως έχει παρουσιάσει η Digea, έως και τουλάχιστον 18 προγράμματα υψηλής ευκρίνειας, ενώ με την περαιτέρω εξέλιξη της τεχνολογίας ο αριθμός αυτός μπορεί να πολλαπλασιαστεί.


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: This Is UsTv or not Tvτηλεοπτικά

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη