4+1 tips για να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε spa!

1211 Views
4+1 tips για να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε spa! 4+1 tips για να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε spa!

 

4+1 tips


 
Οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, το αυξημένο στρες, η έλλειψη επαρκούς ξεκούρασης, προσωπικού χρόνου, αλλά και επαφής με τη φύση, έχουν έναν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής μας. Επομένως, η ύπαρξη ενός προσωπικού χώρου, ειδικά διαμορφωμένου ώστε να μπορεί να μας χαλαρώνει και να μας ηρεμεί, είναι πολύ σημαντική για την υγεία και την ευεξία μας. Το μπάνιο, επειδή προορίζεται κυρίως για τη διατήρηση της καλής υγιεινής, είναι συνήθως ακατάστατο και όχι τόσο κομψό, με αποτέλεσμα ο χρόνος που περνάμε εκείνα μην είναι ιδιαίτερα ευχάριστος. Τι θα λέγατε, όμως, αν μπορούσατε να το μετατρέψετε στο δικό σας προσωπικό spa, σε μία όαση μέσα στο σπίτι σας; Ευτυχώς, είτε σχεδιάζετε το μπάνιο σας από την αρχή, είτε θέλετε να κάνετε λίγες αλλαγές για να το ανανεώσετε, υπάρχουν ορισμένα tips, που, αν τα ακολουθήσετε, θα αποκτήσετε την εμπειρία του πολυτελούς spa στο σπίτι.


 
Οργανώστε το χώρο σας
Επειδή η ακαταστασία σε ένα χώρο μπορεί να προκαλέσει στρες, επιλέξτε έπιπλα μπάνιου με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και χρηστικά αξεσουάρ μπάνιου, τα οποία θα σας βοηθήσουν να οργανωθείτε και να κρύψετε άσχημα και άχαρα καθημερινά αντικείμενα, τα οποία δημιουργούν ανακατωσούρα, χαλάνε την αισθητική του χώρου και δεν σας επιτρέπουν να ηρεμήσετε. Όπως και τα spa, το μπάνιο σας θα πρέπει να είναι οργανωμένο και όμορφο για να σας χαρίζει πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας.
 
Φέρτε τη φύση στο μπάνιο σας
Η επαφή με τη φύση έχει πολλά οφέλη για την υγεία και μας βοηθά να αποκτήσουμε ευεξία και καλή ψυχολογία. Όταν, λοιπόν, τη “φέρνουμε” στους εσωτερικούς μας χώρους, προσδίδουμε σε αυτούς μια αίσθηση χαλάρωσης και γαλήνης. Για να φέρετε και εσείς τη φύση στο μπάνιο σας, φροντίστε κάποια από τα βασικά έπιπλα να είναι ξύλινα και συνδυάστε τα με πέτρινες λεπτομέρειες στη διακόσμηση, μερικά φυτά, μία φυσική παλέτα χρωμάτων και, φυσικά, τον κατάλληλο φωτισμό.
 
Ενισχύστε το φωτισμό του χώρου σας
Το φυσικό φως της ημέρας είναι ευεργετικό για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Για να ενισχύσετε το φωτισμό του χώρου σας, προτιμήστε τη χρήση διαφανών υλικών σε βασικά στοιχεία του μπάνιου, όπως είναι η καμπίνα της ντουζιέρας. Τα υλικά αυτά δεν μπλοκάρουν το φως, ενώθα κάνουν το χώρο να φαίνεται φωτεινότερος και μεγαλύτερος.

Για ακόμα μεγαλύτερη διάχυση του φωτός, τοποθετήστε περισσότερους από έναν καθρέπτες μπάνιου. Εκτός, δηλαδή, από το βασικό που βρίσκεται πάνω από το νιπτήρα σας, κρεμάστε και έναν ακόμα δίπλα του ή όπου αλλού σας χρειάζεται – αποφύγετε να κρεμάσετε τους καθρέπτες τον έναν απέναντι από τον άλλο. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε στο χώρο σας διάφορες μεταλλικές λεπτομέρειες και αξεσουάρ, καθώς το μέταλλο αντανακλά το φως όπως και ο καθρέπτης.


 
Επιλέξτε το σωστό τεχνητό φωτισμό
Η επιλογή του σωστού τεχνητού φωτισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά για μπάνια χωρίς παράθυρα, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ψευδαίσθηση φυσικού φωτός. Γενικότερα, καλό θα ήταν να προσέξετε τη θέση στην οποία θα τοποθετήσετε τα φωτιστικά, τον τύπο και τη θερμοκρασία χρώματος του λαμπτήρα.

Όσον αφορά στη θέση, ιδανικός είναι ο περιφερειακός φωτισμός γύρω από τον καθρέφτη, αλλά και η τοποθέτηση φωτιστικών και σε άλλα σημεία του χώρου για την καλύτερη διανομή του φωτός. Μπορείτε να επιλέξετε ένα φωτιζόμενο καθρέπτη μπάνιου και κάποια μικρότερα φωτιστικά, ανάλογα με το μέγεθος του χώρου σας. Εάν μπορείτε να τοποθετήσετε μόνο μία πηγή φωτός, βεβαιωθείτε ότι αυτή θα είναι αρκετά μεγάλη ώστε να καλύψει όλο το χώρο. Σχετικά με τις λάμπες, αυτές του φθορισμού θεωρούνται μία πολύ καλή επιλογή για το μπάνιο, ενώ μία μεσαίας κλίμακας θερμοκρασία είναι προτιμότερη, καθώς κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο φυσικό.
 
Προσθέστε μία στήλη υδρομασάζ στη ντουζιέρα σας
Εάν δεν έχετε το χώρο ή απλά δε θέλετε να ξοδέψετε πολλά λεφτά σε μια μπανιέρα με υδρομασάζ, την οποία πιθανότατα δεν θα προλαβαίνετε να γεμίζετε και να απολαμβάνετε καθημερινά, τότε μπορείτε να επενδύσετε στην τοποθέτηση μιας στήλης υδρομασάζ στο εσωτερικό της ντουζιέρας σας. Έτσι, θα απολαμβάνετε καθημερινά μια υπηρεσία χαλάρωσης και πολυτέλειας από το σπίτι σας, ενώ θα επωφελείστε παράλληλα και από τις ευεργετικές ιδιότητες του υδρομασάζ για την υγεία και την ευεξία.

Στο Youbath θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε έπιπλα μπάνιου, στήλες υδρομασάζ, αλλά και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε σπα, εύκολα και οικονομικά. 

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο