Γιατί πεθαίνουν τόσοι διάσημοι το 2016; Το BBC εξηγεί.

584 Views
Γιατί πεθαίνουν τόσοι διάσημοι το 2016; Το BBC εξηγεί. Γιατί πεθαίνουν τόσοι διάσημοι το 2016; Το BBC εξηγεί.

Γιατί πεθαίνουν τόσοι διάσημοι το 2016; Το BBC εξηγεί.
Ντέιβιντ Μπάουι, Άλαν Ρίκμαν και τώρα ο Prince… Φαίνεται σπάνιο πλέον να περάσει μία εβδομάδα χωρίς να φύγει από τη ζωή μία διασημότητα, γράφει ο συντάκτης του BBC, Nick Serpell, ειδικός στις νεκρολογίες, ο οποίος προσπαθεί να δώσει μια εξήγηση στην ερώτηση «γιατί πεθαίνουν τόσοι πολλοί διάσημοι το 2016;».

Ο συντάκτης κάνει λόγο για «πρωτοφανή» αριθμό θανάτων φέτος. Ο ίδιος εξέτασε τα στατιστικά στοιχεία, τονίζοντας ότι υπάρχει μια πολύ σαφής ανοδική τάση σε αυτές τις απώλειες, καθώς οι θάνατοι διασήμων ήταν το 2012 μόλις 5 μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ στο ίδιο διάστημα του 2016 έχουν φτάσει τους 24.

bbc

Το ερώτημα που προκύπτει είναι «γιατί;». Υπάρχουν ορισμένοι λόγοι, λέει ο Nick Serpell.

Αρχικά, οι άνθρωποι που έγιναν διάσημοι στη δεκαετία του 1960 εισέρχονται πλέον στη δεκαετία των '70 και αρχίζουν να πεθαίνουν. Επίσης, υπάρχουν σήμερα περισσότεροι διάσημοι σε σχέση με το παρελθόν. «Στη γενιά του πατέρα μου ή του παππού μου, οι μόνοι πραγματικά διάσημοι ήταν από το σινεμά, δεν υπήρχε τηλεόραση».

Οι περισσότεροι από αυτούς που πεθαίνουν τώρα ανήκαν στη γενιά του baby-boom, που γεννήθηκαν μεταξύ του 1946 και του 1964, όταν υπήρξε μια τεράστια αύξηση του πληθυσμού, αναφέρει ο συντάκτης και προσθέτει: Περισσότερα μωρά στη γενιά του baby-boom, σημαίνει περισσότεροι διάσημοι στη συνέχεια. Τώρα, αυτά τα διάσημα πρώην βρέφη, είναι μεταξύ 52 και 70 και πεθαίνουν.

Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλει στην εντύπωση ότι περισσότερες διασημότητες πεθαίνουν είναι ότι έχουμε ακούσει για περισσότερες διασημότητες από ό, τι πριν. «Στη διάρκεια των τελευταίων, τα social media έχουν παίξει έναν μεγάλο ρόλο», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον Serpell, πρόκειται για μια πραγματικότητα που θα συνεχιστεί. «Στα επόμενα 10 χρόνια, οι άνθρωποι αυτοί θα μπαίνουν στη δεκαετία των 80 και θα αυξηθούν οι θάνατοι. Και σε αυτούς δεν μετράμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις, όταν άνθρωποι πεθαίνουν νωρίς».

bbc1

 

Πηγή: newsbeast.gr


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ με την Λένα Παπαληγούρα σε περιοδεία (πρόγραμμα παραστάσεων)
«Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ με την Λένα Παπαληγούρα σε περιοδεία (πρόγραμμα παραστάσεων)
με 0 Σχόλια 4247 Views

Ηλέκτρα και Ορέστης εκδικούνται για το φόνο του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, πληρώνοντας το αίμα με αίμα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη