Στις 3.500 ευρώ η δημόσια δαπάνη για την κηδεία κάθε θύματος & απάντηση στα τρολ!

2137 Views
Στις 3.500 ευρώ η δημόσια δαπάνη για την κηδεία κάθε θύματος & απάντηση στα τρολ! Στις 3.500 ευρώ η δημόσια δαπάνη για την κηδεία κάθε θύματος & απάντηση στα τρολ!

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τα έξοδα για κάθε κηδεία θύματος από την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, ανέρχεται σε 3.500 ευρώ.


Μάλιστα, η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως απάντηση σε δημοσιεύματα που ανέφεραν πως έγινε «ξαφνική περικοπή» στα έξοδα για τις κηδείας και εν τέλει το κράτος θα έδινε 2.000 ευρώ. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα ανέφεραν επίσης ότι για τον λόγο αυτό, αρκετά γραφεία τελετών έκαναν πίσω. Ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει πως «δεν υπάρχει καμία περικοπή», ενώ όπως υπογραμμίζει αύριο θα εκδοθεί ΚΥΑ από την οποία «το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ».

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σχετικά με φήμες για δήθεν περικοπή της δημόσιας δαπάνης για την κηδεία των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών υπογραμμίζεται ότι οι φήμες αυτές είναι παντελώς ανυπόστατες. Δεν υπάρχει καμία περικοπή! Αντίθετα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδίδεται το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί Δευτέρα 6/3/2023.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Τραγωδία στα Τέμπη

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη