Τσίπρα- Τσίπρα τον καημό μου τον μετράω και πονώωωωω και άλλες 14 ΤΟΠ «ΓΚΡΙΝΙΕΣ» του 2015

633 Views
Τσίπρα- Τσίπρα τον καημό μου τον μετράω και πονώωωωω και άλλες 14  ΤΟΠ «ΓΚΡΙΝΙΕΣ» του 2015 Τσίπρα- Τσίπρα τον καημό μου τον μετράω και πονώωωωω και άλλες 14 ΤΟΠ «ΓΚΡΙΝΙΕΣ» του 2015

 Τσίπρα- Τσίπρα τον καημό μου τον μετράω και πονώωωωω και άλλες 14  ΤΟΠ «ΓΚΡΙΝΙΕΣ» του 2015 

       Άντε τώρα από μια χρονιά «σχιζοφρενή» και τις 365+  «γκρίνιες», μία για κάθε μέρα κατ’ ελάχιστο, να διαλέξεις ΜΟΝΟ 15! Βαρύ- βαρύτατο έργο… Όπου «γκρίνια» εν προκειμένω, βλέπε επιεικέστατος-  συμβατικός χαρακτηρισμός για γεγονότα/συμπεριφορές/ πρόσωπα κλπ., που κάποια οδήγησαν σε μαζικό παροξυσμό και λίγα λέω… Τα πολλά  παρακάτω με κλιμακούμενη… παράκρουση, ξεκινώντας από τα ελαφρά περιστατικά και φθάνοντας στα βαριά επείγοντα. Κουράγιο!

15. Η υποψήφια για Νόμπελ Λογοτεχνίας Δ. Λιάνη και το νέο της πόνημα…

       Όπου με τίτλο «Η οργή του Ανδρέα!», η καταξιωμένη συγγραφεύς- ειδικευμένη αποκλειστικά στη «βιογραφία» - ξεκατίνιασμα του Α.Παπανδρέου, αποτυπώνει ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ το κυρίαρχο συναίσθημα του εκλιπόντος στο πρόσωπό της. Αλλά ταυτόχρονα και το συναίσθημα του αναγνωστικού κοινού για μια φτηνή εκπρόσωπο του Τίποτα, που βρήκε φτηνό (φυσικά) τρόπο  πλουτισμού και προβολής, περιμένοντας πρόταση- υποψηφιότητα για Νόμπελ, ενόσω στο μεταξύ μοστράρει με «υφάκι»  στην τιβί τον κατινέ εγκέφαλο και τα σιλικονούχα γενικώς…

14. Ξεβρακώσου κι εσύ για «καλό σκοπό»… τώρα που γυρίζει!

       Διότι «καλός σκοπός» χωρίς τσιτσίδωμα, πάει άπατος! Χάνει όλο το περιεχόμενο, το κύρος, την απήχησή του! Άλλωστε πού θα βρει  ο επώνυμος ή μισο-επώνυμος πιο απενοχοποιημένη ευκαιρία να επιδείξει τον γυμνασμένο γλουτό ή το ανορθωμένο στήθος; Τζάμπα κοπανιέται; Οπότε με ένα σμπάρο 3 τρυγόνια: μοστράρει αθώα τα κάλλη του – προβάλλεται στο τζάμπα- συμβάλλει στον «καλό σκοπό», ηρωικά θα έλεγα! Ξέρεις πόσες ευάλωτες ομάδες έχουν ανακουφιστεί με τη βοήθεια του γυμνού του κώλου; Μη το συζητάς! «Κατέβασέ τα» τώρα!

13.  Όλα τα είχαμε, το «γκέι» ζεύγος Μπεζο-Φιλιππίδη μας έλειπε!

       Κι εκεί που καθόμασταν ήσυχα, έσκασε το σήριαλ με το δίδυμο των υπερταλαντούχων ως γκέι, οδηγώντας τους πιο ευπαθείς στα πρόθυρα εγκεφαλικού, παρότι επί της οθόνης έκραζαν «Μη με σκας». Ωστόσο πολλοί έσκασαν και πήγαν αδιάβαστοι. Από την έκρηξη ταλέντου βεβαίως των δύο ιερών τεράτων σε ένα σήριαλ με υπότιτλο: «Δεν πάει να σκας ανόητε, εμείς θα κατσικωθούμε στην τιβί σου μέχρι δευτέρας παρουσίας και θα σου πετάμε στη μάπα ό,τι καρκατσουλιό γουστάρουμε!» Ευτυχώς που οι πολλοί τους το πέταξαν πίσω στη μούρη άρον- άρον και πάπαλα!

12.  Όταν ο σέξυ «ποιοτικός» Ρουβάς… αξιώθηκε  «Άξιον εστί»!

       Ιστορική η ντόπια «Εργατική Πρωτομαγιά» του 2015, καθότι παραμονές της ο ερμηνευτής του λαού, του μόχθου και της εργατιάς, ο μπροστάρης των κοινωνικών αγώνων και εκπρόσωπος της αυθεντικής κουλτούρας, ο καλλιτέχνης που έχει καταθέσει «αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα» στα σαλονάτα γυμναστήρια χτίζοντας με μυστρί και πυλοφόρι κοιλιακές φέτες, αποφάσισε να ερμηνεύσει «(αν)Άξιον εστί»… έτσι, για εμπλουτισμό του αλλοπρόσαλλου βιογραφικού. Που πιο αλλοπρόσαλλο, πεθαίνεις! Γιατί καλό μου (όντως) παιδί; Ευτυχώς ΔΕΝ άνοιξε πουκάμισα ούτε έσκισε μακό, απογοητεύοντας ωστόσο τις σιτεμένες Ρουβίτσες.

11. Αυτόν τον ΛΕΒΕΝΤΗ ποιος θα τον πάρει;  Σπεύσατε, σήμερα κληρώνει!

       Και να πεις ότι έχουμε πολλούς ΛΕΒΕΝΤΕΣ;;; Ένα και μοναδικό είναι το καλούπι/ σουλούπι, που να χτυπιέσαι, ΔΕΝ αντιγράφεται! 30 συναπτά έτη έβγαζε αφρούς από τη λύσσα να «τρουπώσει» στη Βουλή… τα κανάλια τον κρατούσαν απέξω σαν δαρμένο σκυλί… η ταμπέλα του γραφικού είχε γίνει δεύτερο πετσί του. Και ως δια (ακατανόητης) «μαγείας», όχι μόνο τρούπωσε, όχι μόνο  τα κανάλια σφάζονται στην ποδιά του (πρώην) γραφικού, αλλά λίγο απέχει από το να χρισθεί «ρυθμιστικός»  παράγων το ξινισμένο γιαούρτι! Είπατε κάτι για «τηλε-θαύματα»;

10. Οι κομψές «ανταλλαγές απόψεων» των κορυφαίων του Πολιτισμού…

       Όπου οι επικεφαλής των πολιτιστικών θεσμών της χώρας, επιδόθηκαν όλοι μαζί στο… άπλωμα  μπουγάδας στην κοινή ταράτσα. Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, Υπουργείο Πολιτισμού- κουλουβάχατα και να μαλλιοτραβιούνται πρώην με νυν, πρόεδροι με διευθυντάδες,  μέλη του Δ.Σ αναμεταξύ τους, ο υπουργός με όλους και τούμπαλιν… ποιος έχει το πιο «άπλυτο» ρούχο, με κομψότητα που θα ζήλευε ο Ζαμπούνης. Και πολιτισμό που τύφλα να’ χουν σύμπασες οι κατίνες. «Γιατί μωρή άπλωσες τα ρούχα στην ταράτσα; Εεεεεεεε;;; Και  έχεις  άπλυτα τα σώβρακα βρωμιάρα!»

9.  Το γκραν σουξέ «ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ» και τα εισιτήρια που ΔΕΝ έκοψε!

       Μπορεί η παράσταση «ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ- ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ» να σάρωσε τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη, να περιόδευσε μέχρι το τελευταίο τουριστικό θέρετρο του καλοκαιριού, να προβλήθηκε όσο καμία άλλη, ωστόσο το ταμείο παρέμεινε αδειανό κουφάρι και οι πενθούντες ακόμα κλαίνε τον «μακαρίτη». Οι δράστες του εν ψυχρώ «φονικού», με όπλο τελευταίας τεχνολογίας ονόματι «capital control», κατάφεραν ύπουλο χτύπημα στα καλλιτεχνικά δρώμενα του μοιραίου καλοκαιριού, άσχετα αν κάποιοι μάγκες συνέχισαν με βολικό άλλοθι  να «αναβάλλουν» μέχρι παραμονές χειμώνα!

8. Και ξαφνικά «Σύμφωνο συμβίωσης» στο Ελλαδιστάν!

       Ναι, ξέρω… πρόκειται για τα αυτονόητα… για ζήτημα ουσιαστικής δημοκρατίας… λυμένο «έξω» από χρόνια κλπ. κλπ. Ξέρεις όμως φίλε μου ότι αυτό που εσύ θεωρείς αυτονόητο, κινδύνεψε να ρίξει την κυβέρνηση; Ό,τι δεν κατάφεραν  μνημόνια, κωλοτούμπες, Ζωάρες και Λαφαζάνηδες, εκλογικές αναμετρήσεις… κόντεψε να συμβεί κατά την ψήφιση του Συμφώνου, όπου οι κυβερνητικοί συνεταίροι χώρισαν τα τσανάκια τους. Από τη μια τα ερίφια των αμαρτωλών, από την άλλη τα πρόβατα των ενάρετων και στη μέση κρωξίματα παπάδων σε κατάσταση παροξυσμού. Έναν εξορκισμό επειγόντως!

7. Το «φρούτο» Ραχήλ Μακρή με γεύση στόκου…

       Ένα περιοδεύον (σε κόμματα) επιθεωρησιακό μπουλούκι από μόνη της, με προτίμηση σε «αριστερές» - εκ δεξιών- παραστάσεις, σκορπίζοντας απλόχερα κλαυσίγελω στο κοινό του καφενέ. Μια ιδιάζουσα περίπτωση που έχει κάψει εγκεφαλογραφήματα, ενώ ομάδα επιστημόνων ερευνά σοκαρισμένη το περιεχόμενο του κρανίου, μη βρίσκοντας τίποτα άλλο πέραν του στόκου. Υπεύθυνου, μεταξύ άλλων τραγελαφικών, και για την καριέρα  γκλαμουράτου φωτομοντέλου της «αριστερής», με το φώτοσοπ να έχει τερματίσει πίστα!

6. Δεν έφθαναν τα κόμματα, μας ήρθαν και  (γελοία) αποκόμματα!

       Ε όχι, δεν θα κάτσω τώρα να απαριθμήσω τον συρφετό, θα πιαστεί το χέρι μου! Θα μείνω μόνο σε δυο φωτεινούς φάρους της εγχώριας πολιτικής και του εγχώριου ήθους, που τα (θου Κύριε…) κόμματά τους, ήταν Ο,ΤΙ ακριβώς έλειπε από το εγχώριο τσίρκο. Ο φωστήρας Γιωργάκης τον Γενάρη και ο ανεκδιήγητος Λαφαζάνης τον Σεπτέμβρη, που αμφότεροι απαλλάσσονται των κατηγοριών λόγω ακαταλόγιστου και εγκεφαλικής ανεπάρκειας. Ευτυχώς έμειναν κι οι δυο με το κόμμα στο χέρι, να το τοποθετήσουν ιδιωτικά όπου βολεύει…

5. Σούπερ προσφορά: «Νέος πρόεδρος ΝΔ μόνο με 3 ευρώ!» Μην τη χάσετε!

       Αστειεύεσαι;  Ο Κούλης το είπε καθαρά: «Εκεί που θα κάνεις τα χριστουγεννιάτικα ψώνια σου, πετάξου και από τη νουδου-κάλπη να βγάλεις πρόεδρο  ΜΟΝΟ με 3 ευρώ!» Τζάμπα πράμα έδώ που τα λέμε τα 3 ψωροευρώ για να ψωνίσεις κοτζάμ πρόεδρο από τα νουδου-ψώνια. Αρκετά τράβηξαν οι 4 καμπαλέρος, λυπήσου τους και δώσε τον κάλπη-κο  οβολό σου να κάνεις ψυχικό χρονιάρες μέρες! Κι αν δεν λυπάσαι αυτούς, λυπήσου εμάς, που μήνες τώρα μας έπρηξαν τα συκώτια με το αφεντικό του μπακάλικου! Άσε πια ο άρρωστος μπακαλόγατος Άδωνις!

4. Στις δύο απανωτές εκλογές, δώρο δημοψήφισμα- τσόντα!

       Όπως βλέπεις οι σούπερ προσφορές συνεχίζονται σε βαθμό να μη ξέρεις τί να διαλέξεις! Προσωπικά διάλεξα τη συγκεκριμένη λόγω «δημοκρατικής» ουσίας, στα όρια της συνουσίας. Βέβαια μετά την πρώτη φορά (αριστερά, έτσι;), με το που πλησίασα την κάλπη για το δημοψήφισμα, μου έριξε ένα περιποιημένο φάσκελο που ήταν όλο δικό μου! Και την τρίτη φορά το συνόδεψε με χορταστικό φτύσιμο. Ακόμα καθαρίζω τα σάλια από πάνω μου… Άσε που με απείλησε ότι έτσι και ξαναπλησιάσω θα μου πετάξει στη μούρη και 4ο, 5ο, 6ο κλπ. μνημόνιο «αριστερού τύπου».

3. Μπαρουφάκης και ξερό ψωμί ! (σκέτο, χωρίς αστακό)

       Εδώ η επιστήμη, η πολιτική, η τέχνη, το σύμπαν, σηκώνουν τα χέρια ψηλά! Και ανοίγουν διάπλατα τα  δάχτυλα ΚΑΙ των δύο χεριών, εν είδει… αντισυμβατικού «φόρου τιμής», απολύτως ταιριαστού με τον πλέον αντισυμβατικό πολιτικό/ τεχνοκράτη/ διανοούμενο/φωτομοντέλο/ μηχανόβιο/ εραστή και ολίγον από… σούργελο. Με μέγιστη προσφορά στον τόπο τα συμπαθέστατα capital controls, την εμπνευσμένη «θεωρία των παιγνίων», τις φωτογραφίσεις μετά αστακών, το προχώ στυλάκι και την αλαζονική παπαρολογία! Όσο για τους ευρωπαίους, ρωτήστε στα ιδρύματα που νοσηλεύονται…

2. Με την αφέντρα Ζωάρα τελέψαμε οριστικά; Να πετάξω τα χάπια;

      Πλάκα- πλάκα, εν μέσω κρίσης, με το που κάθησε η Ζωάρα στο θώκο, οι φαρμακοβιομηχανίες ηρεμιστικών είδαν τις πωλήσεις στο… θεό! Με τις χούφτες τα καταπίναμε αμάσητα και  όχι μόνο οι μαρτυρικοί 300,  που με το «κιχ» η μελιστάλακτη δασκάλα άρχιζε τις βιτσιές ως πρώτο πιάτο, πριν τη φάλαγγα. Το βλέμμα- παγοκόφτης της «ορκισμένης αριστερής» ακόμα στοιχειώνει τον ύπνο μου, γιατί  λίγο έλειψε η διασπαστική σπαστικιά με το ΛΑ.Ε (!!!) να μας (ξανα)κατσικωθεί και να μη τη σηκώνει ούτε γερανός! Όχι, δεν τα πετάω ακόμα τα χάπια… ο εφιάλτης μπορεί να καραδοκεί.

1. Τσίπρα- Τσίπρα τον καημό μου τον μετράω και πονώωωωωω…

       Τί παραπάνω να πω, το άσμα τα λέει όλα! Για να καταλάβεις τον καημό και τον πόνο, θα πρέπει να έχεις καψουρευτεί άγρια και η «άτιμη» να σε προδώσει… Και σαν να μη φτάνει αυτό, να έρχεται μπροστά στη μούρη σου να σε κοροϊδεύει και από πάνω να σου ζητάει να πληρώσεις τα «κερατιάτικα»! ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ; Γι αυτό σου λέω.. μόνο οι καμένοι από καψούρα – όχι οι άλλοι του Καμένου, μπορούν να καταλάβουν τον καημό. Τον πόνο πάλι… ΟΛΟΙ!
 
Κατόπιν τούτων… ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ και άσπρο πάτο!

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Π. Στασινοπούλου
Π. Στασινοπούλου

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη