Γράμμα που παρέπεσε έκανε τελικά έναν αιώνα για να φτάσει στον προορισμό του

1978 Views
Γράμμα που παρέπεσε έκανε τελικά έναν αιώνα για να φτάσει στον προορισμό του Γράμμα που παρέπεσε έκανε τελικά έναν αιώνα για να φτάσει στον προορισμό του

Τα Βασιλικά Ταχυδρομεία φημίζονται για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά τους, γίνονται όμως και λάθη. Όπως αυτό με το γράμμα που παρέπεσε και τελικά έφτασε στον προορισμό του με καθυστέρηση ενός αιώνα.


Το γράμμα από το Μπαθ στο Λονδίνο είχε σταλεί το 1916.

Αποστολέας ήταν η Κρίσταμπελ Μένελ, που έκανε διακοπές στο Μπαθ, προς τη φίλη της Κέιτι Μαρς, σύζυγο του Όσβαλντ Μαρς, ενός από τους μεγαλύτερους εμπόρους και συλλέκτες γραμματοσήμων στις αρχές του 20ου αιώνα.

Μέρος της επιστολής είναι δυσανάγνωστο, αλλά φαίνεται ότι μιλά για άτομο που δεν είναι και τόσο καλά στην υγεία του, γράφει ο Guardian. Ο φάκελος ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση.


Ωστόσο η επιστολή χάθηκε -άγνωστο γιατί - σε ταχυδρομικό γραφείο και δεν επιδόθηκε ποτέ. Πιθανόν έπεσε πίσω από κάποιο έπιπλο και ξεχάστηκε.

Τελικά το 2021 τα Βρετανικά Ταχυσρομεία έριξαν την επιστολή στο γραμματοκιβώτιο του θεατρικού σκηνοθέτη Φίνλεϊ Γκλεν που βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση με την κατοικία του Όσβαλντ, η οποία έχει κατεδαφιστεί.

Ο Γκλεν και η φίλη του άνοιξαν την επιστολή γιατί σκέφτηκαν ότι είναι πολύ παλιά και μετά την άφησαν στο συρτάρι. Μετά όμως την έδωσαν σε τοπική ένωση που ασχολείται με την ιστορία και έτσι ήλθε στο φως η ιστορία της.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Πρωτοσέλιδα - Κόσμος

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη