Θα σβήνονται οι λογαριασμοί που προωθούν τη βία από το Twitter

600 Views
Θα σβήνονται οι λογαριασμοί που προωθούν τη βία από το Twitter Θα σβήνονται οι λογαριασμοί που προωθούν τη βία από το Twitter

Θα σβήνονται οι λογαριασμοί που προωθούν τη βία από το Twitter

O επικεφαλής του Twitter στην Ευρώπη δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τα trolls της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που κατά την άποψη του έχουν ανακόψει την ανάπτυξη του δικτύου.

Καθώς η εταιρία πλησιάζει προς τα 10α γενέθλιά της τον Μάρτιο, ο Bruce Daisley, είπε στην βρετανική εφημερίδα Independent, ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης υφίσταται ζημία λόγω των χρηστών που εξαπολύουν επιθέσεις σε άλλους χρήστες με τους οποίους διαφωνούν με ακραία σχόλια.

Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζει η εταιρία είναι να έρχεται σε επαφή με τα "ύποπτα trolls" και να τους προειδοποιεί αλλά και να ενθαρρύνει τους άλλους χρήστες να δημοσιοποιούν τις λίστες με τους χρήστες που έχουν μπλοκάρει.

Το Twitter επίσης γνωστοποίησε ότι θα διαγράφει τους λογαριασμούς όσων προάγουν το μίσος και τη βία εναντίον άλλων συγκεκριμένων ομάδων ανθρώπων.

Αν και δεν κατανομάζονται ρητά το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες ισλαμικές φανατικές ομάδες, η πρωτοβουλία του κοινωνικού δικτύου πιστεύεται ότι αποτελεί μια απάντηση στην κριτική που έχει δεχθεί τελευταία ότι δεν έχει κάνει αρκετά πράγματα για να περιορίσει την αξιοποίησή του ως μέσου προπαγάνδισης και προσέλκυσης νέων πιστών στην "ιερή" υπόθεση.

Οι νέοι κανόνες, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι οι χρήστες "δεν πρέπει να προωθούν τη βία εναντίον άλλων ανθρώπων ή να τους επιτίθενται άμεσα ή να τους απειλούν λόγω φυλής, εθνικότητας, ηλικίας, αναπηρίας ή ασθένειας".

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει υπό τον έλεγχό του τουλάχιστον του 46.000 λογαριασμούς στο Twitter. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ νωρίτερα εντός του Δεκεμβρίου άρχισε να προωθεί νομοθεσία που θα απαιτεί από τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter κ.α.) να αναφέρουν στις αρχές ασφαλείας ύποπτες "τρομοκρατικές δραστηριότητες".


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη