Πώς μπορούν χρήστες του Facebook να διεκδικήσουν αποζημίωση από αγωγή

1521 Views
Πώς μπορούν χρήστες του Facebook να διεκδικήσουν αποζημίωση από αγωγή Πώς μπορούν χρήστες του Facebook να διεκδικήσουν αποζημίωση από αγωγή

Οι χρήστες του Facebook έχουν προθεσμία μέχρι τον Αύγουστο για να διεκδικήσουν το μερίδιό τους από τον ομαδικό διακανονισμό αγωγής ύψους 725 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορά παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής από την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως αποκαλύπτει ιστότοπος.

Σύμφωνα με το CNBC, η αγωγή ασκήθηκε το 2018 μετά την αποκάλυψη από το Facebook ότι οι πληροφορίες 87 εκατομμυρίων χρηστών μοιράστηκαν αθέμιτα στην Cambridge Analytica.

Τα άτομα που είχαν ενεργό λογαριασμό στο Facebook στις ΗΠΑ μεταξύ Μαΐου 2007 και Δεκεμβρίου 2022 έχουν προθεσμία μέχρι τις 25 Αυγούστου για να υποβάλουν αγωγή. Οι ατομικές πληρωμές διακανονισμού δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, διότι οι πληρωμές εξαρτώνται από το πόσοι χρήστες υποβάλλουν αξιώσεις και πόσο καιρό ο κάθε χρήστης διατηρούσε λογαριασμό στο Facebook.
Η Cambridge Analytica ήταν μια βρετανική εταιρεία παροχής πολιτικών συμβουλών που χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων από την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και από τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, βουλευτή του Τέξας.

Η παραβίαση ανάγκασε τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου και να βγάλει ολοσέλιδες διαφημίσεις όπου ζητούσε συγγνώμη για τα λάθη. «Λυπάμαι που δεν κάναμε περισσότερα εκείνη τη στιγμή. Τώρα λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ.

Το Facebook μετονομάστηκε σε Meta το 2021 και διευθέτησε την ομαδική αγωγή τον επόμενο χρόνο.
Η Meta δεν παραδέχτηκε ότι έκανε κάποιο λάθος. «Επιδιώξαμε τον διακανονισμό, καθώς είναι προς το συμφέρον της κοινότητάς μας και των μετόχων μας», δήλωσε τότε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι χρήστες του Facebook μπορούν να υποβάλουν αίτηση αποζημίωσης επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα Facebookuserprivacysettlement.com και εισάγοντας το όνομα, τη διεύθυνση, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και επιβεβαιώνοντας ότι ζούσαν στις ΗΠΑ και ήταν ενεργοί στο Facebook μεταξύ των προαναφερόμενων ημερομηνιών.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Facebook Twitter Ρωσία

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 2809 Views

Μια γλυκόπικρη παράσταση, κωμική μέσα στην τραγικότητά της, που εμβαθύνει στα κοινωνικά και προσωπικά αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου. Είδε η Άννια Κανακάρη και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή