5 νέες βιβλίο - κυκλοφορίες του Νοέμβρη. Από την Μαντώ Χατζή.

425 Views
5 νέες βιβλίο - κυκλοφορίες του Νοέμβρη. Από την Μαντώ Χατζή. 5 νέες βιβλίο - κυκλοφορίες του Νοέμβρη. Από την Μαντώ Χατζή.

5 νέες βιβλίο - κυκλοφορίες του Νοέμβρη. Από την Μαντώ Χατζή.

Προτάσεις από νεοκυκλοφόρητα βιβλία καθώς οι εκδοτικοί οίκοι φαίνεται να έχουν μπει για τα καλά στα βαθιά με νέες εκδόσεις το μήνα Νοέμβρη.  (τα διαβάζουμε και ενημερώνουμε προσεχώς).

1. «Καλά και σήμερα» -Σοφία Νικολαϊδου, Εκδόσεις Μεταίχμιο. Η γνωστή συγγραφέας μας αφηγείται τη δική της ιστορία για τη μάχη της με τον καρκίνο. Ένα βιβλίο σε μορφή ημερολογίου που καταγράφει μέρα τη μέρα τον αγώνα, τις αγωνίες της ασθενούς. Ένα βιβλίο μάθημα ζωής για πολλές γυναίκες.

2. «Φόνος 5 αστέρων» Έλενα Ακρίτα, Εκδόσεις Διόπτρα. Η γνωστή σεναριογράφος καταπιάνεται γι’ άλλη μια φορά με τη συγγραφή. Ένα αστυνομικό βιβλίο αυτή τη φορά που αφορά σε εγκλήματα της υψηλής κοινωνίας. Το παρελθόν μπλέκεται με το σήμερα, η Ελλάδα με τη Βοστόνη και το Λονδίνο, το ψέμα με την αλήθεια.

3. «Αμελές Γιοβάννης» Δέσποινα Αμασλίδου Χίντζογλου, Εκδόσεις Μέθεξις. Σε μία από τις εννιά αποστολές στα τάγματα εργασίας, στην περιοχή της Σαμψούντας, ήταν «αμελές», αιχμάλωτος στα «αμελέ-ταμπουρού», κι ο παππούς της συγγραφέως. Ένας φόρος τιμής σε όσους χάθηκαν στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, κάπου στα βάθη της Ασίας.

4.«Αεροπλάστ» Άντζελα Δημητρακάκη, Εκδόσεις Εστία. Μάρτιος ’14. 5 άνθρωποι ταξιδεύουν σ’ ένα τρένο με τελικό προορισμό το Πορ' Μπόου, το ανεμοδαρμένο παραθαλάσσιο χωριό της Καταλονίας όπου πέθανε ο Βάλτερ Μπένγιαμιν το 1940, στην προσπάθειά του να γλιτώσει από το φασιστικό καθεστώς. 5 άνθρωποι που μέσα στη μελαγχολία τους αντιλαμβάνονται πως η ανάγκη για ζωή ίσως να είναι ο καταλύτης για τη διατήρηση της.

5. «Ένα ελάφι δακρύζει πάνω στο κρεβάτι μου» Δημήτρης Αγγέλης, Εκδόσεις Πόλις. Σε μια μικρή πόλη της δυτικής Νιγηρίας του ’90 τέσσερα νεαρά αδέλφια πηγαίνουν για ψάρεμα στο απαγορευμένο ποτάμι. Ένας τρελός που θα συναντήσουν θα προφητέψει κάτι τόσο τραγικό που θα οδηγήσει στη διάλυση της οικογένειας. Η Αφρική της προηγούμενης χιλιετίας, η παράδοση της ηπείρου αυτής κι η σύγχρονη δυτική κοινωνία είναι μέρη της αφήγησης του βιβλίου.


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο