3 ΦΙΛΟΙ, ένας ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ και μια ΒΑΛΙΤΣΑ... Από την Μαντώ Χατζή.

382 Views
 3 ΦΙΛΟΙ, ένας ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ και μια ΒΑΛΙΤΣΑ... Από την Μαντώ Χατζή. 3 ΦΙΛΟΙ, ένας ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ και μια ΒΑΛΙΤΣΑ... Από την Μαντώ Χατζή.

 3 ΦΙΛΟΙ, ένας ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ και μια ΒΑΛΙΤΣΑ... Από την Μαντώ Χατζή.

Ένας εκατοντάχρονος αποφασίζει να κάνει την επανάστασή του. Αφήνει το γηροκομείο στο οποίο ζει τη μέρα των γενεθλίων του και ζει τις πιο αδιανόητες περιπέτειες.

Ο ήρωας του βιβλίου, ο Άλαν Κάρλσον, όμως δεν είναι κανένας τυχάρπαστος. Η ζωή του από την αρχή της ήταν συνυφασμένη με τα πιο παράξενα περιστατικά και τις πιο αδιανόητες γνωριμίες. Ρούσβελτ, Τρούμαν, Μάο, Στάλιν, Οπενχάιμερ είναι κάποιοι μόνο από τους διάσημους που γνώρισε ο Άλαν. Πολλές φορές συναντήθηκε μετωπικά με το θάνατο. Κι όμως πάντα μ' ένα μαγικό τρόπο γλίτωνε. Κι από ταξίδια; Ο ήρωας είχε πάει από Αμερική εως Ινδονησία κι από Κίνα έως Σουηδία, τον τόπο καταγωγής του.

Μια ζωή σχεδόν κινηματογραφική, επειδή ο Άλαν έτυχε να ξέρει τα μυστικά για τη δημιουργία της ατομικής βόμβας. 70 χρόνια διαρκεί η περιπλάνηση ζωής του Άλαν. 70 χρόνια γεμάτα πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα.(Β' παγκόσμιος πόλεμος, Ψυχρός Πόλεμος, σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, Πόλεμος της Κορέας,  Κατάρρευση της ΕΣΣΔ...).

Στο δεύτερο κομμάτι της αφήγησης, που παρεμβάλλεται της ιστορικής αναδρομής, περιγράφονται οι νέες περιπέτειες του Άλαν στο σήμερα. Στην προσπάθεια του να γλιτώσει από το γηροκομείο, ο Άλαν έρχεται αντιμέτωπος με μια εγκληματική οργάνωση, κερδίζει μια βαλίτσα με 50 εκατομμύρια, αναπτύσσει μια τρυφερή σχέση με έναν ελέφαντα, γνωρίζει έναν κλέφτη τον  Γιούλιους κι έναν ιδιοκτήτη καντίνας, τον Μπένι. Οι τρεις φίλοι καταφέρνουν να μπλέξουν σε τρελές περιπέτειες, ώστε να τους κυνηγά η αστυνομία. Καταφέρνουν να
διαφεύγουν της σύλληψης μέχρι που ο αρχιεπιθεωρητής Άρονσον βρίσκει το καταφύγιο τους...

Ένα βιβλίο πυκνογραμμένο, που μέσα από την αφήγηση εξιστορεί ένα ευρύ φάσμα του 20ου αιώνα. Άλλοτε καυστικό και δηκτικό κι άλλοτε αστείο, ανήκει σ' εκείνα τα βιβλία που διαβάζονται ευχάριστα. Τίποτα παραπάνω.

Τελικά: 2,5 στα 5

«Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε» - Γιούνας Γιούνασον
Εκδόσεις Ψυχογιός


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο