Αγίου Βαλεντίνου και σήμερα… προτιμώ όμως να κάνω τη διαφορά. Να είμαι μπακούρι και να μη γιορτάζω. Από την Μαντώ Χατζή.

8957 Views
Αγίου Βαλεντίνου και σήμερα… προτιμώ όμως να κάνω τη διαφορά. Να είμαι μπακούρι και να μη γιορτάζω.  Από την Μαντώ Χατζή. Αγίου Βαλεντίνου και σήμερα… προτιμώ όμως να κάνω τη διαφορά. Να είμαι μπακούρι και να μη γιορτάζω. Από την Μαντώ Χατζή.

Από την Μαντώ Χατζή.

Χρόνια Πολλά στους ερωτευμένους. Χρόνια Πολλά στους σε σχέση. Χρόνια Πολλά στα μακροχρόνια ζευγάρια. Χρόνια Πολλά στο για πάντα. Αγίου Βαλεντίνου και σήμερα κι όλοι οι ερωτευμένοι σήμερα γιορτάζουν.

Εγώ όμως προτιμώ να κάνω τη διαφορά. Να είμαι μπακούρι και να μη γιορτάζω. Χα, σας την έσκασα. Προτιμώ τη μοναξιά μου. Επιλογή. Συνειδητή, ασυνείδητη δεν έχει σημασία. Αγαπώ την ελευθερία μου και δε θα τη θυσίαζα με τίποτα στον μάταιο τούτο κόσμο. Μ’ αρέσει να μπορώ να κάνω ό,τι θέλω. Να πηγαίνω όπου θέλω. Να γυρνάω με όποιον κι ό,τι ώρα θέλω. Βαριέμαι να πρέπει να μιλάω με τις ώρες στα τηλέφωνα. Ή να απαντάω σε γλυκούλικα μηνύματα. Ξέρετε από εκείνα με τις πολλές καρδούλες κι όλα εκείνα τα τρυφερά λόγια. Που ναι δεν αντιλέγω ωραία είναι, όμως όχι παντοτινά. Συνήθως, δηλαδή. Άλλωστε δεν είμαι και φαν των τηλεφώνων.
.
Αγαπώ τη μοναξιά μου. Κι όταν όλες οι δεσμευμένες φίλες με ρωτάνε εγώ πότε θα κάνω σχέση, βαριέμαι να τους εξηγώ ότι η ελευθερία μου δεν ανήκει σε κανέναν. Τίποτα δε μπορεί να με κρατήσει «φυλακισμένη». Υπερβολές μιας single, θα πείτε. Κι όμως όχι. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει να έχουμε όλοι σχέση. Και γιατί οι άνθρωποι που δεν έχουν μοιάζουν με κάτι creepy τύπους. Η μοναξιά δεν είναι κακή. Υπάρχουν κι οι φίλοι άλλωστε. Και για μένα αυτοί μετράνε περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο. Ναι, πιστεύω στη φιλία. Επενδύω στους φίλους. Σε μακροχρόνιες αληθινές φιλίες. Που θα είναι πάντα εκεί. Μια φορά φίλος, για πάντα φίλος. Που θα τους παίρνω τηλέφωνο ό,τι ώρα γουστάρω και δε θα μου το κλείνουν γιατί νυστάζουν, βαριούνται, γαμιούνται ή δεν ξέρω τι. Που θα με ακούν προσεκτικά και θα με ανέχονται στωικά. Ναι, για τέτοιους ανθρώπους αξίζει να ψάξεις. Μα θα μπορούσε κι η σχέση να έχει τέτοιο χαρακτήρα, θα μου πείτε. Ναι, μετά από κάποια χρόνια όμως. Και συνήθως οι περισσότερες χαλάνε νωρίτερα. Δεν αμφιβάλλω για την ύπαρξη τέτοιων σχέσεων. Είναι οι σχέσεις ζωής. Οι σχέσεις όμως ξεκινάνε με έναν άλλο γνώμονα: το σεξ. Καθένας ψάχνει κάποιον για να περάσει κάποιες στιγμές απόλαυσης. Τουλάχιστον στις ενήλικες σχέσεις. Και μετά έπονται τα υπόλοιπα. Η φιλία όμως ξεκινά με βάση την εκτίμηση για τον άλλο. Συμπαθείς κάποιον κι αποφασίζεις να δοκιμάσεις. Η φιλία είναι ένα μακροχρόνιο ταξίδι. Ένας δρόμος μετ’ εμποδίων. Για να αποδείξεις αν είσαι άξιος να λέγεσαι φίλος. Όταν όμως κερδίσεις την εμπιστοσύνη του άλλου είσαι για πάντα βασιλιάς της καρδιάς του. Και τώρα που το σκέφτομαι… Γιατί δεν έχουμε γιορτή για τη φιλία; Γιατί θεωρούμε τις σεξουαλικές σχέσεις σημαντικότερες από τις φιλικές; Ίσως γιατί πρωταρχικός στόχος του ανθρώπου, ο οποίος είναι κατ’ αρχάς ζώον, είναι η αναπαραγωγή.

Αγαπημένα μπακούρια, μη μασήσετε σήμερα. Μη σας πιάσει μελαγχολία. Ακόμη και για σας που ψάχνεστε να ξέρετε πως θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Βγείτε έξω σήμερα και γιορτάστε με φίλους. Αυτοί θα είναι εκεί κι όταν θα βρείτε το «άλλο σας μισό» μα κι όταν θα το χάσετε. Για να χαρούν και να σας παρηγορήσουν αντίστοιχα. Αυτούς να αγαπάτε.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: βιβλίονεαειδήσεις ΙΑΝΟΣ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη