Επιτομή έργων του Νίκου Ράκκα από τη σειρά “True Romance” στην γκαλερί TinT

499 Views
Επιτομή έργων του Νίκου Ράκκα από τη σειρά  “True Romance” στην γκαλερί TinT Επιτομή έργων του Νίκου Ράκκα από τη σειρά “True Romance” στην γκαλερί TinT

Επιτομή έργων του Νίκου Ράκκα από τη σειρά  “True Romance” στην γκαλερί TinT

Η γκαλερί TinT παρουσιάζει στο Projectroom (μέσα στο χώρο της γκαλερί) από τις 21 Δεκεμβρίου 2013 ως τις 4 Ιανουαρίου 2014 μια επιτομή έργων του Νίκου Ράκκα από τη σειρά  “True Romance”, σε συνέχεια της παρουσίασης της σειράς στο Ρομάντσο, στην Αθήνα.
O Νίκος Ράκκας χρησιμοποιεί ως μοντέλα φιγούρες Playmobil από την μεγάλη συλλογή του, στην κανονική τους διάσταση ως κοινούς ανθρώπους σε μία καθημερινή και φυσική ρουτίνα. Σε αυτά τα μικρό-σενάρια συναντιούνται ταυτόχρονα δύο κόσμοι. Η καθημερινότητα που κρύβει αυθόρμητες καταστάσεις και το παιχνίδι με τα στερεότυπα και τις "ειδυλλιακές" στιγμές. Οι πλαστικές φιγούρες παίρνουν ζωή και αποκτούν συναισθήματα. Ως αληθινά ρομαντικοί ζούνε δίπλα μας στις πόλεις ή σε όμορφες θάλασσες.


Ονειρικό, ποιητικό και παιχνιδιάρικο το Playmobil project ξεκίνησε πριν 9 χρόνια και έχει αποσπάσει βραβεία σε διαγωνισμούς και θετικές αναφορές από τον διεθνή Τύπο, όπως The Guardian, The Indepentent, Μetro London, Trentland καθώς και από πολλά τοπικά έντυπα.

Ο Νίκος Ράκκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ως φωτογράφος  έχει  εργαστεί  σε
διάφορα έντυπα και θεατρικές παραστάσεις. Έχει παρουσιάσει τις προσωπικές εκθέσεις “Daydreamer” στο Λονδίνο, “We hate it when our friends become successful” και “Common People (Like You)” στη Θεσσαλονίκη και  έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ σε Αθήνα, Ρώμη, Λεμεσό, Θεσσαλονίκη.
Έχει διακριθεί στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, συμμετέχοντας στην ομαδική έκθεση στο Παρίσι. Έχει βραβευτεί με το 1ο βραβείο σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας όπως Athens Voice κ.α.
Οι ταινίες του “Common People (Like You)” και “Fan Club” με πρωταγωνιστές τις αγαπημένες του φιγούρες Playmobil, πήραν το 1ο βραβείο στο Shoot It Festival για δύο συνεχόμενες χρονιές.
Εγκαίνια: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
21 Δεκεμβρίου 2013 – 4 Ιανουαρίου 2014

Γκαλερί TinT   
Χρυσ. Σμύρνης 13, 546 22 Θεσσαλονίκη
τηλ. +30 2310 235689 - τηλ./fax +30 2310 220191 - tint@otenet.gr - www.tintgallery.gr
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12:00-20:00 και Σάββατο 12:00-15:00.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη