Επιστημονική Διημερίδα για τον λογοτέχνη Τόλη Καζαντζή στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Α.Π.Θ.

580 Views
Επιστημονική Διημερίδα για τον λογοτέχνη Τόλη Καζαντζή στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Α.Π.Θ. Επιστημονική Διημερίδα για τον λογοτέχνη Τόλη Καζαντζή στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Α.Π.Θ.

 Επιστημονική Διημερίδα για τον λογοτέχνη Τόλη Καζαντζή στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Α.Π.Θ.

«“Στην μπάντα για τους δίσεχτους καιρούς”. Το έργο του Τόλη Καζαντζή (1938-1991)»

13-14 Δεκεμβρίου 2016, Κεντρική Βιβλιοθήκη Α.Π.Θ.
 
Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 25 χρόνων από το θάνατο του σημαντικού Θεσσαλονικιού λογοτέχνη Τόλη Καζαντζή, ο Τομέας Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδώντου Τμήματος Φιλολογίας Α.Π.Θ. διοργανώνει, σε συνεργασία με την "Τέχνη" Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία, επιστημονική διημερίδα με τίτλο «'Στην μπάντα για τους δίσεχτους καιρούς'. Το έργο του Τόλη Καζαντζή (1938-1991)».
 
Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή της Κεντρικής Βιβλιοθήκης-Κέντρου Πληροφόρησης Α.Π.Θ. και τη στήριξη της Επιτροπής Ερευνών Α.Π.Θ. την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 στο Επιστημονικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Α.Π.Θ.
 
Στο πλαίσιο της διημερίδας θα γίνουν ανακοινώσεις από μελετητές του έργου του Τόλη Καζαντζή και από ομοτέχνους του (Ι. Ναούμ, Α. Αφεντουλίδου, Μ. Κεμεντζετσίδης, Μ. Μώρος, Μ. Πολίτου, Τ. Καλούτσας, Α. Ακριτόπουλος, Α. Ζήρας, Γ. Φρέρης, Γ. Σκαμπαρδώνης, Τ. Αποστολάκη, Ζ. Αρβανιτογιάννη, Δ. Ζαφειροπούλου,Ι. Μαρκόπουλος, Δ. Παπαστάθη, Ε. Λίλιου, Δ. Κόκορης, Γ. Αράγης, Β. Χατζηβασιλείου).
 
Επίσης θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό με εικόνες από τη ζωή και το έργο του (επιμέλεια Ήβη Καζαντζή, Ανδρέας Δημητριάδης), ενώ θα διαβάσουν κείμενά του οι ηθοποιοί Φιλαρέτη Κομνηνού,  Δημήτρης Ναζίρης,  Έφη Σταμούληκαι Ταξιάρχης Χάνος,με μουσικές παρενθέσεις από τον Κώστα Βόμβολο.  
 
Έναρξη: Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ώρα 17.00.
 
Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:
https://sites.google.com/site/kazantzis2016/home

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Λόγοςεκδηλώσεις

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο