Διεθνές συνέδριο για την αστυνομική λογοτεχνία στο Τελλόγλειο.

687 Views
Διεθνές συνέδριο για την αστυνομική λογοτεχνία στο Τελλόγλειο. Διεθνές συνέδριο για την αστυνομική λογοτεχνία στο Τελλόγλειο.

 Διεθνές συνέδριο για την αστυνομική λογοτεχνία στο Τελλόγλειο.

Τι είναι η αστυνομική λογοτεχνία; Πρωτεϊκό λογοτεχνικό είδος που προσαρμόζεται στον καιρό με τον καλύτερο τρόπο ή κατεξοχήν δείγμα της μαζικής λογοτεχνίας-παραλογοτεχνίας; Υψηλής ποιότητας κοινωνική, πολιτική, λαϊκή λογοτεχνία ή τυποποιημένο εμπορικό προϊόν της εκδοτικής βιομηχανίας; Λογοτεχνία εστιασμένη στο αίνιγμα ή στο « γιατί » του εγκλήματος; Λογοτεχνία στο περιθώριο του λογοτεχνικού συστήματος ή σε διαρκή αλληλεπίδραση με τα άλλα είδη, στην ίδια την καρδιά του;
 
Το 1ο διεθνές συνέδριο για την αστυνομική λογοτεχνία με τίτλο: « Έγκλημα και κρίση: γραφές και μεταγραφές της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας » , το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, με την υποστήριξη  του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσ/νίκης, επιδιώκει να μεταφέρει τη συζήτηση για το δημοφιλές αυτό είδος στον ελληνικό ακαδημαϊκό χώρο, προσκαλώντας τους ίδιους τους δημιουργούς να συνομιλήσουν τόσο με τους θεωρητικούς όσο και με το κοινό.
 
Συμμετέχουν Έλληνες και Γάλλοι θεωρητικοί και ερευνητές όπως και οι ακόλουθοι Έλληνες και Γάλλοι συγγραφείς με εισηγήσεις και σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης:

Ανδρέας Αποστολίδης

Μωρίς Ατιά

Σέργιος Γκάκας

Βασίλης Δανέλλης

Απόστολος Λυκεσάς

Ντομινίκ Μανοτί

Πέτρος Μαρτινίδης

Τεύκρος Μιχαηλίδης

Γιάννης Πανούσης

Μαρλένα Πολιτοπούλου

Γιάννης Ράγκος

Πατρίκ Ρενάλ
 
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 & το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (Αγίου Δημητρίου 159Α) στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά την Παρασκευή και στα ελληνικά το Σάββατο.
Θα χαιρετίσουν οι Πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκης κ. Philippe Ray και ο Πρόεδρος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ.
 
Στον χώρο υποδοχής του συνεδρίου οι συγγραφείς θα υπογράψουν έργα τους, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου.
 
Είσοδος ελεύθερη.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ώρα έναρξης: Παρασκευή 09.00 και Σάββατο 10.00


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μια λαμπρή μουσική πορεία «Από τον Σκοτεινό Έρωτα στον Ερωτόκριτο»
Μια λαμπρή μουσική πορεία «Από τον Σκοτεινό Έρωτα στον Ερωτόκριτο»
με 0 Σχόλια 1350 Views

Μια μοναδική μουσική αναδρομή στο μελωδικό κι ευαίσθητο έργο του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.  Είδε η Μαρία Γρηγοριάδου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη