«Τελεία.»: Μια αιχμηρή έκθεση φωτογραφίας στο κανάλι του youtube του δήμου Θεσσαλονίκης

851 Views
«Τελεία.»: Μια αιχμηρή έκθεση φωτογραφίας στο κανάλι του youtube του δήμου Θεσσαλονίκης «Τελεία.»: Μια αιχμηρή έκθεση φωτογραφίας στο κανάλι του youtube του δήμου Θεσσαλονίκης

 

«Τελεία.» Μια αιχμηρή και πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης- CASA BIANCA,  με θέμα τις γυναίκες-θύματα της ενδοοικογενειακής βίας.


Μια παραγωγή της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης με αφορμή  την Ημέρα της Γυναίκας, που την περίοδο του εγκλεισμού υφίσταται έντονη τη βία και την κακοποίηση μέσα στο σπίτι από τον σύντροφο ή τον σύζυγο. Μια έκθεση φωτογραφίας που εμπεριέχει πολλαπλούς προβληματισμούς. 

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης επιδιώκει να προβάλει, πάντα με εικαστική προσέγγιση, και να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα που ταλανίζουν τον σύγχρονο κόσμο.

Πίσω από κάθε  εικόνα, κρύβεται  η ιστορία μίας γυναίκας . Ιστορίες που κρύβουν εσωτερικό και εξωτερικό πόνο. Ιστορίες που σημαδεύουν…
.
.
Το μήνυμα της έκθεσης είναι:  ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ  ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΗ ΤΗΣ! ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ...ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ….

«Πίσω από κάθε φωτογραφία υπάρχει η ιστορία μιας γυναίκας.  Μια ιστορία αθέα-τη, μια ιστορία χωρίς φωνή. Η τέχνη συμπορεύεται με την κοινωνία και την καθημε-ρινότητά της.Φυσικά δεν μένει ασυγκίνητη στην ενδοοικογενειακή βία. Ένα έγκλημα που αποκρύπτεται περισσότερο από κάθε άλλο, σε όλο τον κόσμο.Για ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα που είναι σε έξαρση εξαιτίας του εγκλεισμού που μας επέβαλε η πανδημία. Καμιά γυναίκα δεν είναι μονή της. Όλες και όλοι μαζί βάζουμε τελεία στην ενδοοικογενειακή βία» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Η έκθεση προβάλλεται διαδικτυακά στο κανάλι του you tube του δήμου Θεσσαλο-νίκης
   

Casa Bianca, Βασ. Όλγας 182 και Θεμ. Σοφούλη
Τηλ. 2313 318538, 2310 427555 | e-mail pinakothiki@thessaloniki.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή