1 παράσταση χορού, 2 αδέρφια φωτογράφοι, 1 Ρεαλιστική και 1 Αφαιρετική προσέγγιση σε 1 Έκθεση των Πέτρου & Κωνσταντίνου Σοφικίτη στο Ιδρυμα Κακογιάννης.

477 Views
1 παράσταση χορού, 2 αδέρφια φωτογράφοι,  1 Ρεαλιστική και 1 Αφαιρετική προσέγγιση σε 1 Έκθεση των Πέτρου & Κωνσταντίνου Σοφικίτη στο Ιδρυμα Κακογιάννης. 1 παράσταση χορού, 2 αδέρφια φωτογράφοι, 1 Ρεαλιστική και 1 Αφαιρετική προσέγγιση σε 1 Έκθεση των Πέτρου & Κωνσταντίνου Σοφικίτη στο Ιδρυμα Κακογιάννης.

1 παράσταση χορού, 2 αδέρφια φωτογράφοι, 1 Ρεαλιστική και 1 Αφαιρετική προσέγγιση σε 1 Έκθεση των Πέτρου & Κωνσταντίνου Σοφικίτη στο Ιδρυμα Κακογιάννης.

Εγκαίνια: Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, στις 20:00
Μία παράσταση χορού, Δυο αδέρφια φωτογράφοι,
Μία Ρεαλιστική και Μία Αφαιρετική προσέγγιση σε Μία Έκθεση
Οι καλλιτέχνες - φωτογράφοι  Πέτρος &  Κωνσταντίνος Σοφικίτης επανεξετάζουν και παρουσιάζουν "αλλιώς" την παράσταση "Ανασφάλλω revised" του Χορογράφου και Σκηνοθέτη Τάσου Μπεκιάρη και της συγγραφέως Χριστίνας Μητροπούλου, που παρουσιάστηκε στο ΙΜΚ το Νοέμβριο 2013. Τα δύο αδέλφια, παρακολούθησαν τις πρόβες,  εμπνεύσθηκαν από τη χορογραφία και καταθέτουν, σε μία ενιαία Έκθεση Φωτογραφίας, τη διαφορετική τους οπτική ματιά με εικόνες που αντλούν δυναμικότητα από την κίνηση αλλά και αποτυπώνουν την κίνηση που αντλεί ένταση από τις εικόνες. Από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2014, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, με Ελεύθερη Είσοδο.
Ο Κωνσταντίνος Σοφικίτης με την ανθρωποκεντρική του προσέγγιση αποσκοπεί στην απεικόνιση της συγκέντρωσης, του πόνου, της απογοήτευσης  αλλά κυρίως της δικαίωσης  που έρχεται με το τέλος της προσπάθειας. Η κάμερα του Κωνσταντίνου είναι εκεί, πάντα έτοιμη οποιαδήποτε στιγμή να συλλάβει την κάθε κίνηση, να αιχμαλωτίσει το χρόνο και να μεταφέρει στο θεατή την ατμόσφαιρα της πρόβας, τον παλμό και την αρμονία, την ανάσα των χορευτών. 
 
Για τον Πέτρο Σοφικίτη ο χρόνος δεν υπάρχει. Η αφαίρεση προκαλεί τις τεταμένες αισθήσεις. Η κίνηση, ο πόνος, η απογοήτευση, η αγωνία έχουν διάρκεια. Οι χορευτές αποτυπώνονται σαν αέρινα γλυπτά. Ασπρόμαυρες εικόνες με έντονη την παρουσία του κόκκινου σε κίνηση που μεταφέρουν το θεατή εκεί, πάνω στη σκηνή από την αρχή έως το τέλος της παράστασης. Τον καλούν να συμμετέχει ενεργά. Να χορέψει και να απολαύσει ή να απορρίψει την εικόνα ανάλογα με τη δική του οπτική γωνία.   
 
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 2 Μαρτίου 2014
Έκθεση φωτογραφίας
"Ανασφάλλω x 2"
Πέτρου & Κωνσταντίνου Σοφικίτη
Εγκαίνια: Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, στις 20:00
Εκθεσιακός χώρος 1ου & 2ου ορόφου
Ώρες λειτουργίας: Δευ-Κυρ, ώρα 18:00 - 22:00
Είσοδος Ελεύθερη

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη