«Ο Ονειροταχυδρόμος» του Κώστα Μάγου εκπέμπει χαρά σε κάθε σελίδα.

2456 Views
«Ο Ονειροταχυδρόμος» του Κώστα Μάγου εκπέμπει χαρά σε κάθε σελίδα. «Ο Ονειροταχυδρόμος» του Κώστα Μάγου εκπέμπει χαρά σε κάθε σελίδα.

 

 
 
Ήταν κάποτε ένας ταχυδρόμος διαφορετικός από τους συνηθισμένους. Ήταν πάντα βιαστικός, όπως είναι όλοι οι ταχυδρόμοι, και είχε πάντα κρεμασμένο στον ώμο του τον ταχυδρομικό του σάκο. Όμως ο σάκος του δεν είχε μέσα φακέλους και δέματα, γράμματα και λογαριασμούς, όπως οι σάκοι των συνηθισμένων ταχυδρόμων. Ο σάκος του ήταν γεμάτος με όνειρα!…»
 
Έτσι ξεκινά η ιστορία του Ονειροταχυδρόμου….
 
Μια γλυκιά ιστορία με χαρακτηριστικά λαϊκού παραμυθιού, θα συναντήσεις εδώ, όπως στα παλιά παραμύθια, τον δύστροπο βασιλιά και τους φοβισμένους φρουρούς. Στο μυαλό του βασιλιά μας λοιπόν καρφώθηκε μια ιδέα, να βρει τον Ονειροταχυδρόμο και να κλέψει τον σάκο του, έτσι θα μάθει τι ονειρεύονται οι υπήκοοι του κι εάν κάποιος επιθυμεί να τον βλάψει, ο βασιλιάς είναι πολύκαλός στα να ξεπαστρεύει εχθρούς!
 
Κι όταν ο βασιλιάς μας μάθει τα όνειρα τους θα καταλάβει ότι η ομορφιά της ευτυχίας δεν κρύβεται στις μάχης και στα πλούτη αλλά στα απλά πράγματα, στις χαρές της ζωής, στα αγνά συναισθήματα δίχως δεύτερες σκέψεις…
 .
.
Διαβάζοντας το με το μικρό σου θα γεμίσετε χρώματα μιας και η εικονογράφηση από την Θέντα Μιμηλάκη δε ζωντανεύει απλώς την περιπέτεια του όνειρο ταχυδρόμου αλλά τους βοηθά να καταλάβουν και την δυναμική των συναισθημάτων.
 
Κι όταν ολοκληρώσετε το βιβλίο θα κατανοήσετετις βαθιές αξίες της ζωής! Η δύναμη της αυτογνωσίας σε συνδυασμό με την  προσωπική και συλλογική ευτυχία μας δυναμώνουν.
 
Πολλά συγχαρητήρια για την συγγραφή και εικονογράφηση του βιβλίου, εκπέμπει χαρά σε κάθε σελίδα!
 
Infos: Για παιδιά 4+
Κατηγορία: Παιδική Λογοτεχνία
Τίτλος: Ο Ονειροταχυδρόμος
Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Πατάκη
Σελίδες: 36
 
Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μιλάντα Σαρικιαχίδου
Μιλάντα Σαρικιαχίδου
Αγαπώ τα βιβλία γιατί στις δυστυχίες της ζωής προσφέρουν καταφύγιο, αποδεικνύουν ότι πάντα υπάρχουν τόποι για να δεις αλλιώς τα πράγματα, να τα ερμηνεύσεις με έναν τρόπο διαφορετικό και να σηκωθείς ξανά. Μαζί λοιπόν θα ψάχνουμε στις σελίδες τρόπους να γεμίσει το μέσα μας. Κάθε 8,18 και 28 του μηνός στο «Διαβάσαμε και Σχολιάζουμε» για 3η χρονιά.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη