Σε δημοπρασία για πρώτη φορά πίνακας – προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

1004 Views
Σε δημοπρασία για πρώτη φορά πίνακας – προϊόν τεχνητής νοημοσύνης Σε δημοπρασία για πρώτη φορά πίνακας – προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

 


Σε δημοπρασία τίθεται την Πέμπτη από τον οίκο δημοπρασιών Christie's το «Edmond de Belamy, from La Famille de Belamy».

Πρόκειται για πίνακα που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη και όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των NY Times, αναμένεται να «πιάσει» 7.000-10.000 δολάρια.

Ο συγκεκριμένος πίνακας αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας μεταξύ των μελών των Obvious, μιας τριάδας Γάλλων - ενός φοιτητή machine learning και δύο αποφοίτων σχολών business, κανείς εκ των οποίων δεν είχε υπόβαθρο στις καλές τέχνες. Στο εγχείρημα δεν χρησιμοποιήθηκαν μπογιές ή πινέλα, απλά ένας αλγόριθμος που έμαθε να μιμείται εικόνες που του τροφοδοτούνται από ανθρώπους - επί της προκειμένης, χιλιάδες πορτρέτα από τον 14ο αιώνα μέχρι τον 20ό.
Βέβαια αρκετοί είναι αυτοί που αμφισβητούν την ύπαρξη τέχνης στο συγκεκριμένο εγχείρημα, ενώ πολλοί καλλιτέχνες που δουλεύουν με τεχνητή νοημοσύνη αντέδρασαν αρνητικά στις ανακοινώσεις για τη δημοπρασία, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κάτι πραγματικά καινοτόμο ή επαναστατικό στην όλη υπόθεση. Προσθέτουν μάλιστα, πως υπάρχουν πολύ καλύτερα δείγματα σχετικής δουλειάς.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή