Μια ποιητική συλλογή με ήχο που ξεχωρίζει

869 Views
Μια ποιητική συλλογή με ήχο που ξεχωρίζει Μια ποιητική συλλογή με ήχο που ξεχωρίζει

 

Προσπαθώντας κάποιος να κάνει μια αναδρομή στα συναισθήματα τα οποία σχετίζονται με έναν μεγάλο έρωτα, ενδεχομένως να καταλήξει πως όλα ξεκινούν από τη στιγμή που ένας “Σπόρος ισχυρός” “έβγαλε ρίζα στο κοίταγμα της πρόποσης”. Η έλξη και η αίσθηση του πεπρωμένου είναι τόσο ακαταμάχητη, που “θνητά κορμιά περνάνε στην αιωνιότητα” και τα πάντα δείχνουν να “πασπαλίζονται με σεληνιακή σκόνη”. Ξαφνικά όμως, τα πράγματα αλλάζουν.  Ξεκινά κανείς να συνηθίζει “τα γυαλιά ηλίου τις μέρες με συννεφιά”. Ξεκινούν “οι αφορμές που μασκαρεύουν τις αιτίες” και “οι αποστάσεις ασφαλείας”. Οι συγκρούσεις και η σύγχυση οδηγούν στο να “απαγορεύονται ρητά οι αγκαλιές”. Το μελωδικό πρελούδιο εξελίσσεται σε ενοχλητικά ηχοφάσματα Ροζ – Λευκού Θορύβου, καταλήγει σε μια Συμφωνία – και μετά, ο Λευκός Θόρυβος του τίποτα επιστρέφει.

   
Η μουσικός και ποιήτρια Έρη Ζερβάκη συστήνεται στο ευρύ αναγνωστικό κοινό με την ποιητική συλλογή “Θόρυβοι”. Η εν λόγω ποιητική συλλογή επισημαίνει ότι, στην πραγματικότητα, κάθε ήχος είναι θόρυβος, κι αυτό που διαχωρίζει τον δυσάρεστο από τον ευχάριστο δεν είναι παρά οι συχνότητες και οι αρμονίες του. Δομείται, με αυτόν τον τρόπο, μια ατελής ποιητική ιστορία που ξεκινά από μια όαση και καταλήγει σε μια όαση, υπενθυμίζοντας ότι η επανάληψη καταργεί την τυχαιότητα. Μια ποιητική ιστορία επηρεασμένη από τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και τα μαθηματικά, που μαγνητίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη από τον πρώτο στίχο!

 

    Η Έρη Ζερβάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης τον Ιούνιο του 1978. Ξεκίνησε σπουδές πιάνου, στο Ελληνικό Ωδείο στην ηλικία των 8 ετών, τις οποίες διέκοψε στην τάξη του πτυχίου για σπουδές στην Αθήνα. Φοίτησε στη Σχολή Βακαλό, Γραφιστική και Ιστορία Τέχνης. Παρέµεινε στην Αθήνα για αρκετά χρόνια δουλεύοντας ως Art Director σε διαφηµιστικές εταιρείες.

    Το 2008 επέστρεψε στο Ηράκλειο για να ασχοληθεί αποκλειστικά µε τη µουσική. Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο µουσικό προσωπικό της project µε την επωνυµία Biche. Με τη συγγραφή ασχολείται από τότε που θυµάται τον εαυτό της. Kείµενά της έχουν δηµοσιευτεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά ενώ πρόσφατα ένα ποίηµά της βρέθηκε στην πέµπτη θέση πανελλήνιου διαγωνισµού.
   
Οι "Θόρυβοι" είναι το πρώτο της έργο που εκδίδεται.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή