Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης.

579 Views
Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης. Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης.

 Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης.

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει η δημιουργία του Μουσείου και Εκπαιδευτικού Κέντρου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, μετά τις διαδοχικές επισκέψεις, που θα πραγματοποιήσουν σε Παρίσι και Βερολίνο, το διάστημα από 11 έως 15 Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας, Δαυίδ Σαλτιέλ.

Το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου οι κύριοι Μπουτάρης και Σαλτιέλ θα συναντηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα με τον πρόεδρο του «Memorial de la Shoah«, ώστε να συζητήσουν τη συμμετοχή του Μνημείου του Ολοκαυτώματος του Παρισιού στο εγχείρημα της δημιουργίας Μουσείου και Εκπαιδευτικού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Βερολίνο, καθώς στις 14 του ίδιου μήνα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Προϋπολογισμού του κοινοβουλίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Υπενθυμίζεται ότι για το Μουσείο Ολοκαυτώματος έχει παραχωρηθεί χώρος στην περιοχή του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού και έχει ήδη υπογραφεί από τον Δεκέμβριο του 2013 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του κεντρικού δήμου, της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Το όλο εγχείρημα προχωρά βάσει σχεδίων που αποτέλεσαν δωρεά από μελετητικά γραφεία του Τελ Αβίβ και του Βερολίνου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη