Εκδηλώσεις τον Σεπτέμβρη στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης

1231 Views
Εκδηλώσεις τον Σεπτέμβρη στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης Εκδηλώσεις τον Σεπτέμβρη στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης

 

.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ωδείο της Αρχαίας Αγοράς θα πραγματοποιηθεί η μουσική εκδήλωση «Εις Μνήμην» από τον Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου».  

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 η χορωδία του Τ.Ε.Ε, η Χορωδία του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, η Χορωδία φιλολόγων «Χρίστος Τσολάκης», η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Επανομής και το Σωματείο Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν χορωδιακή βραδιά στον χώρο του ανακτόρου του Γαλέριου.  

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 12:00 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στο Μπέη Χαμάμ (Λουτρά «Παράδεισος») την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, η Ιωάννα Κανάτσου (βιολοντσέλο) και ο Παναγιώτης Κουτσούρας (τρίχορδο μπουζούκι) θα παρουσιάσουν διασκευασμένα γνωστά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, με τη φιλική συμμετοχή του Δημήτρη Ζερβουδάκη (τραγούδι), ο οποίος θα ερμηνεύσει τραγούδια του δίσκου του «Παράξενα πουλιά» σε μουσική Παναγιώτη Κουτσούρα και στίχους Στέργου Παπαποστόλου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η ΚΟΘ στα μνημεία της πόλης».  

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρες 19:00-21:00 στο Ωδείο της Αρχαίας Αγοράς θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις του «DHIA Fest -7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει 2019». Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν χορευτικά, θεατρικά και μουσικά δρώμενα από το χοροθέατρο του οργανισμού Εσαεί εν Ροή, από χορωδιακό σχήμα με συνοδεία μουσικής από την Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ), από τον θίασο του Federico Cagliari από τη Verbania της Ιταλίας, από τοπικά σχήματα ΑμεΑ και από σχήματα θεάτρου και χορού ευάλωτων πληθυσμών του νομού Θεσσαλονίκης. Επίσης, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αθλητικής εβδομάδας Βe Active 2019, θα γίνει σύντομη παρουσίαση αθλημάτων συναφών με αυτά της αρχαίας Ελλάδας. Είσοδος: ελεύθερη.  

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν στη Ροτόντα τη μουσική εκδήλωση «Entr’ acte – Ανάμεσα στην πράξη (αφιέρωμα στον Erik Satie)». Συντελεστές: Θεοδώρα - Λόλα Τότσιου-πιανίστα/Διευθύντρια ΚΩΘ, Αλέξανδρος Ιωάννου/Καθηγητής κρουστών ΚΩΘ, Percautistic ensemble (μουσικό σύνολο κρουστών ΚΩΘ): Μαριάννα Ερκέκογλου, Αντώνης Ταγαρόπουλος, Κωνσταντίνος Βελένης, Bruno Semanjaku, Στέφανος Γαζίλας, Γιώργος Μαδίκας, Αναστασία Σοφία Αναστασοπούλου, Τάσος Τσώνης, Τρύφωνας Γκέντζης, Νεφέλη Σγατζή, Αλέξανδρος Ιωάννου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του θεσμού «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που φέτος έχει τη θεματική «Τέχνη και Ψυχαγωγία». Είσοδος: ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν με Δελτίο Τύπου.  

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 12:00 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στο Βυζαντινό Λουτρό την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το κουαρτέτο Animus (Γιώργος Κανδυλίδης/βιολί, Κωνσταντίνος Καμπάνταης/βιολί, Δημοσθένης Φωτιάδης/βιόλα, Ζόραν Στέπιτς/βιολοντσέλο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η ΚΟΘ στα μνημεία της πόλης».  

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 θα  παρουσιαστεί στο Επταπύργιο η δραματοποιημένη ξενάγηση με τίτλο «7», μία συνδιοργάνωση του Δήμου Νεάπολης - Συκεών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του θεσμού «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Ιδέα-Σκηνοθεσία: Ιωάννα Γεωργαντά, Θανάσης Καλτσίκας. Είσοδος: ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν με Δελτίο Τύπου.  

Τον Σεπτέμβριο στην Κρυπτή Στοά της Αρχαίας Αγοράς θα παρουσιαστεί έκθεση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. με θέμα «Αριστοτέλους / Hébrard: από το όραμα στην υλοποίηση». Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν με Δελτίο Τύπου.  

Συνεχίζεται στη Ροτόντα η έκθεση «Η λάμψη του ψηφιδωτού. Αυθεντικά και αντίγραφα από τη Θεσσαλονίκη και τη Ραβέννα», η οποία παρουσιάζει αντίγραφα εντοίχιων ψηφιδωτών από μνημεία της Ραβέννας (5ος-6ος αι.) σε συνομιλία με φωτογραφίες εντοίχιων ψηφιδωτών από μνημεία της Θεσσαλονίκης της παλαιοχριστιανικής περιόδου, αλλά και με τα πρωτότυπα ψηφιδωτά της Ροτόντας. Η έκθεση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Ραβέννας και παρουσιάζει τα εξαιρετικής τέχνης και παγκοσμίου φήμης ψηφιδωτά των δύο πόλεων, δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει μέσα από αυτά τον πολιτιστικό πλούτο της Ραβέννας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και να εξοικειωθεί με την τέχνη του ψηφιδωτού.  

Συνεχίζεται στο Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς η περιοδική έκθεση «Κώμες και πολίσματα στον μυχό του Θερμαϊκού κόλπου», η οποία διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης. Η έκθεση εμπλουτίστηκε με 4φυλλο δίγλωσσο φυλλάδιο, μέσω του οποίου ο επισκέπτης μπορεί να αντλήσει πληροφορίες για τα εκτιθέμενα αντικείμενα.  

Συνεχίζεται στο Γενί Τζαμί η περιοδική επετειακή έκθεση «Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου. Από τα χαρακώματα των μαχών…στα σκάμματα των ανασκαφών», η οποία διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης. 

.
Δείτε & αυτά:
 
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη, κλικ εδώ.
-ΝΕΟ Τι παίζουν τα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα, κλικ εδώ.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
.
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
 
Ακολουθήστε μας στα social media
        


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Μνημεία Θεσσαλονίκης

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο