«Μια φορά κι ένας Μονόκερος» της Μπεατρίς Μπλού. Ένα βιβλίο γεμάτο τρυφερότητα για το διαφορετικό!

4050 Views
«Μια φορά κι ένας Μονόκερος» της Μπεατρίς Μπλού. Ένα βιβλίο γεμάτο τρυφερότητα για το διαφορετικό! «Μια φορά κι ένας Μονόκερος» της Μπεατρίς Μπλού. Ένα βιβλίο γεμάτο τρυφερότητα για το διαφορετικό!

 

Διάβασε και σχολιάζει η Μιλάντα Σαρικιαχίδου.
.
 
Εάν διαβάσεις το βιβλίο της μικρής Τζούν, θα βρεθείς σε ένα μαγικό δάσος κι ένα όμορφο ξύλινο σπιτάκι. Eξερευνώντας μαζί της το δάσος θα ανακαλύψεις μικρά όμορφα αλογάκια που προσπαθούσαν να πετάξουν, τίναζαν την χαίτη, κουνούσαν τις λαμπερές ουρές και χανόντουσαν στον ουρανό. Ένα από αυτά όμως δεν τα κατάφερε να πετάξει.Τότε η Τζούν σκέφτηκε ένα πολύ γλυκό τρόπο για να κάνει τον μικρό της φίλο χαρούμενο.
 
Η Μπεταρίς Μπλού μας προσφέρει το πιο γλυκό βιβλίο της χρονιάς! Η ηρωίδα της ένα μικρό κοριτσάκι που κυκλοφορεί με κάπα-λαγουδάκι χαίρεται με το παραμικρό, ένα παιδί που τρέχει ανέμελο στο δάσος μαζεύοντας μικρούς θησαυρούς προτρέποντας μας να τρέξουμε κι εμείς στην φύση.Ξεχειλίζει από αγάπη και προσπαθεί να βοηθήσει το μικρό αλογάκι να πετάξει, τα δοκιμάζει όλα, ακόμα και το μαγικό της ραβδί… αλλά απογοητεύεται.
.
.
Πηγαίνει τρέχοντας στους γονείς της και ζητά την βοήθειά τους. Τότε διαβάζουμε για δυό στοργικούς γονείς που προσπαθούν να την συμβουλεύσουν και ναι βρίσκουν την κατάλληλη συμβουλή : «Η μαγεία κρύβεται βαθειά μέσα μας και δεν χρειαζόμαστε μαγικά ραβδιά για να πετάξουμε».
 
Άλλωστε εάν κάνεις κάποιον χαρούμενο, ναι του δίνεις φτερά! Διαβάζοντας το βιβλίο θα ακούσεις το παιδί σου να ψάχνει κι εκείνο ένα δάσος για να περάσει ευχάριστα, θα το ακούσει ένα λυπάται το μικρό αλογάκι και να αγωνιά να μάθει ένα θα τα καταφέρει να πετάξει, θα το ακούσεις να γελά με τις καταστροφές της Τζούν και στο τέλος να νιώθει ότι η δύναμη πηγάζει από την χαρά!
 
Πολλά συγχαρητήρια για την συγγραφή και εικονογράφηση του βιβλίου, εκπέμπει χαρά σε κάθε σελίδα!
 
Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ
 
Infos: Για παιδιά 4+
Κατηγορία: Παιδική Λογοτεχνία
Τίτλος: Μια φορά κι ένας Μονόκερος
Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Πατάκη
Σελίδες: 40

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μιλάντα Σαρικιαχίδου
Μιλάντα Σαρικιαχίδου
Αγαπώ τα βιβλία γιατί στις δυστυχίες της ζωής προσφέρουν καταφύγιο, αποδεικνύουν ότι πάντα υπάρχουν τόποι για να δεις αλλιώς τα πράγματα, να τα ερμηνεύσεις με έναν τρόπο διαφορετικό και να σηκωθείς ξανά. Μαζί λοιπόν θα ψάχνουμε στις σελίδες τρόπους να γεμίσει το μέσα μας. Κάθε 8,18 και 28 του μηνός στο «Διαβάσαμε και Σχολιάζουμε» για 3η χρονιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Αθώος ή ένοχος» με απόφαση κοινού και εμφανείς αδυναμίες... Είδαμε & σχολιάζουμε
«Αθώος ή ένοχος» με απόφαση κοινού και εμφανείς αδυναμίες... Είδαμε & σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 4267 Views

Μία παράσταση με σασπένς και αγωνία με τους θεατές να επηρεάζουν την πλοκή ...και αλλά... Είδε ο Γιώργος Μπαστουνάς και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο