Συνέργειες για online πολιτιστικές δράσεις ζητά η Λίνα Μενδώνη από φορείς της Θεσσαλονίκης

838 Views
Συνέργειες για online πολιτιστικές δράσεις ζητά η Λίνα Μενδώνη από φορείς της Θεσσαλονίκης Συνέργειες για online πολιτιστικές δράσεις ζητά η Λίνα Μενδώνη από φορείς της Θεσσαλονίκης

 

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης

Η διερεύνηση πιθανών συνεργειών ανάμεσα στους πολιτιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης με στόχο τη δημιουργία προτάσεων που μπορεί να παρακολουθήσει το κοινό μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες ήτο πυρήνας της τηλεδιάσκεψης  που είχαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Γ.Γ. Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη με εκπροσώπους των εποπτευόμενων φορέων σύγχρονου πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ της συμπρωτεύουσας.
 
Η κυρία Μενδώνη ζήτησε από τους εκπροσώπους φορέων, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρου Βορείου Ελλάδος, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκη, το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο, το Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ, το MOMus και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, να καταθέσουν προτάσεις οι οποίες μπορούν να προσφέρουν πολιτιστικές ανάσες στους πολίτες στην δύσκολη αυτή περίοδο που παραμένουν στα σπίτια τους λόγω κορωνοϊού.
 
Η Υπουργός διευκρίνισε, μάλιστα, ότι «από τους φορείς μπορούν να γίνουν και αναθέσεις σε καλλιτέχνες για τη δημιουργία έργων, έναντι αμοιβής που θα καθορίσουν οι φορείς» ενώ τόνισε ότι «Οι ενέργειες που θα προκύψουν δεν πρόκειται να τελειώσουν με τη λήξη των περιορισμών. Μπορούν να συνεχιστούν και μετά»

Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκαν κάποια παραδείγματα συνεργειών όπως είναι η χρήση μουσείων και θεάτρων ως χώροι που θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις (συναυλία, θεατρική απαγγελία κ.λ.π.) σε streaming, πάντοτε με την τήρηση με ευλάβεια όλων των κανόνων ασφαλείας, δημιουργία έργου με τη συνεργασία φορέων (π.χ. μουσικοί του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, με συνεργάτες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ηθοποιούς του ΚΘΒΕ). Ενθαρρύνεται επίσης η online ξενάγηση σε εκθεσιακούς χώρους μουσείων, καθώς και η προβολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά και όλη την οικογένεια.
 
Οι προτάσεις των φορέων αναμένεται να κατατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα κατά την διάρκεια νέων τηλεδιασκέψεων που έχουν προγραμματιστεί.
.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή