Μυστήριο παραμένει ο εντοπισμός του κλεμμένου Ντεγκά

1222 Views
Μυστήριο παραμένει ο εντοπισμός του κλεμμένου Ντεγκά Μυστήριο παραμένει ο εντοπισμός του κλεμμένου Ντεγκά

 Ο πίνακας του 19ου αιώνα του γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Εντγκάρ Ντεγκά «Les Choristes» («Οι Χορωδοί») που είχε κλαπεί στα τέλη του 2009 στη Μασσαλία εντοπίστηκε στον χώρο αποσκευών ενός λεωφορείου στην περιοχή του Παρισιού. Οι συνθήκες κλοπής αλλά και εύρεσής του παραμένουν μυστήριο.

Ιδιοκτησία του Μουσείου Ορσέ, το έργο που απεικονίζει χορωδούς να τραγουδούν την όπερα του Μότσαρντ «Ντον Τζιοβάνι» είχε κλαπεί από το Μουσείο Καντινί στη Μασσαλία, το οποίο το είχε δανειστεί για μια έκθεση. Κατά την έρευνα για την κλοπή δεν διαπιστώθηκε ίχνος διάρρηξης. 

Στις 16 Φεβρουαρίου και ενώ πραγματοποιούσαν έλεγχο σε ένα σταθμευμένο λεωφορείο σε μια περιοχή ανατολικά του Παρισιού, οι υπεύθυνοι του τελωνείου ανακάλυψαν μέσα σε μια βαλίτσα ένα έργο που έφερε την υπογραφή 'Ντεγκά', της οποίας κανείς από τους επιβάτες δεν δήλωνε ιδιοκτήτης.

Κατέσχεσαν τον πίνακα και ζήτησαν εμπειρογνωμοσύνη από το Μουσείο Ορσέ. «Τα πρώτα στοιχεία της εμπειρογνωμοσύνης επιτρέπουν να πούμε πως πρόκειται πράγματι για το έργο που αναζητούσαμε» ανακοίνωσαν τα υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομικών.

Η υπουργός Πολιτισμού Φρανσουάζ Νισέν εξέφρασε τη χαρά της για «αυτή την ευτυχή ανακάλυψη ενός πολύτιμου έργου που ανήκει στις εθνικές συλλογές, η εξαφάνιση του οποίου ήταν μια βαριά απώλεια για τη γαλλική ιμπρεσιονιστική κληρονομιά».

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποιος μπορεί να άφησε τον πολύτιμο πίνακα του Ντεγκά στο λεωφορείο της γραμμής...


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή