Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τους πρόσφυγες στην Καλαμαριά.

914 Views
Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τους πρόσφυγες στην Καλαμαριά. Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τους πρόσφυγες στην Καλαμαριά.

 
Μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «στου δρόμου τα μισά» εστιασμένη στο προσφυγικό ζήτημα, εγκαινιάζεται το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 6 το βράδυ στον πολυχώρο τέχνης Ρεμέτζο (Ν. Πλαστήρα 4) στην Αρετσού.
 
Η έκθεση οργανώνεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, στο πλαίσιο του προγράμματος REACT.
 
Ο εικαστικός- φωτογράφος, Γιάννης Γρίβας, εστιάζοντας με το φακό του στις πτυχές του προσφυγικού ζητήματος, ακολούθησε και κατέγραψε μέσα από τις 25 εικόνες που εκθέτει, πρόσωπα και σκηνές από  την καθημερινότητα των προσφύγων. Κάνει ένα  στοπ-καρέ στα πρόσωπα εκείνα  που ζουν στα  camp Λαγκαδά και Διαβατών αλλά και στα μισθωμένα διαμερίσματα στην Καλαμαριά. Πρόσωπα που ξεδιπλώνουν τα συναισθήματα τους, που εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον αλλά και τη χαρά τους  που ξέφυγαν από τους βομβαρδισμούς στην πατρίδα τους και αποτυπώνουν στο πρόσωπό τους την ελπίδα.
 
Στόχος της έκθεσης είναι να βοηθήσει τον επισκέπτη να ανακαλέσει γεγονότα και εικόνες που έχουν καθορίσει το ζήτημα των προσφύγων στην Ελλάδα ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια.
 
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017 και οι ώρες λειτουργίας της είναι: καθημερινά 18.00 έως 22.00, το Σάββατο πρωί 12.00 -14.00 , το βράδυ 19.00 -22.00 και την Κυριακή 12.00-17.00.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
Μια λαμπρή μουσική πορεία «Από τον Σκοτεινό Έρωτα στον Ερωτόκριτο»
Μια λαμπρή μουσική πορεία «Από τον Σκοτεινό Έρωτα στον Ερωτόκριτο»
με 0 Σχόλια 1350 Views

Μια μοναδική μουσική αναδρομή στο μελωδικό κι ευαίσθητο έργο του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.  Είδε η Μαρία Γρηγοριάδου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη