Προδοσίες, συμμαχίες, έρωτες και περίεργες συμπτώσεις στο βιβλίο J’ adoube του Γιώργου Φράγκου

715 Views
Προδοσίες, συμμαχίες, έρωτες και περίεργες συμπτώσεις στο βιβλίο J’ adoube του Γιώργου Φράγκου Προδοσίες, συμμαχίες, έρωτες και περίεργες συμπτώσεις στο βιβλίο J’ adoube του Γιώργου Φράγκου

 


J’ adoube
Γιώργος Φράγκος

«J’ adoube: Σκακιστικός όρος που χρησιμοποιείται όταν ένας σκακιστής θέλει απλώς να τοποθετήσει ακριβέστερα ένα κομμάτι στο τετράγωνο στο οποίο ήδη βρίσκεται χωρίς να το μετακινήσει σε άλλη θέση...»

Ένα ανύποπτο τηλεφώνημα βάζει σε λειτουργία μία ολόκληρη παρτίδα σκάκι. Ο νικητής θα αποκτήσει πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά του κόσμου.

Η πρώτη κίνηση στέλνει τη Χριστιάνα στο Παρίσι, στην πόλη όπου ζει η παγκοσμίου φήμης ζωγράφος και φίλη της Σοφία Δελούδη. Κάτω από ελαιογραφίες, κρυπτογραφημένες πάνω στους καμβάδες, βρίσκονται οι εξισώσεις που αποκαλύπτουν μία ανεξάντλητη πηγή ενέργειας και μία μυθική δύναμη που μπορεί να κινήσει όλον τον πλανήτη, αλλά και να μετατραπεί σε ένα τρομακτικό υπερόπλο.

Το παιχνίδι μόλις ξεκίνησε, ασταμάτητο πια μέχρι το ματ και την εξουδετέρωση του ενός από τους δύο βασιλιάδες.Αναπάντεχες προδοσίες, απρόσμενες συμμαχίες, νέοι έρωτες και περίεργες συμπτώσεις διαπερνούν την παρτίδα μέσα από τα λευκά και τα μαύρα κομμάτια με μοναδικό σκοπό να καταφέρουν τα πλήγματα που θα αποδυναμώσουν τον αντίπαλο.

Κάθε κίνηση οδηγεί σε ανατροπή. Η πλάστιγγα της νίκης γέρνει πότε στη μία και πότε στην άλλη πλευρά μέχρι την τελική και απρόβλεπτη έκβαση.


ΣΕΛΙΔΕΣ: 410
ΤΙΜΗ: 16,60 € Α’ Έκδοση Μάρτιος 2022
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14cm Χ 21cm

Ο Γιώργος Φράγκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα έζησε στη Βενεζουέλα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα τελείωσε τις βασικές σπουδές και απέκτησε το πτυχίο του οδοντοτεχνίτη, επάγγελμα που ασκεί μέχρι και σήμερα.

Δεν είχε σκεφθεί ποτέ να ασχοληθεί με τη συγγραφή, μέχρι τη στιγμή που για να περάσει την ώρα του σε ένα ταξίδι με το ΚΤΕΛ, αποφάσισε να διαβάσει το πρώτο του βιβλίο. Από εκείνη τη στιγμή δεν έχει σταματήσει να γράφει, με απόλυτη συνέπεια, μυθιστορήματα που οι ήρωες έχουν την ιδιομορφία να περνούν από την πραγματικότητα στο παράδοξο με δεξιοτεχνία. 

Για διάστημα τριών ετών καταπιάστηκε με τη δημοσιογραφία, με άρθρα και συνεντεύξεις να φιλοξενούνται στις σελίδες των Athens Voice, Lifo, Grafistas, Press4all, και στο ΒΗΜΑ. Όμως αυτή η ενασχόληση τον ανάγκαζε να αμελεί τους ήρωές του και έτσι αποφάσισε να αφιερωθεί αποκλειστικά στη συγγραφή μυθιστορημάτων. 

Μέχρι σήμερα έχει γράψει εννέα μυθιστορήματα και πολλά διηγήματα τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά.

Το 2017 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα «Ο άνθρωπος που έχασε το είδωλό του», εκδόσεις Ταξιδευτής.
Έργα του έχουν βραβευθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και από την Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συγγραφέα.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή