Εκδηλώσεις MAΡΤΙΟΥ 2015 στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης. Πρόγραμμα για να σημειώσετε στην ατζέντα σας.

622 Views
Εκδηλώσεις MAΡΤΙΟΥ 2015 στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης.  Πρόγραμμα για να σημειώσετε στην ατζέντα σας. Εκδηλώσεις MAΡΤΙΟΥ 2015 στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης. Πρόγραμμα για να σημειώσετε στην ατζέντα σας.

Εκδηλώσεις MAΡΤΙΟΥ 2015 στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης.  Πρόγραμμα για να σημειώσετε στην ατζέντα σας.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, ώρα 19.00
To Dukakis Center του American College of Thessaloniki – ACT και o IANOS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Greek Urban Warriors: resistance and terrorism 1967-2014 του John Brady Kiesling, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκαβηττός. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας του John Brady Kiesling.
Τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει ο David Wisner, Διευθυντής του Dukakis Center του American College of Thessaloniki – ACT.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.

 

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, ώρα 19.00
Ο Αλέξανδρος Κατσαμάκης, με αφορμή το Ημερολόγιο 2015 - Στιγμές Ταξιδιού, παρουσιάζει το δίμηνο οδοιπορικό του στις χώρες της Ευρώπης, τον Αρκτικό Κύκλο, τις εμπειρίες του από το δρόμο και τη ζωή κάτω από τ' αστέρια. Πόσο εύκολο είναι να ζει κανείς ως ένας σύγχρονος περιπλανώμενος;
Διάρκεια έκθεσης 19/2 έως 7/3.
 
Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, ώρα 19.00
Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation και ο IANOS, πραγματοποιoύν ανοιχτή διάλεξη με θέμα «Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις, κρύβει το θησαυρό που ψάχνεις». Συντονισμός: Κατερίνα Σιαμπάνη, Bachelor ψυχολογίας, MSc Συμβουλευτικής Ψυχολογίας-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt-Εκπαιδευμένη στην Art-Therapy και Sandplay Therapy. Μέλος της EAGT, μέλος της ΕΕΨΓ, Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων ΕΚΕΠΙΣ. Συνεργάτης και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών διαταραχών και του Gestalt Foundation.
 
Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, ώρα 12.00
Οι εκδόσεις ΚώΜΟς και ο IANOS παρουσιάζουν το δίτομο έργο Οι μύθοι του Αισώπου σε κόμικς των Τάσου Αποστολίδη (κείμενα) και Κώστα Βουτσά(εικόνες). Θα μιλήσουν οι δημιουργοί και η Στέλλα Καρακώστα νηπιαγωγός. Τέσσερις μελοποιημένους μύθους του Αισώπου από την Ευανθία Ρεμπούτσικα, θα αποδώσει η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Συνοδεύουν η Στελίνα Κρατσιώτη(συνθεσάιζερ) και η Άρτεμις Βαντορέν (βιολί). Διευθύνει η Ευδοξία Δαβόρα.
 
Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, ώρα 18.30
Ο IANOS σε συνεργασία με την Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων-Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσ/νίκης πραγματοποιούν αφιέρωμα στην Ημέρα της Γυναίκας με θέμα Εγώ σε προσφωνώ γυναίκα αμέσως.Διαβάζουν ποιήματά τους για τη Γυναίκα οι ποιητές/τριες Ευτυχία-Αλεξάνδρα ΛουκίδουΕλένη ΜερκενίδουΚώστας Μπραβάκης, Καλλιόπη Εξάρχου. Συντονίζει ο Χρυσόστομος Σταμούλης Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. Συμμετέχει γυναικείο φωνητικό τρίο α καπέλα.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής της Tassas Μπιτσάνη-Πέτρου, με τίτλο Γυναίκες - Λουλούδια. 
 
Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, ώρα 19.00
Ο Παντελής Τσιμπισκάκης παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ τις ποιητικές του συλλογές Θυρανοίξια (2008), ’Αβλέμμων βυθός (2010), Θρυαλλίς(2012), Θύραθεν(2014). Θα μιλήσουν οι Κάτια Ζελομοσίδουδημοσιογράφος-συγγραφέας, Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης Πρόεδρος Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, Νέναντ Νίκολιτς Ιστορικός Τέχνης-ζωγράφος-χαράκτης. Θα παρουσιαστούν επίσης μελοποιημένα ποιήματα από τα τέσσερα βιβλία και όλα τα έσοδα του συγγραφέα από τις πωλήσεις θα διατεθούν προς ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Θερμαΐδες, για την επέκταση της παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
 
Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, ώρα 19.00
O μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Τσακίρης παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο μόνο να ταξιδεύω…. Ελάτε και ταξιδέψτε μουσικά με μελωδίες που σίγουρα θα σας συγκινήσουν. Στην εκδήλωση θα παιχτούν ζωντανά τα τραγούδια του δίσκου από τους Aγκόπ Γιακουπιάν κρουστά - cajon, Γιάννη Δούκογλου κιθάρες, Κώστα Γεωργαντζόγλου κόντρα μπάσο, Χάρη Ξυλά σαξόφωνο, Αγγελική Παπαδοπούλου τραγούδι με guest τη Μαρία Φωτίου.
 
Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, ώρα 19.00
Ο Δημήτρης Χαρίτος παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ τις ποιητικές του συλλογές Μυθεύματα και αυτοβιόγραφα, εκδόσεις Γαβριηλίδη και Οι άφαντοι, εκδόσεις Κίχλη.
 
Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, ώρα 19.00
Η Έλσα Κορνέτη παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο της Κανονικοί Άνθρωποι με λοφίο και μια παρδαλή ουρά, εκδόσεις Γαβριηλίδη. Θα μιλήσουν οι Ζωή Σαμαρά Θεωρητικός Λογοτεχνίας-ποιήτρια, Δώρα Κασκάλη συγγραφέας-Φιλόλογος, Εύη Καρκίτη δημοσιογράφος.
 
Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, ώρα 19.00
Η ομάδα εκπαιδευτικών Πρόταση και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο /Λ.Τ. Αμπελοκήπων σας καλεί στην παρουσίαση της διδακτικής πρότασης της φιλολόγου-συγγραφέα Δήμητρας Μήττα με θέμα «Αριάδνη»: Το ηλεκτρονικό μυθολογικό λεξικό του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.


Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, ώρα 16.00
H εταιρεία VARIA LECTO σε συνεργασία με τον ισπανικό οίκο EDELSA GRUPO DIDASCALIA πραγματοποιούν στον ΙΑΝΟ παρουσίαση με θέμα:DELE escolar: prepara tu examen paso a paso. Στην ομιλία του ο David R. Sousa Fernandez εκπαιδευτικός συνεργάτης του ομίλου EDELSA θα αναπτύξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νέας σειράς DELE escolar. Παράλληλα, θα απαντήσει σε ερωτήσεις και προβληματισμούς καθηγητών της Ισπανικής γλώσσας.
 
Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, ώρα 19.00
Οι εκδόσεις medNutrition Publications και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Κρέας; Όχι ευχαριστώ- Οδηγός διατροφής για χορτοφάγους, του Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, M.Sc, Κωνσταντίνου Κούτσικα. Θα μιλήσουν οι Γιάννης Παπακώστας Σπαρταθλητής-Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, Γιώτα Ντορτλούκη Chef (Cinque Terre). Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.
 
Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, ώρα 12.00
Η Γλυκερία Γκρέκου παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το νέο της βιβλίο Το κόκκινο κουτί, εκδόσεις Ψυχογιός. Θα μιλήσουν οι Αντώνιος Μπαλάσκαςνηπιαγωγός-δάσκαλος ειδικής αγωγής-βιβλιοθηκονόμος, Λίνα Συμεωνίδου νηπιαγωγός-κλινική ψυχολόγος-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, Μαρίνα Πατσίδου-Ηλιάδου σχολική σύμβουλος ειδικής αγωγής. Συμμετέχουν ο ΔΙΘΥΡΑΜΘΟΣ ΕΞ ΑΜΑΞΙΣ θεατρικός σύλλογος εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και τα παιδιά της Ε' τάξης του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
Για παιδιά 6-8 ετών.
 
Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, ώρα 18.00
Ο IANOS και το Κρουστόφωνο συναντούν την ποίηση σε ένα μουσικό ταξίδι στις χώρες του κόσμου.
Απαγγελίες ποιημάτων εναλλάσσονται με ρυθμούς διασκευασμένους για παραδοσιακά ελληνικά και αφρικάνικα κρουστά σε μια βραδιά αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
 

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, ώρα 12.00
Οι εκδόσεις βιβλιοΔΙΑΠΛΟΥΣ και η συγγραφέας Κατερίνα Τζαβάρα επιστρέφουν στον ΙΑΝΟ με χρώματα κι αρώματα της άνοιξης, για τη διαδραστική, θεατρική αφήγηση του βιβλίου Το μαγικό καπέλο της γιαγιάς μου. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Συμμετέχουν οι μαθητές και μαθήτριες του 4ου Νηπιαγωγείου Αμπελοκήπων με συνοδεία ζωντανής μουσικής.
Για παιδιά 4-8 ετών.

IANOS  | Τ 2310 277004| F 2310284832 | www.ianos.gr


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη