Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 στον Ιανό Θεσσαλονίκης.

610 Views
Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 στον Ιανό Θεσσαλονίκης. Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 στον Ιανό Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 στον Ιανό Θεσσαλονίκης.

ΤΕΤΑΡΤΗ 5  ΩΡΑ 19:00
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών πραγματοποιεί ανοιχτή διάλεξη με θέμα: Αντιμετωπίζοντας το ψυχικό τραύμα. Η μέθοδος EMDR (Απευαισθητοποίηση και Επαναπροσαρμογή μέσω οφθαλμικών κινήσεων).
Θα μιλήσουν οι: Θεοδώρα Σιζοπούλου Ψυχολόγος MSc Απόφοιτη της Τραυματοθεραπείας με τη  μέθοδο EMDR. Ingeborg Schlaucher Νικολαϊδου Ψυχολόγος Συστημική Θεραπεύτρια Απόφοιτη της Τραυματοθεραπείας με τη μέθοδο EMDR.

Όταν κάποια πίεση ξεπεράσει τα όρια του σώματός μας, επέρχεται σωματικός τραυματισμός: το δέρμα μας ανοίγει, οι μύες και οι τένοντες παθαίνουν θλάση, τα κόκαλα σπάνε.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7  ΩΡΑ 19:00
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΚΑΝΔΗΡΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Οι εκδόσεις Θερμαϊκός και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Ο παιδαγωγός Θεόδωρος Κάστανος και το Σχολείο Εργασίας στην Ελλάδα της Γλυκερίας Κανδήρου. Θα μιλήσουν οι: Αχιλλέας Καψάλης καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Χρήστος Τζήκας αναπληρωτής καθηγητής του Α.Π.Θ., Σπύρος Ρίζου φιλόλογος.
Η παρούσα μελέτη, αποτυπώνοντας τη ζωή και τη δράση του Θεόδωρου Κάστανου, αποσκοπεί στην εξέταση και διερεύνηση του έργου του (παιδαγωγικού, κοινωνικού και εθνικού), στην κριτική και συστηματική παρουσίαση των προσπαθειών του για την εφαρμογή του Σχολείου Εργασίας στην Ελλάδα και στην καταγραφή και αιτιολόγηση των αντιδράσεων ή των διώξεων εναντίον του εκ μέρους της επίσημης πολιτείας, συγκεκριμένων ομάδων ή μεμονωμένων ατόμων.
ΔΕΥΤΕΡΑ 10  ΩΡΑ 19:00
ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ IANOS
ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Η Λέσχη Ανάγνωσης Παγκόσμιας Πεζογραφίας IANOS θα συζητήσει για το βιβλίο Ρόζα του Τζόναθαν Ραμπ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.
ΤΕΤΑΡΤΗ 12  ΩΡΑ 19:00
ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Η ομάδα εκπαιδευτικών Πρόταση σας καλεί στην  παρουσίαση των διδακτικών προτάσεων:
Αντιόπη Αλεξανδρίδου μαθηματικός.
Ανακαλύπτοντας την Αναλυτική μέθοδο στο Μιούζικαλ. Project δημιουργικής γραφής στα Μαθηματικά
Κατερίνα Τσαμούρη μαθηματικός   Παρασκευή Σαχινίδου φιλόλογος
Λύνοντας την ιστορία με τα μαθηματικά
 
ΠΕΜΠΤΗ 13  ΩΡΑ 19:00
ΕΛΣΑ ΚΟΡΝΕΤΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Οι εκδόσεις Κουκούτσι και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Ημερολόγιο Φιλοσοφικής Ήττας της Έλσας Κορνέτη. Θα μιλήσουν οι: Βασίλης Ζηλάκος ποιητής εκδότης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης συγγραφέας, Στέφανος Τσιτσόπουλος Διευθυντής περιοδικού SOUL δημοσιογράφος.
Σκέψεις και αφορισμοί για τον άνθρωπο, τη φύση, τη ζωή, την τέχνη, την τεχνολογία. Ημερολογιακά θραύσματα με εσωτερική σειρά που συνθέτουν την υπεράσπιση της ύπαρξης μέσα από την υπεράσπιση κάθε μελλοντικής ποίησης.
Το σύμπαν: ένα γιγάντιο υπερηχητικό αυτί
Το μόνο που ζητάει είναι η προσοχή σας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14  ΩΡΑ 19:00
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ GESTALT FOUNDATION
ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation και ο IANOS, πραγματοποιoύν ανοιχτή διάλεξη με θέμα Ο αυτισμός μέσα από τη θεραπεία Gestalt.
Συντονισμός: Βαρσαμοπούλου Αναστασία BA (Hons) Ψυχολογίας Πανεπιστημίου  Abertay Dundee   UK Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt Κοινωνική Θεολόγος MSc Ποιμαντικής Ψυχολογίας ΑΠΘ, Μπατάλα Γωγώ Ψυχολόγος (Α.Π.Θ.) Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt Νηπιαγωγός.
ΣΑΒΒΑΤΟ 15  ΩΡΑ 12:00
ΚΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ
Οι εκδόσεις Παρρησία και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Ένα αστέρι για τη Μαρία της Κικής Δημητριάδου. Θα μιλήσει η Αγγελικη Βαρελά συγγραφέας.
Έχει δικαίωμα η Μαρία να κρατήσει ένα αστέρι για πάντα κοντά της; Η μαμά της επέμενε, πως όχι. Τελικά έχουν πάντα δίκαιο οι μαμάδες;
ΤΡΙΤΗ 18  ΩΡΑ 19:00
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Λούλα του Βαγγέλη Ραπτόπουλου. Θα μιλήσουν οι Ιορδάνης Κουμασίδης συγγραφέας, Γεωργία Τριανταφυλλίδου ποιήτρια.
Προσπαθώντας να φτάσει πάση θυσία στο αποκορύφωμα της ηδονής, μια όμορφη φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Αθηνών έρχεται αντιμέτωπη με μια εφιαλτική όψη της λαγνείας. Ένα μυθιστόρημα για τον γυναικείο οργασμό και την απουσία του. Για τη χρήση της ινδικής κάνναβης. Για σεξουαλικές διαστροφές. Για τη λαγνεία ως εφιάλτη της Aνατολής. Για βρικόλακες στην Aχαΐα του προηγούμενου αιώνα. Για κόσμους άλλων διαστάσεων στη σύγχρονη Aθήνα. Kαι για τον κόσμο των ψυχώσεων.
ΤΕΤΑΡΤΗ 19  ΩΡΑ 19:00
ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ
ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Ρεύματα τέχνης και το φιλοσοφικό και κοινωνικό υπόβαθρό τους. Η περίπτωση της Ελληνικής Επανάστασης είναι το θέμα που θα μας απασχολήσει στους Διαλόγους που καθιερώθηκαν μια φορά το μήνα στο βιβλιοπωλείο IANOS. Θα μιλήσει ο Μίλτος Παπανικολάου καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης  Κοσμήτορας Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21  ΩΡΑ 19:00
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ 2014
ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Ο IANOS γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2014 και προσκαλεί 14 ανθρώπους του πνεύματος, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, συγγραφείς, ποιητές να διαβάσουν το ποίημα που αγαπούν. Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι:
Βασίλης Αμανατίδης, Κυριάκος Γιαλένιος, Κωστής Ζαφειράκης, Δημήτρης Καραθάνος, Χρήστος Κιούσης, Άννα Μυλώση, Δημήτρης Νάσκος, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Μαρία Ράπτη, Ρωμανός Σκλαβενίτης Πιστοφίδης, Ισμήνη Τορνιβούκα, Στέφανος Τσιτσόπουλος, Γιώργος Τσιτιρίδης, Τέλλος Φίλης. Παράλληλα ο Γιάννης Κυρατσός και η Ραχήλ διαλέγουν και τραγουδούν στον ΙΑΝΟ τραγούδια μελοποιημένης ποίησης.
ΔΕΥΤΕΡΑ 24  ΩΡΑ 18:30
ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ IANOS
ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Η Λέσχη Ανάγνωσης Ελληνικής Πεζογραφίας IANOS θα συζητήσει για τα βιβλία Η άλωση της Κωσταντίας και και Η δεξιά τσέπη του ράσου του Γιάννη Μακριδάκη, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Εστία.
ΤΕΤΑΡΤΗ 26  ΩΡΑ 10:30
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΗΤΣΙΑΛΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ
Οι Εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Το απίστευτο σχέδιο της Μυρτώς και του Περικλή της Αλεξάνδρας Μητσιάλη.
ΠΕΜΠΤΗ 27  ΩΡΑ 19:00
ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο βιβλίο Χαμαιλέοντες του Αλέξη Σταμάτη. Θα μιλήσουν οι Γιώργος Σκαμπαρδώνης συγγραφέας, Στέφανος Τσιτσόπουλος δημοσιογράφος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η θεατρική ομάδα Ars Moriendi.
Μια οικογένεια στο πέρασμα του χρόνου. Δύο νέοι που παντρεύτηκαν παρά τις αντίθετες καταβολές τους. Μια γυναίκα δακτυλοδεικτούμενη, ένας πατέρας ξενιτεμένος, ένας μυστηριώδης φίλος από το παρελθόν. Ένα παράξενο γράμμα. Μια σχεδόν βουβή ταινία.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28  ΩΡΑ 19:00
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΤΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ IANOS
Οι εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Ουτοπία κρυμμένη στο σώμα της πόλης.Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη και η εποχή του του Ανδρέα Μαράτου. Θα μιλήσουν οι: Αλεξάνδρα Μητσιάλη Φιλόλογος συγγραφέας, Γιάννης Αικατερινάρης Αρχιτέκτονας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Αναστασία Γρηγοριάδου Ραδιοφωνική παραγωγός.
Στο πιάνο (clavinova) ο Γιάννης Καραγιάννης Μουσικός καθ. Φυσικής
Τραγούδι: Κατερίνα Μακρή
Ο Ανδρέας Μαράτος αντιμετωπίζει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη ως ένα μοναδικό και ολοκληρωμένο μουσικό κόσμο, ως τεκμήριο της δυναμικής και των μετέωρων αιτημάτων μιας ολόκληρης εποχής.
ΣΑΒΒΑΤΟ 29  ΩΡΑ 12:00
ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΑ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ
Ελάτε να παίξουμε, να δημιουργήσουμε, να εκφραστούμε, να επικοινωνήσουμε και να εκτονωθούμε. Βoomwhackers  μια νέα μουσική πρόταση για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και στον IANO από τη μουσικό Ευθυμία Μπαχτσεβάνα και τους σπουδαστές του  παιδαγωγικού του Ι.Ε.Κ ΑΚΜΗ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 31  ΩΡΑ 19:00
ΑΣΤΕΡΗΣ Ν. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Οι εκδόσεις Θερμαϊκός και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Η κλεψιά του Αστέρη Ν. Μαυρουδή. Θα μιλήσουν οι Σμαράγδα Μανταδάκη λογοτέχνης αν. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τάσος Καλούτσας συγγραφέας, Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος ποιητής επ. καθηγητής ελληνικής λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι: Δημήτρης Κοντός ηθοποιός Κ.Θ.Β.Ε., Δώρα Καραθανάση, ηθοποιός, Τίνα Γκαγκανά εκφωνήτρια ΕΡΤ. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Βασίλης Κασιούρας ούτι, Σάκης Ξενούδης κανονάκι, Ρία Ελληνίδου τραγούδι, Δημήτρης Θεοδωράκης βιολί. Συμμετέχει η Μικρασιατική Χορωδία Ουσάκ Ευκαρπίας.

Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη χορωδία αποφοίτων του Αμερικάνικου Κολεγίου «Ανατόλια» στις 26 Φεβρουαρίου 2014, στις 20:00, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. ενέκρινε κατά πλειοψηφία στην 3η τακτική συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014.
Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στους παρακάτω κοινωφελείς συλλόγους που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Δήμου Θεσσαλονίκης:
•    Γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Η Λάμψη»
•    Γονέων και φίλων παιδιών με χρόνιες ρευματοπάθειες
•    Γονέων παιδιών πασχόντων από μεσογειακή αναιμία
•    «Παιδικές Καρδιές» Β.Ε.
•    Συνδρόμου Down.
       Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη και με τη συμμετοχή των σολίστ Μαριάμ Βαρντανιάν (βιολί) και Αρσέν Χατζιάν (σαξόφωνο), της Χορωδίας των Αποφοίτων του Αμερικάνικου Κολεγίου «Ανατόλια» υπό τη διεύθυνση της Γιάννας Αθανασιάδου και αριστούχων μαθητών από ωδεία της Θεσσαλονίκης.

     Ο Δήμος Θεσσαλονίκης  διαθέτει τη Συμφωνική Ορχήστρα και αναλαμβάνει τη δαπάνη των δύο αεροπορικών εισιτηρίων των σολίστ από την Αρμενία, ενώ όλες τις υπόλοιπες δαπάνες της συναυλίας που θα προκύψουν  (έκδοση - προπώληση εισιτηρίων, μεταφορές μουσικών οργάνων, ενοίκιο αίθουσας, αμοιβές εκτάκτων μουσικών κ.ο.κ.) αναλαμβάνει η Χορωδία των Αποφοίτων του Αμερικάνικου Κολεγίου  «Ανατόλια».
Η τιμή του εισιτηρίου γενικής εισόδου διαμορφώνεται στα 10 €.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 7   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
www.ianos.gr


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη