Γράφει ο Ιωάννης Κυφωνίδης για την Κουλτουρόσουπα.
Η ” Επίμονη Τέχνη” της εικαστικού Χρύσας Μπαρζόκα …κάνει στάση …στην Καλαμαριά. Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του πρότζεκτ της Επίμονης Τέχνης εγκαταστάθηκαν εκτυπωμένα περισσότερα από 50 έργα ζωγραφικής στις στάσεις του ΟΑΣΘ εντός του δήμου Καλαμαριάς.
Η εικαστικός Χρύσα Μπαρζόκα είναι εμπνεύστρια , επιμελήτρια & art director της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ενός project που παράγει αδιαμεσολάβητες εκθέσεις και events.
Με αυτήν την υπέροχη πρωτοβουλία, όπου συνέβαλε τα μέγιστα και ο αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού Θάνος Γιαννακός , οι στάσεις και το κέντρο της Καλαμαριάς μετατράπηκαν σε in progress υπαίθριες γκαλερί. Πολλές από αυτές τις στάσεις λεωφορείων είναι έξυπνες στάσεις με ηλιακά πάνελ που συσσωρεύουν ενέργεια και τη μετατρέπουν σε ρεύμα με θύρες φόρτισης κινητών κι άλλων συσκευών .
Η τέχνη συναντά την τεχνολογία στην Καλαμαριά αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στους περαστικούς και τους επιβάτες, ανάμεσά τους και τουρίστες.
Ωστόσο τα πολλά λόγια είναι φτώχεια καθώς τα έργα μιλούν καλύτερα κι από μόνα τους !!!


.jpg)
