Με την απονομή υποτροφιών σε νέους που διακρίθηκαν κλείνει η αυλαία της έκθεσης φωτογραφίας «HAVING THEIR SAY».

592 Views
Με την απονομή υποτροφιών σε νέους που διακρίθηκαν κλείνει η αυλαία της έκθεσης φωτογραφίας «HAVING THEIR SAY». Με την απονομή υποτροφιών σε νέους που διακρίθηκαν κλείνει η αυλαία της έκθεσης φωτογραφίας «HAVING THEIR SAY».

Με την απονομή υποτροφιών σε νέους που διακρίθηκαν κλείνει η αυλαία της έκθεσης φωτογραφίας «HAVING THEIR SAY».

Με την απονομή υποτροφιών σε νέους που διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους κλείνει η αυλαία της έκθεσης φωτογραφίας «HAVING THEIR SAY», που διοργάνωσαν η Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και η Νορβηγική Πρεσβεία στην Αθήνα

. Το επίσημο κλείσιμο της Έκθεσης θα γίνει την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20:00, στον κεντρικό ισόγειο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Η Έκθεση που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αφοράένα εν εξελίξει έργο φωτογραφικής καταγραφής των πτυχών της ζωής των Ευρωπαίων νέων, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη βιώνει μεγάλη αβεβαιότητα αλλά και ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα

Στο επίσημο κλείσιμο της Έκθεσης θα απονεμηθούν σε τρεις νέους, που συμμετείχαν στο «Ανοιχτό κάλεσμα» (Open call) του διαδικτυακού διαγωνισμού φωτογραφίας, υποστροφίες στους τομείς της φωτογραφίας και των εικαστικών τεχνών από τους βασικούς υποστηρικτές της διοργάνωσης:
  • Τον εκπαιδευτικό όμιλο ΑΚΤΟ Art & Design, με την ευγενική πρoσφορά χορηγίας υποτροφίας αξίας 3.300€,  για παρακολούθηση σπουδών επιλογής σε ένα από τα διετή προγράμματα του ΙΕΚ, τα δίδακτρα των οποίων ανέρχονται σε 6.600€, με έκπτωση 50% σε κάθε έτος φοίτησης·  για το 1ο βραβείο του Open Call.
  • Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με την ευγενική προσφορά χορηγίας υποτροφίας στο πρόγραμμα θεματικών παρουσιάσεων του Φ.Κ.Θ. μαζί με μια ετήσια συνδρομή μέλους, για το 2ο βραβείο του Open Call.
  • Το Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis, με την ευγενική προσφορά χορηγίας υποτροφίας παρακολούθησης του πρώτου τετραμήνου των κύκλων σεμιναρίων «stereosis photo seminars», για το 3ο βραβείο του Open Call.
Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Γιάννης Κόντος (Ελλάδα), Robin Maddock (Τσεχία), Benedicte Kurzen (Λετονία), Maciek Nabrdalik (Πολωνία), Donald Weber (Ρουμανία)
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Η Έκθεση «HAVING THEIR SAY» γεννήθηκε στο πλαίσιο του project «SEA CHANGE» το οποίο ξεκίνησε το 2012 με τη χρηματοδότηση των ΕΕΑ Grants και Norway Grants, αναθέτοντας σε διακεκριμένους φωτογράφους από την Τσεχία, τη Λετονία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα να καταγράψουν μέσω της παρεμβατικής τέχνης τους τμήματα της νεολαίας των χωρών τους, δημιουργώντας ένα μεστό σύνολο αφηγήσεων, με σκοπό να ιχνηλατήσουν τις τρέχουσες προκλήσεις στον ευρωπαϊκό χώρο.
Η Έκθεση Φωτογραφίας HAVING THEIR SAY, επιθυμώντας να χρησιμοποιήσει την τέχνη ως μέσο δημιουργίας αντιδράσεων, προχώρησε στη διοργάνωση ενός Προγράμματος Δημιουργικής Δράσης:
 
Η Έκθεση:
  • Προσκάλεσε τους νέους της Θεσσαλονίκης, ηλικίας 15 έως 25 ετών, σε έναν διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας, που υπήρξε ενεργός από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Οκτωβρίου 2014. Οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων δημοσιεύονταν στην επίσημη σελίδα της έκθεσης στο Facebook, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο έναν ψηφιακό χώρο έκφρασης, επικοινωνίας και βιωματικής μάθησης. Παράλληλα, το φωτογραφικό τους υλικό αποτέλεσε και το βασικό εικαστικό υλικό της έκθεσης.
  • Διοργάνωσε και υλοποίησε στις 29/11/14 & 6/12/14 το διήμερο Φωτογραφικό Εργαστήριο «HAVING THEIR SAY: ΕΓΩ/Ο Άλλος» σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
  • Υποδέχτηκε και αποτέλεσε το σκηνικό για τη χωροθέτηση του «InternationalDinner» στις 30/11/14. Μια συνδιοργάνωση των Συλλόγων Φοιτητών Erasmus της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλονίκης - Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.
Τα EEA και Νοrway Grants στοχεύουν στη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε 16 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Πληροφορίες Έκθεσης:
Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βας. Γεωργίου Α1)
Διάρκεια: έως 19 Δεκεμβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 11:00-18:00, Σάββατο - Κυριακή: 11:00-18:00
 


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη