«Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ»: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταύρου Κωνσταντινίδη στο Ζύθο - Ντορέ

646 Views
«Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ»: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταύρου Κωνσταντινίδη στο Ζύθο - Ντορέ «Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ»: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταύρου Κωνσταντινίδη στο Ζύθο - Ντορέ

«Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ»: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταύρου Κωνσταντινίδη στο Ζύθο - Ντορέ

Το νέο του βιβλίο «Ο έρωτας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ» (εκδόσεις Επίκεντρο) παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, στις 18:30, στο Ζύθος – Ντορέ (Τσιρογιάννη 7, Λευκός Πύργος).
 
Με το συγγραφέα θα συζητήσουν οι Σπύρος Βούγιας (καθηγητής ΑΠΘ), Σταύρος Θεοδωράκης (επικεφαλής του κινήματος ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ), Γιώργος Σκαμπαρδώνης (συγγραφέας) και Στέφανος Τσιτσόπουλος (δημοσιογράφος). Τη συζήτηση συντονίζει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος.
 
Στο βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επίκεντρο και με πρόλογο του Νικόλα Σεβαστάκη, μέσα από 62 μικρά ή μεγαλύτερα κείμενα, ο συγγραφέας επιχειρεί μια περιπλάνηση από το προσωπικό στο πολιτικό, από το ειδικό στο γενικό και από το τοπικό εντέλει στο παγκόσμιο, αναζητώντας το μίτο του νοήματος όχι μονάχα της κοινωνικοπολιτικής συγκυρίας, αλλά και των προσωπικών διαδρομών.
 
Όπως σημειώνει στον πρόλογο του, ο Νικόλας Σεβαστάκης «το βιβλίο εναλλάσσει μικρούς στοχασμούς και κάδρα ζωής. Η ανάλυση συναντά το ‘ημερολόγιο’, την ανάμνηση, την ποιητική αναμόχλευση μιας τετριμμένης εικόνας.  Ο συγγραφέας ασκεί την παρατήρηση της σύγχρονης ζωής χωρίς φόβο».
 
Ή όπως το περιγράφει ο ίδιος ο συγγραφέας: «Οι ανθρώπινες σχέσεις και ο ερωτικός, κοινωνικός διχασμός στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρωταγωνιστές της πρώτης φορά αριστεράς και ο πολιτικός σουρεαλισμός. Ο πολιτισμός της καθημερινότητας των πόλεων. Αδημοσίευτες ιστορίες από τα χρόνια των κρίσεων της Πολιτικής Αεροπορίας. Η δημόσια ψυχανάλυση στις διαδρομές και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Οι στάσεις στα μπαρ και οι σκέψεις σε κοφτά διηγηματάκια για τους ανθρώπους μου και τα συναισθήματα της στιγμής. Η σημειολογική ματιά των γεγονότων στο πληκτρολόγιο του κινητού. Η στοχαστική περιπλάνηση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Αυτά και άλλα τόσα είναι το βιβλίο»...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας το 1968. Είναι Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος. Διευθύνει τα μελετητικά γραφεία «Stavros Konstantinidis & associates» και «Κυκλαδική - Σύμβουλοι Μηχανικοί» με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη, Μύκονο. Είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Athens Voice, εφημερίδα Μακεδονία και σε άλλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Έχει γράψει τα βιβλία «Ανοιχτές Πόλεις», 2010 και «Έξυπνοι δρόμοι για μία ανθρώπινη πόλη», 2014 από τις εκδόσεις Athens Voice books.  Ζεί μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Παρουσίασε πρόσφατα την έκθεση «10 – Δρόμοι σαν Ιστορίες», Το νέο του βιβλίο «Ο Έρωτας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Επίκεντρο».

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Βιβλιοπαρουσίασεις

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη