Εγκαινιάστηκε η 6η Art Thessaloniki International Contemporary Fair

3499 Views
Εγκαινιάστηκε η 6η Art Thessaloniki International Contemporary Fair Εγκαινιάστηκε η 6η Art Thessaloniki International Contemporary Fair

 Τέχνη και πολιτισμός στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

 

Με τα έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου να δεσπόζουν στον χώρο, γκαλερί τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, νέους καλλιτέχνες, την έκθεση πολυμέσων των διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών Ilya & Emilia Kabakov, αλλά και την παρουσία του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης» εγκαινιάστηκε απόψε η 6η Art Thessaloniki International Contemporary Fair.

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του καλλιτεχνικού διευθυντή της Art Thessaloniki, κ. Παντελή Τσάτση.
 
Εγκαινιάζοντας τη φετινή διοργάνωση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, τη χαρακτήρισε δυνατή, ώριμη, και ουσιαστική στα εικαστικά πράγματα της πόλης, ενώ σημείωσε πως η εικόνα της, αλλά και η εικόνα της Θεσσαλονίκης πρέπει να μας κάνουν αισιόδοξους και περήφανους.
 
Η Θεσσαλονίκη μπορεί να υποστηρίξει ένα τέτοιο γεγονός, όπως ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, τονίζοντας πως η φετινή Art Thessaloniki είναι πολύ ενδιαφέρουσα.
 
Μια ιστορία τέχνης που θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια είναι η Art Thessaloniki, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό της διευθυντή, κ. Παντελή Τσάτση, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου, κάποια εκ των οποίων εκτίθενται για πρώτη φορά.
 
Την ευχή της να υπάρξει συνέχεια για την Art Thessaloniki και να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι συμμετοχές εξέφρασε η ιστορικός τέχνης-μουσειολόγος και σύμβουλος του δημάρχου Αθηναίων σε θέματα πολιτισμού,  κα Κατερίνα Κοσκινά.
 
Η δε αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Μελίνα Δερμετζοπούλου, εκπροσωπώντας και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, χαρακτήρισε την Art Thessaloniki εξαιρετική διοργάνωση, ενώ υπογράμμισε και το έργο της Περιφέρειας στο πεδίο του πολιτισμού.   
 
Στην παρουσία του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης» στην έκθεση αναφέρθηκε με τη σειρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σερρών, κα Χρυσάνθη Παλάζη, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Σερρών, κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη.
 
Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου, κ. Νίκος Θεοδωρίδης, σημειώνοντας πως ο μεγάλος καλλιτέχνης δεν έχει φύγει από τη Θεσσαλονίκη.
 
Η Art Thessaloniki φιλοξενείται στα περίπτερα 10 και 9 και θα διαρκέσει έως τις 6 Νοεμβρίου. 
.
.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Art Thessaloniki

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή