Ο δυσλ3κτικός μαθητής: Παρουσίαση βιβλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

421 Views
Ο δυσλ3κτικός μαθητής: Παρουσίαση βιβλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο δυσλ3κτικός μαθητής: Παρουσίαση βιβλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ο δυσλ3κτικός μαθητής: Παρουσίαση βιβλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το βιβλίο του με τίτλο "Ο δυσλ3κτικός μαθητής" παρουσιάζει ο εκπαιδευτικός κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος.
Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 27 Noεμβρίου 2014 και ώρα 19.00΄ στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (1ος όροφος), σε εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τις Εκδόσεις «Φυλάτος», τις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.
   Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς και αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυσλεκτικός μαθητής στο σχολείο προσεγγίζοντας το ζήτημα της δυσλεξίας κατά τρόπο σφαιρικό. Συγκεκριμένα, στις 350 σελίδες του, περιγράφεται η συμπτωματολογία του δυσλεκτικού μαθητή και αναφέρονται οι σημαντικότερες θεωρίες σχετικά με την αιτιολογία του φαινομένου. Επίσης, παρουσιάζονται οι τρόποι διαγνωστικής προσέγγισης και πρώιμης ανίχνευσης, καθώς και οι σύγχρονες μέθοδοι και πρακτικές αντιμετώπισης του προβλήματος με παράθεση ενδεικτικών ασκήσεων που δοκιμάστηκαν στην πράξη και προσέφεραν σημαντικά αποτελέσματα.   
   Βασικός στόχος του βιβλίου είναι, σύμφωνα με τον συγγραφέα, η υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των γονέων στον καθημερινό τους αγώνα, όχι μόνο για την υπέρβαση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι δυσλεκτικοί μαθητές, αλλά και για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων που κατά κανόνα τα παιδιά αυτά διαθέτουν.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Κόπτης Αλέξανδρος, Σχολικός Σύμβουλος και πρώην Δ/ντής Σπουδών του ΥΠΑΙΘ, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσ/νίκης κ. Πολυζωίδης Άγγελος, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσ/νίκης κ. Κοντογιαννίδης Κων/νος και ο ίδιος ο συγγραφέας.  
 
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη