Η ιστορία του χαμένου πορτρέτου του Ντίκενς που δημοπρατείται

1024 Views
Η ιστορία του χαμένου πορτρέτου του Ντίκενς που δημοπρατείται Η ιστορία του χαμένου πορτρέτου του Ντίκενς που δημοπρατείται

 


Το 1844, εκτέθηκε από την Margaret Gillies, ένα πορτραίτο του Ντίκενς το οποίο στη συνέχεια χάθηκε και αποκαλύφθηκε ξανά το 2017. Η ανακάλυψη ήρθε μετά από 130 χρόνια και θα εκτεθεί στο σπίτι του Ντίκενς τον Απρίλιο. Έτσι οι θαυμαστές του συγγραφέα του Όλιβερ Τουίστ θα μπορέσουν από τις 2-7 Απριλίου στο Μουσείο Charles Dickens στο δυτικό Λονδίνο, να δουν το χαμένο του πορτραίτο ανάμεσα σε άλλα έργα. 


Ο Ντίκενς μετακόμισε στο αρχοντικό του Bloomsbury με τη νεαρή οικογένειά του το 1837. Το μουσείο σήμερα διαθέτει την πιο ολοκληρωμένη συλλογή του κόσμου σχετικά με τη ζωή και τη δουλειά του. Το μουσείο προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να αγοράσει τη ζωγραφική αυτή για να την μόνιμα στη Doughty Street. Η καμπάνια της έχει μέχρι τώρα συγκεντρώσει 65.000 λίρες από τις  από τις 180.000 που απαιτούνται συνολικά.

Η ιστορία του χαμένου πορτραίτου
Το 2017, μια μικρογραφία πορτρέτου που καλύπτεται από μούχλα πωλήθηκε σε δημοπρασία οικιακών ειδών στο Pietermaritzburg της Νότιας Αφρικής. Βρισκόταν μέσα σε ένα κουτί με μπιχλιμπίδια και αρχικά κανένας δεν έδωσε σημασία. Το έργο έφτασε στη γκαλερί Philip Mold & Co στο Λονδίνο πέρυσι και μετά την έρευνα για την προστασία και την προέλευση επιβεβαιώθηκε ότι είναι το πορτρέτο του Ντίκενς φιλοτεχνημένο από την Gillies. Για να φιλοτεχνηθεί ο πίνακας, ο Ντίκενς πόζαρε έξι φορές σε ηλικία 31 ετών και όταν έγραφε την Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Όταν ολοκληρώθηκε, εκτέθηκε στη θερινή έκθεση της Βασιλικής Ακαδημίας του 1844. Όταν είδε το πορτρέτο, η ποιήτρια Elizabeth Barrett Browning δήλωσε ότι "έχει τη σκόνη και τη λάσπη της ανθρωπότητας και τη ματιά του αετού» Ο Dickens, ο οποίος γεννήθηκε στο Πόρτσμουθ, πέθανε το 1870 στα 58 του χρόνια.

Η Cindy Sughrue, διευθύντρια του Μουσείου Charles Dickens, δήλωσε: «Η ανακάλυψη θα ήταν αξιοσημείωτη σε κάθε περίπτωση, αλλά είναι ακόμη περισσότερο επειδή το ίδιο το πορτρέτο είναι εξαιρετικό».


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή