ΔΙΑΒΑΖΩ, ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, ΔΙΑΒΑΖΕΙ... Μαραθώνιος Ανάγνωσης & Θεατρικού Αναλογίου στο Χώρο Τέχνης SourLiBooM

774 Views
ΔΙΑΒΑΖΩ, ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, ΔΙΑΒΑΖΕΙ... Μαραθώνιος Ανάγνωσης & Θεατρικού Αναλογίου στο Χώρο Τέχνης SourLiBooM ΔΙΑΒΑΖΩ, ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, ΔΙΑΒΑΖΕΙ... Μαραθώνιος Ανάγνωσης & Θεατρικού Αναλογίου στο Χώρο Τέχνης SourLiBooM

ΔΙΑΒΑΖΩ, ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, ΔΙΑΒΑΖΕΙ... Μαραθώνιος Ανάγνωσης & Θεατρικού Αναλογίου στο Χώρο Τέχνης SourLiBooM

Η Ομάδα Καλλιτεχνών SourLiBooM διοργανώνει το Φιλανθρωπικό Μαραθώνιο Ανάγνωσης και Θεατρικού Αναλογίου "ΔΙΑΒΑΖΩ, ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, ΔΙΑΒΑΖΕΙ..." με τη συμμετοχή 20 καλλιτεχνών της πόλης από το χώρο του θεάτρου, της λογοτεχνίας αλλά και της μουσικής.
 
Η ανάγκη για ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και για τη στήριξη φορέων και ανθρώπων που προσφέρουν αφιλοκερδώς τη βοήθειά τους σε συνανθρώπους μας που τη χρειάζονται προβάλλει συνεχώς πιο επιτακτική. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο καλλιτεχνικός ακτιβισμός είναι η αυθόρμητη αντίδραση των καλλιτεχνών που πιστεύουν στον ανθρωπιστικό ρόλο της Τέχνης και στη δύναμη που αυτή έχει να αφυπνίζει, να συσπειρώνει και να γιατρεύει τον πληγωμένο κοινωνικό ιστό.
 
Καλλιτέχνες της πόλης ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα της Ομάδας Καλλιτεχνών SourLiBooM να διαβάσουν ένα αγαπημένο τους λογοτεχνικό κείμενο ή απόσπασμα αυτού (θεατρικό έργο, ποίημα, παραμύθι, διήγημα κτλ) προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά βιβλίων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους παρακάτω φορείς:
1. Το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων ΡΟΜ της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως "Ο Φάρος του κόσμου" στον Δενδροπόταμο
www.farostoukosmou.gr/
2. Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στον Πειραιά
asmpeiraia.blogspot.se/
3. Το Δίκτυο Εθελοντών “Δημοσιογράφοι σε Δράση” (Journalists Acting) για τη δημιουργία παιδικής-νεανικής βιβλιοθήκης στο ακριτικό χωριό Μουρίες
www.facebook.com/pages/Journalists-Αcting/1442297329353242?sk=timeline
 
Στο Μαραθώνιο συμμετέχει επίσης το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με μία συνδυαστική δράση προβολής φωτογραφιών και ανάγνωσης κείμενων με θέμα τη φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα.
 
Την πρωτοβουλία της Ομάδας στηρίζουν επίσης με τη μορφή χορηγίας βιβλίων και γραφικής ύλης βιβλιοπωλεία
 
Ο Μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Χώρου Τέχνης SourLiBooM τη Δευτέρα 9, Τρίτη 10 και Τετάρτη 11 Μαρτίου με ώρα έναρξης 20.00.
-Η είσοδος είναι δωρεάν με ελεύθερη συνεισφορά των θεατών που μπορούν να παρακολουθούν το σύνολο ή μέρος των αναγνώσεων κάθε βραδιάς.
-Όσοι θεατές επιθυμούν μπορούν εκτός από χρήματα να προσφέρουν και βιβλία που θα συγκεντρώνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.
 
Χώρος Τέχνης SourLiBooM
Κ. Κρυστάλλη 4, (4ος όροφος, Πλατεία Αντιγονιδών)
τηλ.: 2314011584
email: sourliboom@live.com
www.sourliboom.com

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή