Νέοι αρχιτέκτονες δίνουν πνοή στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

631 Views
Νέοι αρχιτέκτονες δίνουν πνοή στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Νέοι αρχιτέκτονες δίνουν πνοή στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

 Νέοι αρχιτέκτονες δίνουν πνοή στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα  να προσδιορίσει εκ νέου τη σχέση των υπαίθριων  χώρων του με το παραλιακό μέτωπο και τον ιστό της πόλης, φιλοξενεί και διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, εργαστήριο σύνθεσης και κατασκευής αντικειμένων αστικής χρήσης.
 
​Το εργαστήριο θα φιλοξενηθεί στο νέο κτήριο (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής και θα διαρκέσει από τις 11 Ιουνίου έως τις 16 Ιουνίου. Απευθύνεται δε σε φοιτητές/-τριες και νέους αρχιτέκτονες κάτω των 40 ετών, που καλούνται να συνεργαστούν σε ομάδες 3-4 ατόμων. 
 
Τα αντικείμενα που θα κατασκευαστούν, θα παραμείνουν στην πλατεία ανάμεσα στα δύο κτήρια του Μεγάρου Θεσσαλονίκης και θα χρησιμοποιηθούν από το κοινό καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 
​Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να λειτουργήσει ο αύλειος χώρος του ΟΜΜΘ ως πόλος έλξης, αλλά και ως σημείο αναφοράς για τον παραλιακό περίπατο των κατοίκων, που ως τώρα ολοκληρωνόταν «πριν από το Μέγαρο», αλλά σπανίως στο ίδιο το Μέγαρο Μουσικής.
 
Η έναρξη του εργαστηρίου θα γίνει το Σάββατο 11 Ιουνίου με τη διαδικασία σχεδιασμού. Οι κατασκευές θα εκτελεστούν από τις 14 Ιουνίου έως τις 16 Ιουνίου. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 21 Ιουνίου, θα εγκαινιαστεί έκθεση των κατασκευασθέντων αντικειμένων αστικής χρήσης.  

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα δοθούν επίσης δύο διαλέξεις, μία από τη Δάφνη Τραγάκη, λέκτορα στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα «Ηχοτοπία / Αντηχήσεις» και μία από το Θανάση Μπάμπαλη, βιομηχανικό σχεδιαστή, με θέμα «Σχεδιασμός προϊόντων και επίπλων: case studies»
Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο εργαστήριο, θα πρέπει να συμπληρώσουν έως την Τρίτη 7 Ιουνίου, στις 12 μ., ηλεκτρονική φόρμα ‒ αίτηση συμμετοχής, την οποία θα βρουν στη διεύθυνση http://www.w-o-workshop.com/
 
Όλα τα αντικείμενα θα παραχθούν από το ίδιο υλικό, το οποίο θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη του εργαστηρίου. Το υλικό και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν κατά τις κατασκευές θα δοθούν από τους διοργανωτές.
 
Το εργαστήριο έχει περιορισμένες θέσεις και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. ​Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 50€και το αντίτιμο θα καταβληθεί κατά την έναρξη του εργαστηρίου. 
 
Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής κατά την έναρξη της έκθεσης κατασκευών στις 21 Ιουνίου.

WORKSHOP: Σχεδιάζοντας στο Μέγαρο

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Χώρος: Νέο κτήριο (Μ2)

Ημερομηνία: 11 – 16 Ιουνίου 2016
Έκθεση: 21 Ιουνίου – Σεπτέμβριος 2016
Κόστος συμμετοχής: 50 €
Αιτήσεις συμμετοχής: http://www.w-o-workshop.com/
Σελίδα εκδήλωσης:
Πληροφορίες: Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, Επιμενίδου 19, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310.284.510, e-mail: info@architecture.org.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη