Το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι παντού και είναι δωρεάν...

956 Views
Το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι παντού και είναι δωρεάν... Το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι παντού και είναι δωρεάν...

Η νέα εφαρμογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Το Μουσείο Είναι Παντού’ ή αλλιώς MuseumOnTheGO βγήκε LIVE και είναι το απόλυτο παιχνίδι περιήγησης για μικρούς και μεγάλους. Τώρα μπορείτε να κατεβάσετε ΔΩΡΕΑΝ την εφαρμογή σε Android ή iOS και να βιώσετε έναν εναλλακτικό τρόπο ψηφιακής ξενάγησης στο Μουσείο και σε ολόκληρη την πόλη.

Μέσα από 250 αντικείμενα και 400 γοητευτικές ιστορίες, που οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν σε 12 γλώσσες, η εφαρμογή μάς ταξιδεύει στον χρόνο και ξεδιπλώνει την αθέατη πλευρά της αρχαίας Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσκεψη στο Μουσείο
Μέσα στο μουσείο, η εφαρμογή προσφέρει στον επισκέπτη πληροφορίες για 150 εκθέματα, διαθέσιμες τόσο σε κείμενο όσο και σε ήχο. Ένα δίκτυο φάρων αναγνωρίζει τη θέση του χρήστη και στέλνει ειδοποιήσεις για τα πλησιέστερα εκθέματα. Ο επισκέπτης είναι ελεύθερος να καθορίσει την πορεία της ξενάγησης ή, εάν το επιθυμεί, να ακολουθήσει ξεναγήσεις θεματικές ή προτεινόμενης διάρκειας.

Μια βόλτα στη πόλη
Το ταξίδι του χρήστη όμως δεν περιορίζεται στα όρια του Αρχαιολογικού Μουσείου. Όταν ο χρήστης βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, λαμβάνει μέσω της εφαρμογής ειδοποιήσεις σχετικά με κοντινές θέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. 250 ευρήματα του ΑΜΘ που προέρχονται από περισσότερους από 80 σημαντικές αρχαιολογικές θέσεις έχουν χαρτογραφηθεί ψηφιακά και ομαδοποιηθεί γεωγραφικά. Οι πληροφορίες για τα αντικείμενα και τους χώρους δίνονται με σύντομα κείμενα
Κάνοντας εγγραφή στην εφαρμογή κάθε ανακάλυψη εκθέματος μετατρέπεται σε πόντους και δώρα που χαρίζει το Μουσείο στους χρήστες της εφαρμογής.

Η συνεργασία
‘Το Μουσείο Είναι Παντού’, δημιουργήθηκε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με δύο εταιρείες εξειδικευμένες στον κλάδο της τεχνολογίας.

Με τη χρήση βέλτιστων τεχνικών σχεδίασης και εύκολης πλοήγησης, η εφαρμογή λειτουργεί ως ένας εύχρηστος ψηφιακός ξεναγός που μετατρέπει την αρχαιολογική γνώση σε παιχνίδι και απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους, κατοίκους και επισκέπτες, Έλληνες και ξένους. 
QR code λήψης εφαρμογής

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 2821 Views

Μια γλυκόπικρη παράσταση, κωμική μέσα στην τραγικότητά της, που εμβαθύνει στα κοινωνικά και προσωπικά αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου. Είδε η Άννια Κανακάρη και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή