Έκθεση ζωγραφικής της Λουκίας Αμοιρίδου Κελέση στο the barrister lounge cafe bookshop με τίτλο «Αναδρομή».

781 Views
Έκθεση ζωγραφικής της Λουκίας Αμοιρίδου Κελέση στο the barrister lounge cafe bookshop με τίτλο «Αναδρομή».  Έκθεση ζωγραφικής της Λουκίας Αμοιρίδου Κελέση στο the barrister lounge cafe bookshop με τίτλο «Αναδρομή».

Έκθεση ζωγραφικής της Λουκίας Αμοιρίδου Κελέση στο the barrister lounge cafe bookshop με τίτλο «Αναδρομή».


Η έκθεση της Λουκίας Αμοιρίδου Κελέση με τον τίτλο ''Αναδρομή '' είναι η πρώτη ατομική της και σκοπό της είναι να δείξει προς το φιλότεχνο κοινό την πορεία της αλλά και την αγάπη της για την τέχνη. Οι εμπνεύσεις της που γεννούν τις εικόνες που καταθέτει στον καμβά, είναι από τα ερεθίσματα της και αυτά προέρχονται από την ομορφιά της φύσης και του περιβάλλοντος χώρου αλλά και οι Ανθρώπινες φιγούρες με τις συναισθηματικές τους καταστάσεις είναι μία ακόμη πηγή έμπνευσης.

Τα χρώματα που χρησιμοποιεί περιέχουν την ζεστασιά αλλά και την τόλμη των συναισθημάτων και καταστάσεων που ποθεί να προσδώσει στα έργα της. Καθώς η αγάπη που έχει η εικαστικός Λουκία Αμοιρίδου Κελέση για την ζωγραφική, καθρεπτίζεται στις ερωτικές της απεικονίσεις

Η Λουκίας Αμοιρίδου Κελέση γεννήθηκε στην Τασκένδη και από το 1972 μετακόμισε με την οικογένεια της στις Η.Π.Α. στο Σικάγο, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές της. Ασχολήθηκε ταυτόχρονα και με την μεγάλη της αγάπη, την ζωγραφική. Μαθήτρια ακόμη στο Λύκειο πήρε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό ζωγραφικής μεταξύ όλων των Λυκείων του Σικάγο.Την περίοδο από το 1980 έως και το 1985 έζησε στην Γερμανική πόλη Τύπινγεν όπου και συνέχισε τις καλλιτεχνικές της αναζητήσεις. Το 1985 μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη και εργάζεται παράλληλα και ως εκπαιδευτικός της Αγγλικής Γλώσσας αλλά παρακολουθεί και μαθήματα ζωγραφικής καθώς και σεμινάρια Τέχνης.
Επιστρέφει για 2 χρόνια στις Η.Π.Α. ( 2012 με 2013 ) και σπουδάζει στην Σχολή Καλών Τεχνών του Whilmet College.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών της επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα ως Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και ως εικαστικός.
Μέχρι σήμερα έχει συμμετοχή σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε εικαστικούς χώρους της πόλης μας, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας, Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου. Είχε συμμετοχές και σε δημοτικούς χώρους επίσης όπως Βαφοπούλειο Π.Κ. , Δημοτική Βιβλιοθήκη Κ. Τούμπας, Πολιτιστικό Κέντρο Άνω Πόλης καθώς και σε διάφορους Ιδιωτικούς Εκθεσιακούς χώρους.

-the barrister lounge cafe bookshop
( στην Φράγκων 3 απέναντι από τα Διοικητικά Δικαστήρια )


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: the barrister lounge cafe bookshop

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη