Λαμπερή βραδιά με την Αλκυόνη Παπαδάκη για καλό σκοπό. Η «Κ» ήταν εκεί.

837 Views
Λαμπερή βραδιά με την Αλκυόνη Παπαδάκη για καλό σκοπό. Η «Κ» ήταν εκεί. Λαμπερή βραδιά με την Αλκυόνη Παπαδάκη για καλό σκοπό. Η «Κ» ήταν εκεί.

Λαμπερή βραδιά με την Αλκυόνη Παπαδάκη για καλό σκοπό. Η «Κ» ήταν εκεί.

«Μην κλείνεις την πόρτα της ψυχής σου να σε χαρώ. Μουσαφίρης είναι κι η χαρά. Αν βρει την πόρτα αμπαρωμένη, φεύγει.» -Το χρώμα του φεγγαριού

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στο La place mignonne, βρέθηκε τη Δευτέρα το βράδυ η συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη, σε ένα λαμπερό φιλανθρωπικό γκαλά, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου και τη σίτιση 1.500 ανθρώπων, για τους επόμενους δύο μήνες.

Το κοινωνικό παντοπωλείο “Μ.Α.Ζ.Ι.” (Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα) είναι μια φιλότιμη προσπάθεια εθελοντών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ίδρυσαν τη μη κερδοσκοπική αυτή οργάνωση με σκοπό να καλύπτουν τις απλές καθημερινές ανάγκες χιλιάδων συνανθρώπων μας, που λόγω της ανεργίας έχουν φτάσει στο σημείο να μην έχουν ούτε τα βασικά είδη διατροφής, ρουχισμού και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η προσπάθειά τους στηρίζεται στην ευγενική προσφορά εθελοντών, οργανισμών και επιχειρήσεων.

Η ονειροπόλα Αλκυόνη Παπαδάκη, γεννήθηκε κοντά στα Χανιά, τελείωσε τη Γαλλική σχολή και ήρθε στην Αθήνα για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Να αλλάξει τον κόσμο. Όπως λέει και η ίδια στο βιογραφικό της σημείωμα «Όταν κατάλαβα πως δεν μπορούσα ν' αλλάξω τον κόσμο, είπα: εντάξει, θ' αλλάξω τον εαυτό μου. Τελικά σκέφτομαι, πως επανάσταση είναι να 'χεις τα μάτια της ψυχής σου ανοιχτά• να επιμένεις, ν' αγαπάς τη ζωή και να φροντίζεις να μην τη μολύνεις με το πέρασμά σου». Μέσα από βιβλία όπως «το χρώμα του φεγγαριού», «Σκισμένο ψαθάκι» και «Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια», μας ταξίδεψε στο μαγικό κόσμο του μυαλού της και μας έκανε να βουτήξουμε έστω και λίγο στο όνειρο της.

Την όμορφη βραδιά άνοιξε ο Αλέξης Κωστάλας με τη φινέτσα και το ήθος που τον διακατέχει, ευχαριστώντας χορηγούς, υπευθύνους και παρευρισκόμενους, χάρη στους οποίους η ιδέα αυτή μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα.

Με τη σειρά του ο επικεφαλής του Μ.Α.Ζ.Ι. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ευχαρίστησε τους καλεσμένους και την κα. Αλκυόνη Παπαδάκη, δίνοντας σε εκείνη το λόγο και σε εμάς την ευκαιρία να απολαύσουμε τη γαλήνια χροιά της φωνής της, καθώς με το γνωστό λογοτεχνικό της ύφος, ζήτησε από όλους εμάς να μη χάσουμε την πίστη και την ελπίδα μας και να συνεχίσουμε να δίνουμε βάρος και σημασία σε βασικές αρχές της ζωής: Στην πίστη, την αλληλεγγύη και την αγάπη.
«Μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει αναπνοή Θεού», είπε και έκλεισε το λόγο της λέγοντας ότι όπως και στον τίτλο του τελευταίου της βιβλίου, έτσι και στη ζωή μας, «θα ξανάρθουν τα χελιδόνια. Αρκεί να μη χαλάσουμε τις φωλιές τους στις καρδιές μας».

Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα υπό τους ήχους των μουσικών Ραχήλ και Γιάννη Κυρατσού, που εθελοντικά διασκέδασαν τον κόσμο με καθαρές φωνές, κιθάρα και εξαιρετική επιλογή τραγουδιών.

Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης η συγγραφέας ήταν ευδιάθετη, πρόσχαρη και φιλική με όλους. Απαντούσε σε ερωτήσεις, υπέγραφε βιβλία και έβγαινε φωτογραφίες με όποιον της το ζητούσε.

Είχα την τιμή να συζητήσω μαζί της και να δω με τα ίδια μου τα μάτια το πόσο γλυκιά, ταπεινή, προσγειωμένη και γεμάτη ζωή γυναίκα είναι. Μία ερώτηση της έκανα μόνο. Αυτό που ενδιαφέρει εμένα και όλη τη νεολαία που τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα στον κόσμο.

- Κυρία Παπαδάκη, χάθηκε τελικά το φως;
- Ένα βράδυ καλοκαιριού, πριν μερικά χρόνια, άνοιξα το παράθυρο μου και κοίταξα έξω. Μια λευκή τριανταφυλλιά γυάλιζε στο φως της νύχτας. Χαμογέλασα και σκέφτηκα ότι τελικά, πάντα θα λάμπει ένα λευκό τριαντάφυλλο μέσα στο σκοτάδι. Πάντα υπάρχει ελπίδα και πάντα υπάρχει φως, αρκεί να μπορούμε να το δούμε, να το αναγνωρίζουμε και να βοηθάμε και εμείς με τη σειρά μας να εξαπλωθεί.
Το φως Ιωάννα, δε σβήνει ποτέ.

Ίσως τελικά το φως ακόμα να τρεμοπαίζει στο σκοτάδι, με τη βοήθεια των 150 ανθρώπων που έτρεξαν να κλείσουν θέση στην εκδήλωση αυτή με σκοπό να βοηθήσουν το συνάνθρωπό μας, με τους ανθρώπους του πνεύματος που μάχονται όλη τους τη ζωή για την αφύπνιση των πολιτών και κυρίως με τους πάνω από 200 εθελοντές του Μ.Α.Ζ.Ι. που συμβάλλουν αφιλοκερδώς καθημερινά στην καλυτέρευση της ζωής τόσων οικογενειών...

Ίσως τελικά να υπάρχει πράγματι πνοή Θεού στις ψυχές μας...


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη