Το 15 μέτρων έργο με τουβλάκια του Άι Γουεϊγουέι

1811 Views
Το 15 μέτρων έργο με τουβλάκια του Άι Γουεϊγουέι Το 15 μέτρων έργο με τουβλάκια του Άι Γουεϊγουέι

Ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα 15 μ. του Weiwei

Το έργο «Water Lilies #1» είναι το μεγαλύτερο έως σήμερα καλλιτεχνικό δημιούργημα του Weiwei· το μήκος του υπερβαίνει τα 15 μέτρα και καλύπτει έναν ολόκληρο τοίχο στο μουσείο.
Τα σαν πίξελ «κυβάκια» υπονοούν τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες που είναι στο επίκεντρο της ζωής σήμερα και αναφέρονται στο πώς διαδίδεται συχνά η τέχνη στον σύγχρονο κόσμο.
Ως επιπλέον πρόκληση στους θεατές, στη δεξιά πλευρά της εκδοχής του Ai Weiwei υπάρχει μια σκοτεινή πύλη που είναι η είσοδος στο υπόγειο αμπρί όπου έζησαν εξόριστοι τη δεκαετία του 1960 o ίδιος και ο πατέρας του, ο Ai Qing.

«Πολλά από τα έργα σε αυτή την έκθεση αιχμαλωτίζουν την καταστροφή της πολεοδομικής ανάπτυξης στην Κίνα τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Με το "Water Lilies #1" ο Ai Weiwei μάς παρουσιάζει ένα εναλλακτικό όραμα - έναν κήπο παραδεισένιο» είπε ο Justin McGuirk, επιμελητής της έκθεσης και επικεφαλής επιμελητής στο Design Museum.«Από τη μια, τον έχει προσωποποιήσει εντάσσοντας την πόρτα του σπιτιού του στην έρημο όταν ήταν παιδί και από την άλλη, τον έχει αποπροσωποποιήσει χρησιμοποιώντας τη βιομηχανική γλώσσα των αρθρωτών LEGO κύβων» πρόσθεσε

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Άι Γουεϊγουέι

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη