Έκθεση κινηματογραφικών αφισών από την συλλογή του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα στην Καλαμαριά

637 Views
Έκθεση κινηματογραφικών αφισών  από την συλλογή του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα στην Καλαμαριά Έκθεση κινηματογραφικών αφισών από την συλλογή του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα στην Καλαμαριά

Έκθεση κινηματογραφικών αφισών  από την συλλογή του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα στην Καλαμαριά

Μεγάλη έκθεση Κινηματογραφικών Αφισών από πολεμικές ταινίες με τίτλο «Ο Κινηματογράφος πάει στον Πόλεμο» οι οποίες προέρχονται από την προσωπική συλλογή του δημοσιογράφου – δικηγόρου και βουλευτή Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου. Π. Γκιουλέκα, πραγματοποιείται στην Καλαμαριά.

Η έκθεση που διοργανώνεται  από το  Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού  Καλαμαριάς  και πραγματοποιείται στην Gallery Remezzo  (Ν.Πλαστήρα 1, Καλαμαριά, εγκαινιάζεται αύριο  Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ. 

Πρόκειται για ένα πανόραμα αφισών από ταινίες που μετέφεραν στον ελληνικό κινηματογράφο πολεμικές περιόδους της πατρίδας μας, ζωντανεύοντας την Επανάσταση του 1821, τον Μακεδονικό Αγώνα, το ηρωικό Έπος του 1940, την Κατοχή, τον Εμφύλιο, τον αγώνα της ΕΟΚΑ της Κύπρου.

Την εκδήλωση των εγκαινίων ης  θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ για τις ταινίες και για τον κινηματογράφο της εποχής, θα μιλήσουν οι γνωστοί πρωταγωνιστές Γιάννης Μαλούχος και Νίκος Κολοβός. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Τα έργα που εκτίθενται από σήμερα στο χώρο της Gallery Remezzo  θα παραμείνουν εκεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου .

Η έκθεση είναι επισκέψιμη για το κοινό καθημερινά από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, το Σάββατο πρωί  από  τις 12 το μεσημέρι έως τις 2.00 μ.μ. και  το απόγευμα από τις 7 μέχρι τις 10, ενώ  την Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι  μέχρι  τις 5 το απόγευμα.

Πληροφορίες: Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού Δήμου Καλαμαριάς: Αν. Παπανδρέου 29Α, 55134, Αγ. Ιωάννης, Καλαμαριά
Τηλ: 2313 314 055, 2310 432 091
Fax: 2310 434 917


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη