ΑΠΘ: Εγκαίνια Έκθεσης «Φιλελληνισμός και Πολωνικές έρευνες στα πεδία της Προϊστορικής και Κλασικής Αρχαιολογίας στην Ελλάδα»

1004 Views
ΑΠΘ: Εγκαίνια Έκθεσης «Φιλελληνισμός και Πολωνικές έρευνες στα πεδία της Προϊστορικής και Κλασικής Αρχαιολογίας στην Ελλάδα» ΑΠΘ: Εγκαίνια Έκθεσης «Φιλελληνισμός και Πολωνικές έρευνες στα πεδία της Προϊστορικής και Κλασικής Αρχαιολογίας στην Ελλάδα»

 
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης, με θέμα «Φιλελληνισμός και Πολωνικές έρευνες στα πεδία της Προϊστορικής και Κλασικής Αρχαιολογίας στην Ελλάδα», θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18.30, στο Μουσείο Εκμαγείων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ (υπόγειο νέου κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής).
 
Θέμα της έκθεσης είναι το ανασκαφικό και ερευνητικό έργο των Πολωνών αρχαιολόγων και άλλων ερευνητών σε διάφορες αρχαιολογικές θέσεις στην ευρύτερη ζώνη επιρροής των πολιτισμών του Αιγαίου και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στη λεκάνη της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων και των ακτών της Μαύρης Θάλασσας και της Κύπρου. Με προσιτό τρόπο και σε τρεις γλώσσες θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των Πολωνικών αρχαιολογικών ερευνών. Τα κείμενα και το πλούσιο εποπτικό υλικό αναπτύσσονται σε 20 πόστερς.
 
Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια του Πολωνικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, στις 26/10/2021. Στο νεοσύστατο Ινστιτούτο εκπροσωπούνται πολλά πανεπιστήμια και άλλα ερευνητικά ιδρύματα της Πολωνίας, ενώ τυπικά αποτελεί τμήμα του Πανεπιστημίου Adam Mickiewicz στο Πόζναν, με το οποίο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας έχουν στενούς δεσμούς μέσω της συμμαχίας ευρωπαϊκών πανεπιστημίων Epicur και των προγραμμάτων Erasmus.
 
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι το τέλος Μαΐου 2023 και θα είναι επισκέψιμη τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου Εκμαγείων: Δευτέρα – Παρασκευή 9.00-14.00.
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Θεατρική Κουλτουροβραδιά: «Κοιμώμενος Χαλεπάς» με τον Γιώργη Κοντοπόδη στο θέατρο Σοφούλη (info-προσκλήσεις)
Θεατρική Κουλτουροβραδιά: «Κοιμώμενος Χαλεπάς» με τον Γιώργη Κοντοπόδη στο θέατρο Σοφούλη (info-προσκλήσεις)
με 0 Σχόλια 18890 Views
Θεατρική Κουλτουροβραδιά για την παράσταση «Κοιμώμενος Χαλεπάς–ο ΣΑΛόΣ άΓΙΟΣ» του Άγγελου Ανδρεόπουλου, σε σκηνοθεα Αλέξανδρου Λιακόπουλου. Τον σπουδαίο γλύπτη ζωντανεύει ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργης Κοντοπόδης.
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο